Οδηγός για την έκδοση αδειών οδήγησης στο Περού

Οι νόμοι άδειας οδήγησης του Περού καθιστούν τα πράγματα εύκολο για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών του Περού ("Decreto Supremo Nº 040-2008-MTC"):

"Αρχικές άδειες από άλλες χώρες που ισχύουν και έχουν εκδοθεί σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και επικυρωθεί από το Περού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μέγιστη περίοδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα".

Με άλλα λόγια, μπορείτε να οδηγήσετε στο Περού χρησιμοποιώντας την άδεια οδήγησης από το σπίτι σας (εφ 'όσον είναι ακόμα έγκυρη) σε συνδυασμό με το διαβατήριό σας. Το διαβατήριό σας θα έχει σφραγίδα εισόδου που θα δείχνει την ημερομηνία εισόδου σας στο Περού (θα πρέπει επίσης να μεταφέρετε την Tarjeta Andina κατά την οδήγηση).

Διεθνείς άδειες οδήγησης στο Περού

Εάν σχεδιάζετε να οδηγείτε συχνά στο Περού, είναι καλή ιδέα να πάρετε μια διεθνή άδεια οδήγησης (IDP). Οι διεθνείς άδειες οδήγησης ισχύουν για ένα έτος. Δεν αποτελούν, ωστόσο, αντικατάσταση της άδειας οδήγησης, η οποία ενεργεί μόνο ως εγκεκριμένη μετάφραση άδειας οδήγησης για το σπίτι.

Η κατοχή ενός IDP, ωστόσο, θα βοηθήσει εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε πεισματάρους, κακοποιημένους ή ενδεχομένως διεφθαρμένους αξιωματικούς της αστυνομίας. Η περουβιανή αστυνομία διαμετακόμισης μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει, ειδικά όταν εξαπατούν ένα πιθανό πρόστιμο (νόμιμο ή άλλο) ή δωροδοκία. Ένας εσωτερικώς εκτοπισμένος θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν προβλήματα σχετικά με την εγκυρότητα της αρχικής σας άδειας.

Οδήγηση στο Περού μετά από έξι μήνες

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να οδηγείτε νόμιμα στο Περού μετά από έξι μήνες, θα χρειαστείτε άδεια περουβιανού οδηγού. Για να αποκτήσετε άδεια από τον Περού, θα πρέπει να περάσετε γραπτή εξέταση, πρακτική δοκιμασία οδήγησης και ιατρική εξέταση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις δοκιμές, καθώς και τοποθεσίες δοκιμαστικών κέντρων, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Touring y Automovil Club del Peru (μόνο στα ισπανικά).