Πώς να συμπληρώσετε την Tarjeta Andina

Θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο που ονομάζεται Tarjeta Andina de Migración (TAM ή Κάρτα μετανάστευσης των Άνδεων) όταν εισέρχεστε στο Περού, είτε αεροπορικώς, είτε μέσω ξηράς είτε με νερό.

Για τους περισσότερους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων πολιτών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η ολοκληρωμένη Tarjeta Andina μαζί με ένα έγκυρο διαβατήριο είναι το μόνο που χρειάζεται για να εισέλθει στο Περού για 183 ημέρες το πολύ.

Εάν φτάσετε αεροπορικώς, ο συνοδός σας θα σας δώσει το TAM πριν από την προσγείωση (οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις θα προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Jorge Chávez της Λίμα ).

Εάν εισέλθετε στο Περού δια ξηράς, θάλασσας ή ποταμού, παραλάβετε το TAM σας στο τοπικό γραφείο ελέγχου συνόρων.

Η φόρμα είναι επίσημα διαθέσιμη στα ισπανικά και τα αγγλικά, αλλά οι αγγλικές εκδόσεις ενδέχεται να μην είναι πάντοτε διαθέσιμες. Ακόμη και αν είναι στα ισπανικά, δεν πρέπει να προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα.

Πώς να ολοκληρώσετε την τουριστική θεώρηση Tarjeta Andina

  1. Επώνυμο και ονόματα ( Apellido και Nombres ): Εκτυπώστε τα ονόματα και τα επώνυμά σας ακριβώς όπως εμφανίζονται στο διαβατήριό σας. Οι νοτιοαμερικανοί συνήθως έχουν περισσότερα από ένα επώνυμα, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος σε αυτόν τον τομέα. Το πεδίο του ονόματος, ωστόσο, έχει μόνο περιθώριο για 13 γράμματα, οπότε μην ανησυχείτε για την απομάκρυνση του μεσαίου ονόματος σας εάν είναι απαραίτητο.
  2. Χώρα γέννησης ( País de Nacimiento ): Μπορείτε να συμπληρώσετε το TAM σας στα αγγλικά ή στα ισπανικά, επιτρέποντας έτσι να γράψετε "Ηνωμένες Πολιτείες" αντί "Estados Unidos". Για λόγους σαφήνειας, αποφύγετε να συντομεύσετε τη χώρα γέννησής σας.
  3. Εθνικότητα ( Nacionalidad ): Και πάλι, γράψτε το όπως εμφανίζεται στο διαβατήριό σας. Αν είστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράψτε "Ηνωμένες Πολιτείες" - μην γράφετε "Αμερικανός". Για να αποφευχθεί η σύγχυση των αξιωματούχων αετών, οι Βρετανοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν "βρετανικά" αντί αγγλικά, ουαλλικά ή σκωτικά.
  1. Χώρα διαμονής ( País de Residencia ): Η νόμιμη χώρα διαμονής σας.
  2. Σημείο επιβίβασης, χωρίς στάση ( País de Residencia, No Escala Técnica ): Εισάγετε την τελευταία χώρα στην οποία βρισκόσασταν πριν περάσετε στο Περού, χωρίς να συμπεριλάβετε ενδιάμεσες στάσεις.
  3. Είδος ταξιδιωτικού εγγράφου ( Tipo de Documento de Viaje ): Επιλέξτε ένα από τα τέσσερα τετραγωνίδια: διαβατήριο, δελτίο ταυτότητας, ασφαλή συμπεριφορά ή άλλο. Θα πρέπει να φτάσετε με το διαβατήριό σας, έτσι ώστε να κολλήσετε με αυτό. Η επιλογή κάρτας ταυτότητας (για παράδειγμα, ένα περουβιανό DNI ) είναι μόνο για τους νοτιοαμερικανούς.
  1. Αριθμός εγγράφου ( Número de Documento ): Εισάγετε τον αριθμό του διαβατηρίου σας - προσεκτικά . Το να κάνετε αυτό το λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει έναν γραφειοκρατικό εφιάλτη, αν χάσετε αργότερα το TAM σας.
  2. Ημερομηνία γέννησης, φύλο και οικογενειακή κατάσταση ( Fecha de Nacimiento , Sexo και Estado Civil ): Συμπληρώστε την ημερομηνία γέννησής σας (ημέρα, μήνα και έτος) και σημειώστε το κατάλληλο πλαίσιο για το φύλο και την οικογενειακή κατάσταση.
  3. Απασχόληση ή επάγγελμα ( Ocupación Profesión ): Κρατήστε το ωραίο και απλό. Είναι καλό να γράψετε "φοιτητής", αν ισχύει.
  4. Τύπος καταλύματος ( Tipo de Alojamiento ): Αυτό είναι λίγο διασκεδαστικό, ειδικά αν φτάνετε στο Περού χωρίς κράτηση ξενοδοχείου ή ξενώνα. Αν έχετε επιβεβαιωμένο χώρο διαμονής, επιλέξτε τον τύπο διαμονής (ιδιωτικό, ξενοδοχείο ή ξενώνα) και γράψτε τη διεύθυνση. Εάν όχι, μην ανησυχείτε. Επιλέξτε το κουτί για ξενοδοχείο ή ξενώνα και τοποθετήστε το όνομα της πλησιέστερης πόλης ως διεύθυνση.
  5. Μέσα Μεταφοράς και Όνομα Μεταφορέα ( Medio de Transporte και Compañia de Transporte Usado ): Επιλέξτε το κατάλληλο πλαίσιο για να δείτε πώς φτάσατε στο Περού: αεροπορικό, χερσαίο, θαλάσσιο ή ποτάμι. Για την επωνυμία του μεταφορέα, εισαγάγετε το όνομα της αεροπορικής σας εταιρείας, της εταιρείας λεωφορείων ή της εταιρείας σκαφών.
  6. Κύριος σκοπός του ταξιδιού ( Motivo Principal del Viaje ): Επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές: διακοπές, επισκέψεις, επιχειρήσεις, υγεία, εργασία ή άλλα. Επιλέξτε το πλαίσιο "αργίες" εκτός αν έχετε συγκεκριμένο τύπο περουβιανής θεώρησης για οικογενειακές επισκέψεις, εργασία ή άλλο τύπο προηγούμενης διαμονής.
  1. Συμπληρώστε την κάτω ενότητα : Τέλος, συμπληρώστε το χαμηλότερο τρίτο της Tarjeta Andina, το οποίο περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες από τα παραπάνω βήματα (όπως όνομα, αριθμό διαβατηρίου και ημερομηνία γέννησης). Θα διατηρήσετε αυτό το μέρος του TAM μετά την παράδοση του εντύπου στον υπάλληλο των συνόρων. Υπάρχει ένα επιπλέον πεδίο: "Ποσό που δαπανήθηκε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας (US $)." Ignore it - αν σας ζητηθεί να συμπληρώσετε αυτήν την ενότητα όταν βγείτε από τη χώρα, κάντε μια συνοπτική εκτίμηση. Υπάρχουν δύο τμήματα μόνο για επίσημη χρήση ( solo para uso official ), τα οποία πρέπει να παραμείνουν κενά.

Περισσότερες συμβουλές για την εξάσκηση της Tarjeta Andina