Βυθιστείτε στο ρομαντισμό του Machu Picchu

Η αναρρίχηση του Machu Picchu , η χαμένη πόλη των Incas που βρίσκεται ψηλά στα βουνά των Άνδεων του Περού , βρίσκεται σε λίστα πολλών ζευγαριών και ένας προορισμός για να ζήσετε μαζί.

Που να μείνω

Σύμφωνα με τον Περουβιανό Τουρισμό, το Sumaq Machu Picchu Hotel είναι το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων κοντά στη βάση αυτής της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός από την πλεονεκτική θέση του, η ιδιοκτησία εξομαλύνει την περίπλοκη διαδικασία επισκέψεων του Machu Picchu.

Και τα ειδικά προγράμματα και οι ανέσεις του ξενοδοχείου παρέχουν ένα παράθυρο στο μυστηριώδη και ζωντανό πολιτισμό της χώρας για να εμπλουτίσουν περαιτέρω ένα ταξίδι.

Το Sumaq - η λέξη σημαίνει όμορφη στην Quechua, τη μητρική γλώσσα - βρίσκεται στο περουβιανό χωριό Aguas Calientes, όπου φεύγουν τα λεωφορεία προς Machu Picchu. Ο ποταμός Vilcanota ρέει πέρα ​​από το ξενοδοχείο, εκρήγνυται πάνω από ογκόλιθους από γρανίτη και χαλαρώνει τους επισκέπτες να κοιμούνται τη νύχτα.

Η εμφάνιση του Sumaq

Παρόλο που ο σχεδιασμός των 62 δωματίων και δωματίων είναι κομψό και μοντέρνο, υπάρχει μια ρουστίκ παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Οι ιδιοκτήτες απασχολούσαν τους Περουβιανούς και Ιταλούς σχεδιαστές και χρησιμοποιούσαν πολλά μητρική υλικά. Πέτρινα και ξύλινα δάπεδα και τοίχοι προέρχονται από την περιοχή και οι τοίχοι κρεμούνται με κλωστοϋφαντουργικά βαμμένα με λαχανικά υφαντά από τοπικές γυναίκες. Το βλέμμα είναι ζεστό και όμορφο και ρομαντικό. Τα κρεβάτια είναι λευκά, συσσωρευμένα με υποαλλεργικά μαξιλάρια, αφράτα χνουδωτά παπλώματα και τα καθαρά βαμβακερά σεντόνια τόσο μεταξωτά που αισθάνονται σαν σατέν.

Οι σημερινές ανάγκες, από τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης μέχρι δωρεάν WiFi, παρέχονται. Τα μπάνια είναι αφρώδη λευκά και διαθέτουν πλούσιες ανέσεις που γίνονται στο Περού από τοπικά βότανα και λουλούδια. Τα δωμάτια διαθέτουν έναν τοίχο από παράθυρα που ανοίγουν σε μπαλκόνια και στο ύπαιθρο. Ζητήστε ένα δωμάτιο που βλέπει μπροστά για θέα στον ποταμό και στην πλαγιά του βουνού.

"Η αγάπη στο Machu Picchu "

Προγράμματα που επισημαίνουν τον πολιτισμό του Περού συνδυάζονται για να κάνουν τη Sumaq μια εμπειρία τόσο ξεχωριστή όσο η αναρρίχηση του Machu Picchu. Για παράδειγμα, το δείπνο Munayki (Munayki σημαίνει "Σ 'αγαπώ", το οποίο μπορεί να λέτε στον σεφ όταν τελειώσετε τη γιορτή των επτά πιάτων σε μια ιδιωτική βεράντα διακοσμημένη με λουλούδια και κεριά). Με αυτό το πακέτο, το ξενοδοχείο δείχνει επίσης στο δωμάτιό σας κάποια αγάπη διακοσμώντας το με αρωματικά κεριά, λουλούδια, ροδοπέταλα και τρούφες.

Αν σας αρέσει ένα καλό Pisco Sour και το ceviche, ξέρετε ότι είναι συνώνυμο με το περουβιανό φαγητό και ποτό . Αλλά ξέρετε πώς να τα κάνετε; Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πώς κατά τη διάρκεια μιας διασκεδαστικής και κατατοπιστικής επίδειξης που τελειώνει με μια γεύση, φυσικά, και συνταγές συνταγών, ώστε να μπορείτε να αναδημιουργήσετε τις γεύσεις και τις μνήμες μαζί στο σπίτι σας.

Ο Σώμα του Σώματος

Για μια ματιά στην μυστικιστική πλευρά του περουβιανού πολιτισμού, το ξενοδοχείο βασίζεται στις υπηρεσίες του Willko, ενός αυθεντικού σαμάνος από την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας από μια μακρά σειρά από σαμάνοι. Ο Willko έχει ένα απαλό χαμόγελο, μακρύ αλογοουράκι και πανταχού παρούσα σακούλα από κοντόχοντρο δέρμα που κληρονόμησε από τον παππού του να κρατάει φύλλα κόκας. Για το ξενοδοχείο διεξάγει αρχαίες τελετές Incan γεμάτες συμβολισμό και πνευματικότητα.

Ένα δημοφιλές πρόγραμμα είναι η τελετή Pachamama ή Mother Earth. Η μητέρα Γη ευχαριστείται για το φαγητό που μας δίνει. Η τελετή πραγματοποιείται σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο με τοίχους από πέτρα και γυαλί, με θέα στον ποταμό και στη γύρω γη. Το δωμάτιο ανοίγει σε λάκκους που έχουν σκάψει στη γη και είναι επενδεδυμένοι με πέτρες για το μαγείρεμα κοτόπουλου με κορίανδρο, αρνί, περουβιανό καλαμπόκι, πατάτες, φασόλια και φασόλια. Το προσωπικό της κουζίνας του ξενοδοχείου κάνει τη δουλειά του ενώ ο Willko ακούει και ευχαριστεί την Pachamama για τη γενναιοδωρία της. Σε λιγότερο από μία ώρα, η τελετή τελείωσε, το φαγητό τελείωσε το μαγείρεμα και η γιορτή αρχίζει.

Μια άλλη από τις δεξιότητες του Willko είναι η ανάγνωση των φύλλων της κόκας - ένας Άνδεων παίρνει τις αναγνώσεις φύλλων τσαγιού. Κάθε συμμετέχων επιλέγει τρία φύλλα κόκας, που αντιπροσωπεύουν τον ουρανό, τη γη και τον υπόκοσμο, και τα αναπνέει πριν τα παραδώσει στον Willko.

Μετά από πολλή ψαλμωδία και συζήτηση, ο σαμάνος παραδίδει την ανάλυσή του.

Λόγος για τα φύλλα της Coca

Ο Willko μαστίζει τη φύλλα της κόκας συνεχώς. Μπορεί να θέλετε να το δοκιμάσετε επίσης. Υποστηρίζουν ότι βοηθούν στην ανακούφιση της ασθένειας του υψομέτρου, η οποία σε αυτό το ύψος - πάνω από 8.000 πόδια - μπορεί να επηρεάσει μερικούς επισκέπτες. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης τσάι κόκας, ένα άλλο καλό φάρμακο, καθώς και δεξαμενές οξυγόνου που θα φέρετε στο δωμάτιό σας, εάν κάποιος από εσάς αισθάνεται ζοφερή. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καμία αντίδραση στο υψηλό υψόμετρο. άλλοι έρχονται οπλισμένοι με φάρμακα από το γιατρό τους στο σπίτι. Συμβουλευτείτε τη δική σας για συμβουλές.

Βάζοντας στο Sumaq

Η περουβιανή κουζίνα βασίζεται σε μια γεύση γεύσεων από χώρες που έχουν παίξει ρόλο στην ιστορία του Περού: την Ισπανία, την Κίνα, την Ιταλία, την Αφρική και την Ιαπωνία. Στο Sumaq, ο σεφ εφαρμόζει τις τεχνικές της υψηλής κουζίνας στο πλούσιο προϊόν του Περού για να δημιουργήσει σύγχρονα πιάτα, όμορφα παρουσιαζόμενα. Τα συστατικά προέρχονται από το τοπικό δυναμικό: το ceviche είναι φτιαγμένο από πέστροφα που έχουν αλιευθεί στον ποταμό, οι πατάτες καλλιεργούνται στην ύπαιθρο. Αυτή είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε την αλπακά, είτε σαν carpaccio είτε σχάρα και σερβίρεται με σάλτσα μπανάνας. Το πρωινό αποτελείται από ατομικά προετοιμασμένες προσφορές καθώς και μπουφέ. Δεν πρέπει να χάσετε: τις μπανάνες τυλιγμένες σε quinoa, και το γαλλικό φρυγανιέρα των Άνδεων γεμιστό με φρέσκο ​​τυρί. Αξίζει να βγούμε από το κρεβάτι, ακόμη και για νεόνυμφους ....

Το Arac Masin: Μια αρχαία τελετή γάμου των Άνδεων

Ένα ζευγάρι μπορεί να ενισχύσει τη γαμήλια γιορτή τους ή να ανανεώσει όρκους στο ξενοδοχείο. Για το Arac Masin, θα είναι εξοπλισμένα με παραδοσιακά κοστούμια Incan από έντονα χρωματιστές υφασμένες ρόμπες και περίτεχνα κεφαλίδες. Η τελετή των 30 λεπτών, υπό την προεδρία του Willko, περιλαμβάνει πολλά ψαλμωδία στην Quechua. Και ο Willko συσσωρεύει αντικείμενα που συμβολίζουν τη ζωή με τα κοχύλια για να αντιπροσωπεύουν τη θάλασσα, το βαμβάκι για τα σύννεφα, τα κίτρινα λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τη δύση και το κόκκινο, το νότο.

Η τελετή είναι ένα εντυπωσιακό, γαλήνιο γεγονός που ανακοινώνει ότι η αγάπη είναι μέρος της συνεχούς ζωής, καθώς δύο άνθρωποι ισορροπούν ο ένας τον άλλον ακριβώς όπως ο ουρανός εξισορροπεί τη γη, την ανατολή με τη δύση. Η τελετή ολοκληρώνεται με τη γαμήλια γιορτή Munayqui επτά πιάτων.

Spa Togetherness

Το εσωτερικό Aqila Spa είναι βάλσαμο για τους επισκέπτες που ανέβηκαν στο ιερό βράχο. Τα περιποιήσεις προσώπου και τα μασάζ χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια των Άνδεων από φυσικά βότανα. Το μασάζ με πέτρες των Άνδεων είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό: οι πέτρες θερμαίνονται σε ένα κρεβάτι από φύλλα ευκαλύπτου και στη συνέχεια πνίγονται από πετρέλαιο από ευκάλυπτο, βερβένα, χαμομήλι, μουνά και φύλλα κόκας. Οι ζεστές, λιπαρές, αρωματικές πέτρες χαϊδεύονται κατά μήκος του σώματος και ζυμώνται στους πονεμένους μυς. Ευδαιμονία! Το σπα θα δημιουργήσει ένα ιδιωτικό δωμάτιο με κεριά, έτσι ώστε τα ζευγάρια να βιώσουν ανακούφιση, αν όχι νιρβάνα, μαζί. Υπάρχει επίσης ένα τζακούζι και μια σάουνα ατμού που το ξενοδοχείο μπορεί να κανονίσει για ζευγάρια να χρησιμοποιούν ιδιωτικά, και θα προσθέσετε ρομαντικές λεπτομέρειες, όπως αρωματικά κεριά και ροδοπέταλα.

Το Κύριο Γεγονός: Επισκεφτείτε τον Machu Picchu

Ο λόγος των περισσότερων ζευγαριών για διαμονή στο Sumaq είναι αναμφισβήτητα να ανεβείτε στον Machu Picchu ή στις γειτονικές του κορυφές. Είναι μια εκθαμβωτική εμπειρία κάδου, αλλά περίπλοκη για να τα κανονίσετε. Το Sumaq μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε την επίσκεψή σας, ανεξάρτητα αν θέλετε να εισέλθετε ανεξάρτητα στον ιστότοπο και να περιπλανηθείτε ή να εγγραφείτε για μια πιο εκτεταμένη περιήγηση.

Επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο το συντομότερο δυνατόν - μήνες νωρίτερα, αν είναι δυνατόν - για να κάνετε ρυθμίσεις, καθώς η είσοδος στο Machu Picchu περιορίζεται σε 3.500 επισκέπτες την ημέρα. Τα εισιτήρια πρέπει να αγοράζονται εκ των προτέρων, τα οποία μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή μέσω του ξενοδοχείου. Η επίσκεψη περιλαμβάνει πεζοπορία πάνω-κάτω στην πλαγιά του βουνού σε άνισα βραχώδη μονοπάτια για να φτάσετε στο πέτρινο χωριό, στο μέσο της βουνοπλαγιάς, που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Τα κατάλληλα υποδήματα είναι απαραίτητο. Μόνο τα λεωφορεία επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος του Machu Picchu, να καταθέσουν και να πάρουν πελάτες. Τα λεωφορεία αναχωρούν ακριβώς πάνω από το λόφο από το ξενοδοχείο, 10 λεπτά με τα πόδια, αλλά η αναμονή για επιβίβαση μπορεί να είναι τουλάχιστον μια ώρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πάνε τα πρωινά, και αυτό είναι όταν οι γραμμές είναι μακρύτερες? αφήνοντας τα μέσα της ημέρας μπορεί να αποφύγει κάποια από την αναμονή. Το τελευταίο λεωφορείο φεύγει για τον Machu Picchu, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο μακριά, στις 3 μ.μ. Το τελευταίο λεωφορείο φεύγει από το ξενοδοχείο στις 5:30 μ.μ. και οι επισκέπτες που το χάσουν έχουν πολύ, πολύ μακρά πεζοπορία μπροστά.

Η εμπειρία Machu Picchu του Sumaq

Το πρόγραμμα Mystical Machu Picchu του ξενοδοχείου προβάλλει το χώρο σε όλη του την πνευματική αρχαία δόξα Incan. Το Sumaq απέκτησε άδεια να χρησιμοποιήσει έναν ιερό τόπο, La Roca Sagrada, για να αναπαράγει μια τελετή καθαρισμού, το Haway, που ήταν απαίτηση πριν από αιώνες για όσους επισκέπτονταν την ιερή πόλη.

Ο ιερός τόπος είναι μια σκαρφαλωμένη ανάβαση σε μια τοποθεσία δύο φορές ψηλότερη από την πλαγιά του βουνού με το χωριό. Ο Ψιλκά ψάλλει, καλώντας τον Θεό του Ήλιου να απελευθερώσει την ενέργειά του. Σπρέι ψιλοκομμένες ομίχλες βοτάνων και λουλουδιών, ανεβάζοντας τους συμμετέχοντες με φτερά με κοντρόρκα, καθώς ευθυγραμμίζονται με τον ιερό βράχο και καθαρίζονται από αρνητική ενέργεια. Και δεν είναι αυτός ένας καλός τρόπος για να αρχίσετε την παντρεμένη ζωή;

Περπατώντας προσεκτικά κάτω από την πλαγιά του βουνού στην Πύλη του Ήλιου, μια από τις εισόδους στο χωριό, η Alicia, ο ιδιωτικός οδηγός του Sumaq, αναλαμβάνει. Εξηγεί την ιστορία του χωριού, πώς ξεκίνησε, πώς θα μπορούσε να τελειώσει, ποιος το έκτισε, πώς ζούσε η ζωή στα πέτρινα περίφραγα του, πώς τα οικοδομήματα που κατασκευάστηκαν από τεράστια πέτρινα τετράγωνα βρίσκονται τέλεια το ένα πάνω στο άλλο, καθώς έχουν για αιώνες, που λειτουργούν ως ναοί για να προσφέρουν τη λατρεία στους θεούς. Ο ναός του Κοντόρ, ο Ναός του Ήλιου, ο Ναός της Πούμα και ο ναός του Παχαμάμα επισκέπτονται.

Η Mystical Machu Picchu Experience είναι μια ολοήμερη 8ωρη περιοδεία. Όμως, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του Sumaq, η πλειοψηφία των ανθρώπων που επισκέπτονται τον Machu Picchu σε ημερήσιες εκδρομές από το Cusco ξοδεύουν τον μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη διαμετακόμιση, μη μασώντας φύλλα κόκας και επικοινωνώντας με τη Μητέρα Γη μέσω του Willko.

Πότε να πάτε

Μάιος έως Σεπτέμβριος είναι υψηλή περίοδος, όταν ο καιρός είναι ξηρός. Είναι επίσης ο πιο γεμάτος χρόνος για να επισκεφθείτε. Οκτώβριος ή Νοέμβριος έως Μάρτιος ή Απρίλιος είναι χαμηλή περίοδος, όταν οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν βροχή και επίσης μερικές χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά όχι πλήθη.

Να πάρει εδώ

Δεν είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν αξίζει πάντα. Η LATAM, η νέα συγχώνευση των αεροπορικών εταιρειών LAN και TAM, μπορεί να σας μεταφέρει στο Περού. Επειδή πετάτε νότια, η ζώνη ώρας μεταβάλλεται κατά περίπου μία ώρα ή περισσότερο, οπότε δεν υπάρχει καθυστέρηση εκτόξευσης. Όταν η πτήση σας φτάσει στη Λίμα, μπορείτε να περάσετε μια μέρα εξερευνώντας αυτή την ενδιαφέρουσα πόλη ή να μείνετε στο αεροδρόμιο και να συνδεθείτε με μια πτήση προς Κούσκο .

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της επίσκεψης Machu Picchu

Ένα ταξίδι στο Machu Picchu δεν είναι για κανέναν που αισθάνεται σωματικά προκλητική. Το ταξίδι μπορεί να είναι εξαντλητικό, εξαντλώντας το μεγάλο υψόμετρο. Δεν υπάρχει πραγματικά εύκολος τρόπος να φτάσετε εκεί. Είναι ένα μακρύ schlep που απαιτεί αεροπλάνο, φορτηγό, τρένο και πόδια. Και το υψόμετρο ίσως να μην κάθονται καλά με μερικούς.

Όσοι επισκέπτονται τον ιστότοπο πρέπει να είναι προσεκτικοί. Πολλά από τα μονοπάτια δεν έχουν κιγκλιδώματα, δεν υπάρχουν φράχτες, και σταγόνες από τις πλευρές τους. Τα ίδια τα μονοπάτια, αρχαίας πέτρας, είναι ανομοιογενή και τα βήματα έχουν διαφορετικά ύψη. Και υπάρχουν πολλά από αυτά. Καταμετρήσαμε 10.000 (9.999 εκ των οποίων ήταν κατακόρυφα) βήματα για να φτάσουμε από το λεωφορείο στην μυστικιστική τελετή του Willko στον ιερό βράχο, στη συνέχεια στο χωριό και πίσω στο λεωφορείο.

Μπορεί να είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά είναι μια συγκλονιστική συγκίνηση. Όπως και να παντρευτείς. Και η παραμονή στο Sumaq το καθιστά άσκοπο και πλούσιο όσο το δυνατόν.

Το Σουμάκ

Ελέγξτε Κριτικές και Τιμές για The Sumaq για TripAdvisor