Ταχυδρομικοί Κώδικες Περού

Πώς να βρείτε τους ανεπανάληπτες ταχυδρομικούς κώδικες

Τον Φεβρουάριο του 2011, για πρώτη φορά στην ιστορία, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών του Περού εισήγαγε ταχυδρομικούς κώδικες (ταχυδρομικούς κώδικες) για ολόκληρη τη χώρα. Πριν από αυτό, οι ταχυδρομικοί κώδικες ( códigos postales στα ισπανικά) χρησιμοποιήθηκαν μόνο για τη Lima και την Callao. Τώρα, με την ίδρυση του Código Postal Nacional (CPN), το Περού διαθέτει ένα πανελλαδικό σύστημα με περισσότερους από 2.700 ταχυδρομικούς κώδικες.

Το τρέχον σύστημα περουβιανών ταχυδρομικών κωδίκων χρησιμοποιεί πέντε αριθμούς.

Οι δύο πρώτοι αριθμοί σημαίνουν τη διοικητική περιοχή του Περού στην οποία βρίσκεται η διεύθυνση (βλ. Πίνακα παρακάτω). Οι επόμενοι τρεις αριθμοί αντιπροσωπεύουν μικρότερες περιοχές σε κάθε διοικητική περιοχή. Αυτές μπορεί να είναι επαρχίες, αλλά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την πυκνότητα του πληθυσμού οποιασδήποτε περιοχής.

Βρείτε τον σωστό ταχυδρομικό κώδικα του Περού

Η εύρεση του πλήρους ταχυδρομικού κώδικα μπορεί να είναι δύσκολη. Η ιστοσελίδα του Περουβιανού Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών χρησιμοποίησε δύο πόρους για να βρει τον σωστό πενταψήφιο ταχυδρομικό κώδικα, αλλά και οι δύο φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί και δεν λειτουργούν πλέον.

Μια εναλλακτική λύση είναι η CodigoPostalPeru.com, η οποία φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά όσο μπορείτε να επεξεργαστείτε πού ακριβώς θέλετε να στείλετε την επιστολή ή το πακέτο σας, το οποίο μπορεί να είναι πιο περίπλοκο από ό, τι θα φανταστείτε.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον σωστό ταχυδρομικό κώδικα, μια επιλογή είναι απλά να μην συμπεριληφθεί στη διεύθυνση. Πολλοί Περουβιανοί, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται εκτός Λίμα και Καλλάο, εξακολουθούν να γράφουν επιστολές και πακέτα χωρίς να συμπεριλαμβάνουν έναν ταχυδρομικό κώδικα.

Το περουβιανό ταχυδρομικό σύστημα δεν είναι άψογο (τα πράγματα μπορούν και εξαφανίζονται από καιρό σε καιρό), αλλά η χρήση - ή όχι - ενός ταχυδρομικού κώδικα είναι απίθανο να κάνει μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, η πόλη Tarapoto συνήθως λαμβάνει θέσεις από διάφορες χώρες (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου). και το ποσοστό επιτυχίας της άφιξης είναι περίπου 95 τοις εκατό - με την απουσία ενός ταχυδρομικού κώδικα.

Μήπως η συμπερίληψη ταχυδρομικού κώδικα θα αυξήσει το ποσοστό άφιξης στο 100%; Πιθανώς όχι, αλλά καθώς οι Περουβιανοί γίνονται ολοένα και πιο άνετοι με τους ταχυδρομικούς κώδικες, αυτό μπορεί να μην συμβαίνει στο μέλλον.

Ταχυδρομικοί Κώδικες Περού: Πρώτα δύο ψηφία (Περιοχή)

Παρακάτω είναι τα πρώτα δύο ψηφία των πενταψήφιων ταχυδρομικών κωδικών που χρησιμοποιούνται στο Περού. Αυτά αντιπροσωπεύουν την περιφέρεια του Περού και παρέχουν ένα σημείο εκκίνησης για τον πλήρη υπολογισμό του σωστού κώδικα. Για περαιτέρω βοήθεια για την εύρεση πλήρων ταχυδρομικών κωδίκων, επισκεφθείτε το CodigoPostalPeru.com.

01 Amazonas 14 Lambayeque
02 Ancash 15 Λίμα
03 Apurímac 16 Loreto
04 Arequipa 17 Madre de Dios
05 Ayacucho 18 Moquegua
06 Cajamarca 19 Pasco
07 Callao 20 Piura
08 Cusco 21 Puno
09 Huancavelica 22 San Martín
10 Huánuco 23 Tacna
11 Ica 24 Tumbes
12 Junín 25 Ucayali
13 La Libertad