Τι είναι μια διεθνής άδεια οδήγησης και χρειάζεστε;

Χρειάζεστε μια διεθνή άδεια οδήγησης;

Μια διεθνής άδεια οδήγησης (IDP) είναι ένα έγγραφο πολλαπλών γλωσσών που επιβεβαιώνει ότι έχετε έγκυρη άδεια οδήγησης. Ενώ πολλές χώρες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν επίσημα την άδεια οδήγησης, θα αποδεχθούν την έγκυρη άδεια χρήσης των ΗΠΑ, του Καναδά ή της Βρετανίας εάν έχετε επίσης μια διεθνή άδεια οδήγησης. Ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία, απαιτούν από εσάς να πραγματοποιήσετε επίσημη μετάφραση της άδειας σας εάν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο εκτός αν έχετε άδεια από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια διεθνής άδεια οδήγησης εκπληρώνει αυτή την απαίτηση, εξοικονομώντας σας την ταλαιπωρία και το κόστος της ανάγκης να μεταφράσετε την άδεια οδήγησης.

Από τη συγγραφή αυτή, περίπου 150 χώρες αποδέχονται τη διεθνή άδεια οδήγησης.

Διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για διεθνείς άδειες οδήγησης στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να αποκτήσετε μόνο ένα IDP στα γραφεία της Automobile Association of America (AAA) ή μέσω ταχυδρομείου του Εθνικού Ομίλου Αυτοκινήτου (τμήμα της American Automobile Touring Alliance ή AATA) ή του AAA. Οι οργανισμοί αυτοί είναι οι μόνοι εξουσιοδοτημένοι εκδότες IDP στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται να (και δεν θα πρέπει) να περάσετε από ένα τρίτο μέρος για να πάρετε το IDP σας. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση απευθείας στο AAA ή στο National Automobile Club.

Η διεθνής άδεια οδήγησης θα κοστίσει περίπου 20 δολάρια. ίσως χρειαστεί να πληρώσετε και τα έξοδα αποστολής εάν υποβάλετε αίτηση μέσω ταχυδρομείου. Για να υποβάλετε αίτηση, απλώς κατεβάστε ένα έντυπο αίτησης από την AAA ή την Εθνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου / AATA και συμπληρώστε το.

Πηγαίνετε σε έναν φωτογράφο, όπως το γραφείο ΑΑΑ, το φαρμακείο φωτογραφικό στούντιο ή το κέντρο πορτρέτου πολυκαταστήματος και αγοράστε δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου. Μην τραβήξετε αυτές τις φωτογραφίες στο σπίτι ή σε φωτογραφικό περίπτερο που λειτουργεί με κέρματα, επειδή θα απορριφθούν. Υπογράψτε και τις δύο φωτογραφίες στην πίσω πλευρά. Κάντε φωτοαντίγραφο της έγκυρης άδειας οδήγησης των ΗΠΑ.

Στείλτε την αίτησή σας, τις φωτογραφίες, το αντίγραφο της άδειας οδήγησης και την αμοιβή σας στο AAA ή στο National Automobile Club ή επισκεφθείτε ένα γραφείο ΑΑΑ για να επεξεργαστείτε την αίτησή σας. Ο νέος εκτοπισμένος σας θα ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσής του.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για τον ΕΑΕ σας μέχρι έξι μήνες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού σας. Εάν η άδεια οδήγησης σας είναι προσωρινά ανασταλείσα ή ανακληθεί, ενδέχεται να μην υποβάλετε αίτηση για έναν εκτοπισθέντα.

Υποβολή αίτησης για Καναδική Διεθνή Άδεια Οδήγησης

Οι Καναδοί πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διεθνείς άδειες οδήγησης στα γραφεία της Καναδικής Ένωσης Αυτοκινήτων (CAA). Η διαδικασία εφαρμογής είναι απλή. Θα χρειαστεί να δώσετε δύο φωτογραφίες διαβατηρίου και ένα αντίγραφο του μπροστινού και του πίσω μέρους της άδειας οδήγησης. Μπορείτε να στείλετε ταχυδρομικώς την αίτησή σας και τα έξοδα επεξεργασίας 25.00 (σε καναδικά δολάρια) ή να τα φέρετε σε γραφείο CAA.

Λάβετε μια διεθνή άδεια οδήγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για τον προσωπικό σας εκτοπισμένο προσωπικό σε ορισμένα ταχυδρομεία και στο γραφείο της Folkestone της ένωσης αυτοκινήτων. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση μέσω ταχυδρομείου στο The AA. Θα χρειαστεί να δώσετε μια φωτογραφία διαβατηρίου με την πρωτότυπη υπογραφή σας στην πίσω πλευρά, ένα αντίγραφο της άδειας οδήγησης, πιστοποιητικό δοκιμαστικής άδειας και προσωρινή άδεια οδήγησης ή επιβεβαίωση DVLA και ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας.

Θα χρειαστεί επίσης να δώσετε ένα αυτοκόλλητο, σφραγισμένο φάκελο και συμπληρωμένο έντυπο αίτησης εάν υποβάλετε αίτηση για το IDP σας ταχυδρομικώς. Το βασικό τέλος IDP είναι 5,50 λίβρες. τα ταχυδρομικά τέλη και τα έξοδα διακίνησης κυμαίνονται από 7 λίρες έως 26 λίρες.

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τον βρετανό εκτάκτου υπαλλήλου στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός τριών μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού

Εάν είστε πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν χρειάζεστε έναν εσωτερικά εκτοπισμένο.

Διαβάστε την Fine Print

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση στο έντυπο αίτησης IDP, τον ιστοχώρο της υπηρεσίας επεξεργασίας και τους δικτυακούς τόπους οποιωνδήποτε εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ώστε να γνωρίζετε όλες τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς ημερομηνίας που ισχύουν για την κατάστασή σας. Ελέγξτε προσεκτικά τον κατάλογο των χωρών που αποδέχονται τη διεθνή άδεια οδήγησης. Η αποδοχή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα προορισμού και την ιθαγένεια του οδηγού.

Ελέγξτε τις απαιτήσεις του IDP για όλες τις χώρες προορισμού σας. Θα πρέπει επίσης να διερευνήσετε τις απαιτήσεις των ΕΔΑ για τις χώρες στις οποίες μπορεί να οδηγήσετε, ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να σταματήσετε σε αυτές τις χώρες. Τα αυτοκίνητα σπάνε και τα καιρικά προβλήματα αλλάζουν σχέδια ταξιδιού. Σχεδιάστε μπροστά για απροσδόκητες καταστάσεις.

Το πιο σημαντικό, μην ξεχάσετε να μεταφέρετε την άδεια οδήγησης μαζί σας στο ταξίδι σας. ο IDP σας είναι άκυρος χωρίς αυτό.