Το Περού Εξοικονομήστε την Visa Fine

Πληρώνοντας ένα δολάριο την ημέρα για πρόστιμο για την υπέρβαση της Visa σας στο Περού

Όταν εισέρχεστε στο Περού με μια τυπική τουριστική βίζα (Tarjeta Andina de Migración), ο συνοριακός υπάλληλος κανονικά θα σας δώσει μια διαμονή 90 ή 183 ημερών. Αλλά τι συμβαίνει αν υπερβείτε τον χρόνο που έχετε παραχωρήσει στη βίζα σας;

Η παρακάτω είναι μια μετάφραση μιας ερώτησης και απάντησης που εμφανίζεται στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της επίσημης ιστοσελίδας Migraciones (Peruvian Migrations):

Ερώτηση: "Πόσο καιρό μπορώ να μείνω στη χώρα ως τουρίστας;"

Απάντηση: "Όταν εισέλθετε στο [Περού], ο Επιθεωρητής Μετανάστευσης θα παραχωρήσει ένα ορισμένο αριθμό ημερών διαμονής (βλέπε τον αριθμό στη σφραγίδα της μετανάστευσης.) Εάν υπερβεί η προθεσμία, θα πρέπει να καταβάλετε πρόστιμο ενός δολαρίου (01 ) για κάθε επιπλέον ημέρα, με την εν λόγω πληρωμή κατά τη στιγμή της αποχώρησης από τη χώρα. "

Το να είσαι στο Περού πέρα ​​από το χρόνο που έχεις παραχωρήσει στην τουριστική σας βίζα είναι θεωρητικά παράνομο, αλλά δεν είναι - τουλάχιστον προς το παρόν - τουλάχιστον ένα μείζον πρόβλημα.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να υπερβείτε το χρόνο που σας έχει δοθεί κατά την είσοδό σας στο Περού, μπορείτε απλά να πληρώσετε το 1 δολάριο (US $) ανά ημέρα όταν φεύγετε τελικά από τη χώρα. Φυσικά, υπάρχει ο κίνδυνος να αλλάξει ο νόμος, οπότε πρέπει να προσέχετε (αν αλλάξει από $ 1 ανά ημέρα σε $ 10, θα μπορούσατε να είστε σε ένα σοκ).

Οι περουβιανοί νόμοι μετανάστευσης υποτίθεται ότι υποβάλλονται σε κάποιες αλλαγές, ή τουλάχιστον σε βαθμό εξορθολογισμού, το 2016. Αυτοί μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία υπερχρήσεως. Οι δυνητικές αλλαγές (μέχρι τώρα μόνο φημολογούνται) περιλαμβάνουν αύξηση του προστίμου για την υπέρμετρη επιβάρυνση ημερήσιας αποζημίωσης και αυστηρότερες ποινές επανεισόδου για τους τουρίστες που υπερβαίνουν τον χρόνο που τους έχει παραχωρηθεί. Αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τυχόν αλλαγές που έγιναν από το τμήμα Migraciones του Περού.

Πληρώνοντας την υπέρμετρη πρόστιμο του Περού

Μπορείτε να πληρώσετε το ένα δολάριο ανά ημέρα πρόστιμο όταν βγείτε από τη χώρα.

Για τους περισσότερους τουρίστες, αυτό θα γίνει μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Jorge Chávez της Λίμα ή μέσω ενός από τα κυριότερα χερσαία συνοριακά σημεία διέλευσης της χώρας. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πληρώσετε το πρόστιμο σε έναν υπάλληλο μετανάστευσης καθώς φεύγετε. Σε αντάλλαγμα, πρέπει να λάβετε μια σφραγίδα στο διαβατήριό σας ή μια απόδειξη πληρωμής (ιδανικά και τα δύο).

Είναι καλύτερο να αποφεύγονται τα μικρότερα σημεία διέλευσης των συνόρων, όπου είναι πιο πιθανό να προκύψουν επιπλοκές λόγω έλλειψης υποδομής, έλλειψης κατάρτισης συνοριοφυλάκων ή, ενδεχομένως, διαφθοράς.

Μια πιθανή εναλλακτική λύση είναι να καταβάλετε το πρόστιμο στο κύριο γραφείο της Migraciones στη Λίμα πριν βγείτε από τη χώρα. Θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας και την πρωτότυπη Tarjeta Andina (με φωτοαντίγραφα), καθώς και την απόδειξη εξόδου από τη χώρα (εισιτήριο ή άλλη απόδειξη μελλοντικής διαδρομής). Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν που έχει καταβάλει το πρόστιμο στις Migraciones, οπότε αξίζει να ελέγξετε τη διαδικασία με το γραφείο μεταναστών πριν από την επίσκεψή σας για να ελέγξετε όλες τις λεπτομέρειες.

Γρήγορη συμβουλή: Ωστόσο ή οπουδήποτε αποφασίζετε να πληρώσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσεις sol nuevo σε μικρές ονομαστικές αξίες και σε κάποια νομίσματα. Βεβαιωθείτε ότι η υπόλοιπη γραφική εργασία είναι σωστή. Και να είστε ευγενικοί στον υπάλληλο των συνόρων, ανεξάρτητα από το πόσο γκρινιάρης ή άθλιος μπορεί να είναι - είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη είσοδο ή έξοδο.