Πώς πληρώνονται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Πώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κερδίζουν χρήματα στην ψηφιακή εποχή;

Μια γενιά πριν, κατά την ακμή του ταξιδιωτικού πράκτορα, τα τέλη και οι προμήθειες ήταν άφθονα. Δεν υπήρχε Internet, οπότε ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού δεν ήταν σίγουρα ένα απλό κλικ. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα μπορούσαν πιθανότατα να ξεφύγουν από το να χρεώνουν ένα τέλος και την τσουγκράνα στην προμήθεια καθώς και την κράτηση των διακοπών σας. Και, σε αντίθεση με σήμερα, τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν τα μεγάλα χρήματα. Όμως, τη δεκαετία του 1990, οι αεροπορικές εταιρείες έριξαν προμήθειες σε ταξιδιωτικούς πράκτορες, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις σήμαιναν ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κάνουν κράτηση για δικά τους εισιτήρια και ταξίδια μέσω του τηλεφώνου ή του Διαδικτύου και τα πραγματικά εισιτήρια έγιναν πράγματι παρελθόν.

Καθώς η προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο έγινε ο κανόνας και οι ταξιδιώτες μπορούσαν να ψωνίσουν, να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν για το ταξίδι τους σε απευθείας σύνδεση, η ζωή του πράκτορα έγινε λίγο πιο δύσκολη.

Αλλά το Διαδίκτυο δεν έχει σκουπίσει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από τον πλανήτη μόλις τώρα - στην πραγματικότητα, το αντίθετο. Το εκκρεμές εκτυλίσσεται προς όφελός τους, καθώς μια νέα γενιά ταξιδιωτών συνειδητοποιεί ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας εξακολουθεί να παρέχει στους ανθρώπους το ίδιο πράγμα που αναζητούσαν όλα αυτά πριν από πολλά χρόνια - αξία και ευκολία.

Αλλά χωρίς τις τεράστιες προμήθειες τους, πώς πληρώνονται οι πράκτορες; Μπορούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να κάνουν χρήματα;

Επιτροπές

Οι προμήθειες εξακολουθούν να αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ρεύματος εσόδων ενός πράκτορα, αλλά είναι πιο δύσκολο για αυτές τις μέρες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να είναι πιο δημιουργικοί όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα αποκτούν. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που έχουν οι ταξιδιώτες - ενδεχομένως εσείς εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο - είναι ότι ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας πρόκειται να σας πουλήσει κάτι που βασίζεται μόνο στο γεγονός ότι θα καθαρίσει μια μεγάλη προμήθεια.

Ενώ αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν ασχολείστε με έναν αδίστακτο ταξιδιωτικό πράκτορα, δεν είναι πιθανό. Μια μεγάλη προμήθεια είναι μια μεγάλη βαθμολογία, αλλά σήμερα, οι πράκτορες προσπαθούν να χτίσουν πελάτες για τη ζωή. Θέλουν να σας κλείσουν το επόμενο ταξίδι σας και το επόμενο ταξίδι σας μετά από αυτό και να αναπτύξουν μια μακροχρόνια σχέση μαζί σας.

Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμφωνούν ότι η δημιουργία του ιδανικού ταξιδιού είναι υψίστης σημασίας και όχι η δημιουργία μιας κακής κατάστασης μόνο για μια μεγάλη πληρωμή. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια συνεχή ροή εσόδων, αν όχι μικρότερη, από μια απλή ημέρα πληρωμής.

Τούτου λεχθέντος, είναι πολύ πιο προσοδοφόρο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να πωλούν μεγαλύτερα είδη εισιτηρίων , όπως κρουαζιέρες και πακέτα περιοδείας με διάφορα επίπεδα προμηθειών από ό, τι για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να σας κλείσουν ένα απλό δωμάτιο ξενοδοχείου και ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Χρεώσεις υπηρεσίας

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κάνουν τα χρήματα είναι να χρεώνουν ένα τέλος για τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι παρόμοιο με μια αμοιβή παροχής συμβουλών που θα πληρώσετε μόνο για οποιονδήποτε άλλο που σας παρέχει συμβουλές - αλλά κατά κάποιον τρόπο, οι άνθρωποι συχνά περιμένουν ταξιδιωτικούς πράκτορες για να καταργήσουν τις γνώσεις τους δωρεάν. Αυτό αρχίζει να αλλάζει καθώς οι ταξιδιώτες συνειδητοποιούν ότι, όταν κάνουν κράτηση κάτι περισσότερο από ένα ξενοδοχείο και ένα αεροπορικό εισιτήριο σε ένα μόνο προορισμό, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να προσφέρουν κάποια πραγματική αξία. Έχουν συνδέσεις στις αεροπορικές εταιρείες για καλύτερα καθίσματα και αναβαθμίσεις, γνωρίζουν διευθυντές ξενοδοχείων που μπορούν να προσφέρουν καλύτερες αίθουσες για παρόμοιες αλλά ακόμη χαμηλές τιμές, γνωρίζουν προορισμούς και μπορούν να βεβαιωθούν ότι έχετε την κατάλληλη μεταφορά προκαταβολικά, τις καλές θέσεις στο θέατρο και κρατήσεις δείπνου στα καλύτερα τοπικά εστιατόρια.

Καθώς το Διαδίκτυο μεγάλωσε σε δημοτικότητα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι μπορούσαν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα μόνοι τους, αλλά συνειδητοποίησαν δύο πράγματα: χρειάζεται πολύτιμο χρόνο και δεν ήταν πάντα σωστοί όταν φτάνουν εκεί. Παίρνει μόνο ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας, τυφώνα, πλημμύρα ή άλλη φυσική καταστροφή για να δείτε την αξία που έχει ένας πράκτορας για να σας βγάλει από μια δέσμευση, όπως ακριβώς παίρνει μόνο μια κράτηση πολυτελείας πολυτελείας υψηλής ποιότητας για να συνειδητοποιήσει ότι ζευγάρι δίπλα σας πληρώσατε το ίδιο ποσό (ή λιγότερο) με έναν πράκτορα και λαμβάνουν δωρεάν καναπεδάκια, κρασί και ειδικές προσκλήσεις κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας που δεν έχετε.

Ποια είναι η κατάλληλη χρέωση; Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα εάν έχει μια κλίμακα ολίσθησης ή μία με βάση ένα ποσοστό του ταξιδιού σας. Εάν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και ειδικό σχεδιασμό και ρυθμίσεις, μια δίκαιη τιμή θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε από τα $ 500 και πάνω.

Αλλά μερικές φορές οι πράκτορες θα συμβουλεύονται μαζί σας σε ένα ταξίδι μόνο για επιπλέον $ 50 ή θα σας χρεώσουν μια μικρή ωριαία αμοιβή.

Εάν ανησυχείτε για το τέλος ή δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πληρώσετε, μην φοβάστε να είστε εκ των προτέρων με το πρακτορείο ταξιδίων σας. Ο σημερινός ταξιδιωτικός πράκτορας είναι για την ευελιξία, την ευκολία και την οικονομική προσιτότητα και τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης πελατειακής βάσης και ένας καλός πράκτορας πρέπει να είναι σε θέση να συζητήσει αυτά τα πράγματα ανοιχτά και ειλικρινά και να σας εξηγήσει την αξία που παίρνετε από τις υπηρεσίες τους.