Ο φόρος πωλήσεων στην πολιτεία της Ουάσινγκτον

Συμπεριλαμβανομένων των φόρων πόλεων στις κομητείες Kings και Pierce

Είτε ταξιδεύετε στην Ουάσινγκτον είτε μετακομίζετε σε μια νέα πόλη, γνωρίζοντας το κράτος και τους τοπικούς φόρους θα σας βοηθήσουν να εξομαλύνετε τα ταξίδια αγορών σας.

Ο φόρος επί των λιανικών πωλήσεων της Πολιτείας της Ουάσιγκτον είναι 6,5%, αλλά μεμονωμένες πόλεις προσθέτουν πρόσθετα ποσοστά. Η Ουάσιγκτον είναι ένα από τα εννέα κράτη χωρίς κρατικό φόρο εισοδήματος και επειδή ο φόρος επί των λιανικών πωλήσεων είναι η βασική φορολογική πηγή εισοδήματος, ο φόρος επί των πωλήσεων είναι υψηλότερος από πολλά άλλα κράτη.

Αυτό που πληρώνετε όταν πραγματοποιείτε μια αγορά είναι ένα συνδυασμένο επιτόκιο - θα πληρώσετε το κράτος 6,5% συν το τοπικό επιτόκιο για την πόλη στην οποία πραγματοποιείτε μια αγορά, συν όλους τους ισχύοντες φόρους Περιφερειακής Διαμετακόμισης (RTA).

Υπάρχουν ορισμένες απαλλαγές από το φόρο λιανικής πώλησης. Τα περισσότερα είδη παντοπωλείου, οι εφημερίδες και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα απαλλάσσονται από τον φόρο επί των πωλήσεων, όμως τα υπολείμματα τροφίμων, τα παρασκευασμένα τρόφιμα, τα συμπληρώματα διατροφής και τα αναψυκτικά είναι φορολογητέα.

Μετά την 1η Ιουνίου 2012, οι πωλήσεις σκληρού αλκοόλ μεταφέρθηκαν από κρατικά καταστήματα σε παντοπωλεία και με την ιδιωτικοποίηση των πωλήσεων αλκοόλ ήρθε ένας πρόσθετος φόρος επί των πωλήσεων. Αν αγοράσετε αλκοόλ με ποσοστό αλκοόλης πάνω από 24% κατ 'όγκο, θα πληρώσετε επιπλέον 20,5 φόρους επί των πωλήσεων καθώς και τον κανονικό φόρο επί των πωλήσεων. Από το καλοκαίρι του 2012, ορισμένα καταστήματα γράφουν το συνολικό κόστος των ετικετών τιμών, ενώ άλλοι τοποθέτουν μόνο το κόστος πριν από τη φορολογία.

Απαλλαγές φόρου επί των πωλήσεων

Παρόλο που οι απαλλαγές από το φόρο επί των πωλήσεων περιορίζονται κατά κύριο λόγο στα είδη παντοπωλείου και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, υπάρχουν εξαιρέσεις για τους κατοίκους ορισμένων κρατών, καθώς και ορισμένες συναλλαγές πώλησης μέσω της Ουάσιγκτον από άλλα κράτη.

Μερικοί άνθρωποι απαλλάσσονται από τον φόρο λιανικής πώλησης της Ουάσιγκτον Αυτές περιλαμβάνουν κατοίκους από την Αλάσκα, το Κολοράντο, το Ντελαγουέρ, τη Μοντάνα, το Νιου Χάμσαϊρ, το Όρεγκον και την Αμερικανική Σαμόα, καθώς και την Αλμπέρτα, Βορειοδυτικά εδάφη, Nunavut και Yukon Territory στον Καναδά. Πολλές πωλήσεις σε φυλετικά μέλη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον εξαιρούνται επίσης εάν η πώληση πραγματοποιηθεί στην ινδική χώρα.

Δεδομένου ότι η Ουάσινγκτον μοιράζεται σύνορα με το Όρεγκον , το οποίο είναι κράτος απαλλασσόμενο από πωλήσεις, μπορεί να προκύψουν μερικές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με το πώς και πότε οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον πρέπει να πληρώνουν φόρο επί των πωλήσεων. Παρόλο που μπορείτε να αποφύγετε τον φόρο επί των ειδών ένδυσης ή των μικρών οικιακών αγαθών, οι μεγάλες αγορές επενδύσεων όπως τα αυτοκίνητα ή τα κινητά σπίτια υπόκεινται στον φόρο πωλήσεων της Ουάσιγκτον, εάν τα επαναφέρετε για να τα καταχωρήσετε στο κράτος.

Δεδομένου ότι η Ουάσιγκτον φιλοξενεί επίσης αρκετές εταιρίες με βάση το Διαδίκτυο, πώς και πότε οι πελάτες πληρώνουν φόρο επί των πωλήσεων μέσω διαδικτύου είναι επίσης μια συνηθισμένη ερώτηση. Πολλές σε απευθείας σύνδεση εταιρείες που εδρεύουν στην Ουάσινγκτον (συμπεριλαμβανομένου του Amazon) θα χρεώνουν φόρο επί των πωλήσεων στους κατοίκους της πολιτείας εξετάζοντας τη διεύθυνση αποστολής σας.

Ποσοστά φόρου πωλήσεων πόλεων στην κομητεία King

Οι συντελεστές φόρου επί των πωλήσεων στην πόλη ποικίλλουν σε ολόκληρη την πολιτεία της Ουάσιγκτον, αλλά οι κομητείες του King και Pierce καλύπτουν τις περισσότερες εμπορικές περιοχές του κράτους.

Στο Kings County, το Σιάτλ έχει τον υψηλότερο φόρο πόλης στο 10,1% , αλλά το 10% των πόλεων περιλαμβάνει Algona, Auburn, Bellevue, Burien, Clyde Hill, Des Moines, Federal Way, Hunts Point, Issaquah, Kenmore, Kent, Kirkland , Μεντίνα, Νήσος Μέρκερ, Μίλτον, Νιούκαστλ, Πάρκο Νορμαντών, Ειρηνικός Κήποι, Ρέντμοντ, Renton, Sammamish, Shoreline, Tukwila, Woodinville και Yarrow Point.

Το Βόρειο Μπεντ είναι ο μοναδικός φόρος πωλήσεων πόλεων στο Kings County με 8,9% , αλλά οι πόλεις με 8,6% φόρους επί των πωλήσεων των πόλεων περιλαμβάνουν το Black Diamond, το Carnation, το Covington, το Duvall, το Enumclaw (8,7), το Maple Valley, το Skykomish και το Snoqualmie.

Στην περιφέρεια Pierce, οι φόροι επί των πωλήσεων στην πόλη είναι σημαντικά χαμηλότεροι, αλλά ο Tacoma έχει το υψηλότερο ποσοστό 10,1% . Οι φόροι πωλήσεων πόλεων 9,9% ισχύουν για τα Auburn, Edgewood, Fife, Fircrest, Lakewood, Milton, Pacific, Puyallup , Ruston, Steilacoom και University Place .

Οι φόροι επί των πωλήσεων στην πόλη ύψους 9,3% ισχύουν στη λίμνη Bonney, DuPont, Orting και Sumner. Φόροι πωλήσεων πόλεων ύψους 8,5% ισχύουν στο Gig Harbor, ενώ το 8% ισχύει για τον Roy. Οι χαμηλότεροι φόροι πωλήσεων στην πόλη σε ποσοστό 7,9% ισχύουν στα Buckley, Carbonado, Eatonville, South Prairie και Wilkeson.