Πώς να φτάσετε στο Λος Άντζελες στο μετρό

Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας , είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών στην περιοχή. Η γνώση του πώς μπορείτε να περιηγηθείτε στο μετρό του Λος Άντζελες μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε την πόλη και άλλες περιοχές του νομού του Λος Άντζελες.

Το MTA (Metropolitan Transit Authority) του Λος Άντζελες λειτουργεί υπόγεια και υπεράκτια τρένα καθώς και λεωφορεία στην κομητεία του Λος Άντζελες γνωστά ως μετρό (που δεν πρέπει να συγχέονται με τα τρένα υπολογιστών Metrolink μεταξύ πόλεων).

Πρόκειται για υπηρεσίες νομού και υπάρχουν περισσότερες από 15 υπηρεσίες δημοτικών μεταφορών που λειτουργούν επίσης εντός του νομού.

Γραμμές τρένων του μετρό LA

Το Metro Trip Planner είναι χρήσιμο εάν γνωρίζετε τους σταθμούς μετρό που ξεκινούν και τελειώνουν.

Η Πράσινη Γραμμή πηγαίνει ανατολικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) και συνδέεται με τη Blue Line στο κεντρικό Λος Άντζελες και συνεχίζει ανατολικά στο Norwalk, όπου μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο προς τη Disneyland . Υπάρχει λεωφορείο από το LAX προς το σταθμό Green Line.

Η μπλε γραμμή εκτείνεται από το Λονγκ Μπιτς στο Downtown LA όπου συναντά την Κόκκινη Γραμμή. Η Κόκκινη Γραμμή τρέχει από το Union Station δυτικά μέχρι το κέντρο της πόλης και πάνω από το Χόλιγουντ στο Βόρειο Χόλιγουντ. Αυτή είναι η μόνη γραμμή που είναι κατά κύριο λόγο υπόγεια, επομένως είναι η ταχύτερη. Είναι επίσης το πιο χρήσιμο για τους επισκέπτες, αφού σταματά κοντά σε πολλά δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα όπως το Universal Studios Hollywood, το Hollywood & Highland και η οδός Olvera.

Η Μωβ Γραμμή τρέχει παράλληλα με την Κόκκινη Γραμμή από το Union Station στο Wilshire και το Βερμόντ και στη συνέχεια εκτρέπεται για να ταξιδέψει δυο ακόμα στάσεις δυτικά κάτω από το Wilshire.

Η γραμμή Expo εκτελείται από το σταθμό του μετρό 7th Street, όπου συνδέεται με τις γραμμές κόκκινου, μπλε και μοβ, δυτικά μέσα από το πάρκο έκθεσης (σπίτι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Καλιφόρνια Science Center και πολλά άλλα) και USC στην Culver City Σάντα Μόνικα.

Η χρυσή γραμμή εκτείνεται από το Union Station βορειοανατολικά στην Pasadena.

Η γραμμή πορτοκαλιάς Metro (μέσω της κοιλάδας του San Fernando) και το Wilshire Rapid Express (λεωφορείο 720 από το κέντρο της πόλης μέχρι την προβλήτα Santa Monica ) είναι λεωφορεία που λειτουργούν με προτεινόμενες μελλοντικές διαδρομές τρένων. Εμφανίζονται ως λεπτότερες πορτοκαλί και μοβ γραμμές στους χάρτες των τραίνων του μετρό.

Πρόσθετα λεωφορεία του μετρό επεκτείνουν δρομολόγια από σταθμούς του μετρό σε περιοχές που δεν προσεγγίζουν τα τρένα. Άλλα τοπικά συστήματα διαμετακόμισης διαθέτουν επίσης λεωφορεία που εξυπηρετούν σταθμούς μετρό.

Τιμές και Περάσματα για το Μετρό του Λος Άντζελες

Το μετρό έχει μετατραπεί από εισιτήρια σε κάρτες TAP για όλες τις αμαξοστοιχίες. Όλοι οι ναύλοι πρέπει να φορτωθούν σε πλαστικές κάρτες TAP και, στη συνέχεια, να χτυπηθούν στο πλαίσιο TAP σε κάθε σταθμό για επικύρωση. Η επαναχρησιμοποιήσιμη κάρτα TAP κοστίζει $ 1 σε μηχανές ή σε λεωφορεία, ή $ 2 από τους πωλητές, επιπλέον των φορτίων που φορτώνονται σε αυτό. Η κάρτα πρέπει να πατηθεί για κάθε τρένο ή λεωφορείο που ταξιδεύετε κατά μήκος της διαδρομής σας.

Τα τρένα του μετρό και τα λεωφορεία προς την ίδια κατεύθυνση μέσα σε δύο ώρες συμπεριλαμβάνονται τώρα στο βασικό ναύλο όσο χρησιμοποιείτε την κάρτα TAP και αγγίζετε την τελική μεταφορά μέσα στο διήμερο παράθυρο. Ωστόσο, εάν πληρώνετε μετρητά για να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο του μετρό (το μόνο μέρος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετρητά), δεν συμπεριλαμβάνονται μεταφορές.

Οι κάτοχοι κάρτας χωρίς σφραγίδα ζώνης (επιπλέον όταν αγοράζετε το δελτίο), μπορούν να πληρώσουν τις χρεώσεις ζώνης σε μετρητά ή από την αποθηκευμένη αξία στην κάρτα TAP. Οι χρεώσεις Ζώνης και Premium είναι πραγματικά περίπλοκες. Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα χρειαστούν, αλλά μπορείτε να δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Τα λεωφορεία Metro Silver Line που κυκλοφορούν κυρίως σε αυτοκινητόδρομους από το Southbay και το San Gabriel Valley μέχρι τα ορόσημα Downtown LA απαιτούν πρόσθετη χρέωση.