Λαμβάνοντας το τρένο από και προς το Κούσκο και τον Μάτσου Πίτσου

Συγκρίνοντας τις υπηρεσίες PeruRail και Inca Rail Services

Υπάρχουν δύο σιδηροδρομικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τρένα από το Κούσκο προς το σταθμό Machu Picchu του Aguas Calientes. Είναι το PeruRail και η Inca Rail. Μια τρίτη εταιρεία, το τρένο Machu Picchu, συγχωνεύθηκε με την Inca Rail το 2013. Οι δύο εναπομείνασες εταιρείες προσφέρουν διάφορες επιλογές όσον αφορά την τιμή, τα σημεία αναχώρησης και τον προγραμματισμό.

Το PeruRail τρένα στο Machu Picchu

Το PeruRail έχει πολλά σημεία αναχώρησης - Cusco, Urubamba και Ollantaytambo - που μπορούν να σας μεταφέρουν στο σταθμό Machu Picchu του Aguas Calientes.

Ο Aguas Calientes είναι επίσης γνωστός ως Machu Picchu Pueblo.

Σταθμός αναχώρησης Διάρκεια
Σταθμός Poroy (20 λεπτά έξω από το Cusco) 3 έως 4 ώρες
Σταθμός Urubamba 3 ώρες
Σταθμός Ollantaytambo 1,5 ώρες

Το PeruRail προσφέρει τρία μαθήματα αμαξοστοιχίας για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν κατά μήκος της διαδρομής του Machu Picchu (υπάρχει μια τέταρτη τάξη, αλλά αποτελεί επιδοτούμενη επιλογή μόνο για Περουβιανούς κατοίκους).

Ταξιδιωτική κατηγορία Περιγραφή
Εκστρατεία Η τάξη αποστολής είναι η επιλογή προϋπολογισμού του PeruRail. Είναι ένα άνετο τρένο και μια απολύτως λογική επιλογή αν θέλετε απλά να φτάσετε στο Machu Picchu. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της αποστολής και του ελαφρώς ακριβότερου Vistadome. Το κόστος είναι κατά μέσο όρο περίπου 65 δολάρια.
Vistadome Το vistadome προσφέρει μια σημαντικά φθηνότερη εναλλακτική λύση από την πολυτέλεια Hiram Bingham. Αυτή είναι η μεσαία επιλογή του PeruRail. Είναι άνετο, κλιματιζόμενο και διαθέτει πανοραμικά παράθυρα. Το κόστος είναι περίπου $ 100 με έναν τρόπο.
Χιράμ Μπίνγκχαμ Το τρένο Hiram Bingham, που ονομάστηκε προς τιμήν του ανθρώπου που ανακαλύπτει ξανά το Machu Picchu , είναι η επιλογή πολυτελείας του PeruRail. Αναμείνετε να πληρώσετε λίγο περισσότερα από $ 400 για ένα ταξίδι μονής διαδρομής από τον Poroy στο Machu Picchu.

Inca Σιδηρόδρομος προς Machu Picchu

Το Inca Rail τρέχει από το Ollantaytambo μέχρι το σταθμό Machu Picchu του Aguas Calientes (ορισμένες αναχωρήσεις Urubamba διατίθενται ανάλογα με την τάξη των τρένων). Το Inca Rail έχει διάφορες τάξεις: μαθήματα τρένου Machu Picchu. εκτελεστική τάξη. πρώτη τάξη; και την προεδρική υπηρεσία.

Ταξιδιωτική κατηγορία Περιγραφή
Τρένο Machu Picchu Το πανοραμικό τρένο του Machu Picchu έχει μεγάλα και ψηλά παράθυρα, άνετα καθίσματα, υπαίθρια αμαξίδια παρατήρησης για να θαυμάσετε το καταπληκτικό τοπίο, μια δροσιστική επιλογή από κρύα και ζεστά ποτά που παρασκευάζονται με φρούτα των Άνδεων και ένα γεύμα στο πλοίο. Το κόστος είναι περίπου 75 δολάρια ανά άτομο, ένας τρόπος.
Πρώτη τάξη Το First Class διαθέτει πολυτελή καθίσματα που βλέπουν σε τραπέζια, όπως ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος, γκουρμέ γεύμα ή δείπνο, χαλαρωτική, ζωντανή μουσική υπόκρουση. φρέσκα λουλούδια, χειροποίητες ταπετσαρίες, φρέσκους χυμούς φρούτων, τσάι βοτάνων και φρούτων. Περιλαμβάνει ιδιωτικό λεωφορείο από το Machu Picchu Pueblo στην ακρόπολη Incan. Το κόστος είναι περίπου 200 δολάρια ανά άτομο, ένας τρόπος.
Εκτελεστικός Στην εκτελεστική τάξη, μπορείτε να περιμένετε μια δροσιστική επιλογή από κρύα και ζεστά ροφήματα, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων των Άνδεων, δωρεάν σνακ και χαλαρωτική μουσική οργάνων των Άνδεων. Τα έξοδα είναι πάνω από $ 60 ανά άτομο, με έναν τρόπο.
Προεδρικός Οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται εκ των προτέρων για την προεδρική υπηρεσία. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τα ακριβή χρονοδιαγράμματα. Μια ολόκληρη μεταφορά προορίζεται αποκλειστικά για εσάς και οκτώ συνοδούς ταξιδιού. Περιλαμβάνει ένα μπουκάλι σαμπάνιας καλωσορίσματος και ένα γευστικό μενού με τρία πιάτα συνοδεύεται από εκλεκτά κρασιά από την περιοχή, καθώς και ένα ανοιχτό μπαρ. Το φορείο διαθέτει άψογη προσοχή στη λεπτομέρεια που θυμίζει τα χρώματα και τις γεύσεις της κουλτούρας των Άνδεων. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να κοστίσει πάνω από 5.000 δολάρια για ολόκληρο το αυτοκίνητο, με έναν τρόπο (έως και οκτώ άτομα).

Προεδρική μεταχείριση έναντι του Χίραμ Μπίνγκχαμ

Όταν συγκρίνουμε τις δύο επιλογές high-end για να φτάσουμε στο Machu Picchu σιδηροδρομικώς, οι δύο επιλογές είναι ο Hiram Bingham στο PeruRail και η προεδρική υπηρεσία της Inca Rail.

Η προεδρική υπηρεσία δεν είναι διαφορετική αμαξοστοιχία, αλλά ένα ειδικό αυτοκίνητο στο κανονικό τρένο Inca Rail προς και από το Ollantaytambo-Machu Picchu. Το λεωφορείο είναι ευχάριστα διακοσμημένο, κομψό και ζεστό, με ξύλινα πάνελ, πολύχρωμες ταπετσαρίες και έργα τέχνης των Άνδεων. Υπάρχουν τέσσερις τραπεζαρίες, καθιστικό με δερμάτινο καναπέ σε σχήμα L, καλά εξοπλισμένο μπαρ, ιδιωτικό μπάνιο και μπαλκόνι για να απολαύσετε το αεράκι καθώς το τρένο κυλάει μέσα από την Ιερή Κοιλάδα. Το ταξίδι είναι μόνο 1,5 ώρες. Σε αυτό το διάστημα, μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα 3 πιάτων, σε συνδυασμό με κρασιά, και δεν θα αισθάνεστε βιαστικά μέσα από την εμπειρία.

Συγκριτικά, ο Hiram Bingham είναι διακοσμημένος σαν φορείο Pullman της δεκαετίας του 1920 με γυαλισμένο ξύλο και ορείχαλκο. Μπορείτε να περιμένετε μια επίδειξη καλωσορίσματος στο τρένο με τυπικούς χορούς και μουσική της περιοχής. Η μεταφορά περιλαμβάνει ένα αυτοκίνητο μπαρ, γαστρονομικό γεύμα, παρατηρητήριο και είσοδο στο VIP lounge στο σταθμό Machu Picchu και έναν ξεναγό για μέχρι 14 άτομα και ώρα τσάι στο Belmond Sanctuary Lodge Hotel στο Machu Picchu.

Ανάλογα με το πού επιβιβάζεστε, η διαδρομή μπορεί να είναι από 1,5 έως 3 ώρες.