Πηγαίνετε πράσινο με αειφόρες διακοπές Αυτή η Ημέρα της Γης

Αυτή η Ημέρα της Γης, αναζητήστε βιώσιμα καταλύματα και δραστηριότητες για ταξίδια

Rajvi Desai, Visit.org

Πριν από 46 χρόνια ξεκίνησε ένα κίνημα. Αναγνώρισε την αίσθηση της επικείμενης μοίρας που οι καταστροφικές ανθρώπινες δραστηριότητες είχαν αρχίσει να ενσταλάζουν στους πολίτες του κόσμου. Το 1970, με γνώμονα το ενδιαφέρον για το μέλλον του πλανήτη μας, δημιουργήθηκε η Ημέρα της Γης. Υποτίθεται ότι συνθέτει την αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις συνέπειες των ενεργειών μας. 46 χρόνια αργότερα, γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου 2016.

Πόσο μακριά έχουμε έρθει;

Οι ηγέτες των 120 χωρών αναμένεται να υπογράψουν μια συμφωνία του Παρισιού που συμφωνήθηκε στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος (UNFCCC), η οποία υπογραμμίζει τον μετριασμό των αερίων του θερμοκηπίου και ένα παγκόσμιο σχέδιο για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου. Οι κυβερνήσεις μας κάνουν το δικό τους ρόλο. Είναι καιρός για τους πολίτες του κόσμου να κάνουν και τα δικά τους.

"Τι μπορώ να κάνω;", ρωτάτε. "Ταξίδι", απαντούμε.

Ο αυξανόμενος αριθμός ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο γίνεται πράσινο υιοθετώντας μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας όπως λαμπτήρες φθορισμού, ανεμιστήρες οροφής, αισθητήρες κίνησης για την πλειοψηφία των δωματίων και εγκαταστάσεων κλπ. Τα ξενοδοχεία αυτά παρέχουν επίσης βιώσιμες δραστηριότητες για τους ταξιδιώτες, και κοινωνικά ζητήματα μεταξύ των επισκεπτών. Αν και ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν δραστηριότητες όλο το χρόνο, ενισχύουν σίγουρα το παιχνίδι αειφορίας τους για την Ημέρα της Γης.

Ζούμε σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν αυξημένη αίσθηση ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, κυρίως λόγω των επιζήμιων επιπτώσεων των πράξεών μας που φαίνονται τόσο απτές σήμερα (Έχουμε πραγματικά ένα χειμώνα το 2016;).

Τα αειφόρα ξενοδοχεία είναι γνωστό ότι διατηρούν την αφοσίωση των πελατών, διότι, ως καταναλωτές, αναζητούμε όλο και περισσότερα ευσυνείδητα προϊόντα που ωφελούν τον κόσμο μας. Αυτή η Ημέρα της Γης, ορκιστείτε να ενσωματώσετε βιώσιμες πρακτικές όχι μόνο στην καθημερινότητά σας αλλά και στο ταξίδι σας.

Αν βρείτε τον εαυτό σας να ταξιδέψετε στη Δομινικανή Δημοκρατία τον Απρίλιο, το Paradisus Resorts στην Punta Cana προσφέρει πολλές δραστηριότητες για την Ημέρα της Γης και περιηγήσεις με περιβαλλοντική συνείδηση ​​στους επισκέπτες του.

Με βάση ένα βιώσιμο μέλλον, οι περισσότερες από τις δραστηριότητές τους απευθύνονται σε παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν για να υποστηρίξουν το περιβάλλον που οι πρόγονοί μας θεωρούσαν δεδομένο. Τα παιδιά θα ασχολούνται με τη φύτευση δέντρων, την κηπουρική και ένα εργαστήριο ανακυκλωμένου πλαισίου εικόνων. Τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν τη δημιουργικότητά τους σε εργαστήριο τέχνης και βιοτεχνίας χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανακυκλωμένα υλικά ή να είναι κοντά και να εκτιμούν τη φύση με ποδήλατο και παίζοντας υπαίθρια παιχνίδια. Μια άλλη εκδήλωση δενδροφύτευσης θα πραγματοποιηθεί στην παραλία, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να φυτέψουν δέντρα με το προσωπικό, να μάθουν για τη ζωή στην Punta Cana ενώ ταυτόχρονα να βελτιώνουν το περιβάλλον έναν σπόρο κάθε φορά.

Η περιοχή είναι άφθονη με τα μαγκρόβια δέντρα, τα αμφίβια του φυτικού κόσμου. Τον τελευταίο καιρό, τα μαγγόβια έχουν απειληθεί με εξαφάνιση εξαιτίας εξελίξεων κατοικιών, λιμενικών εγκαταστάσεων, δρόμων, γεωργικών εκμεταλλεύσεων κλπ. Το Paradisus Punta Cana προσφέρει στους επισκέπτες του μια «Ζωτική Εμπλουτιστική Δραστηριότητα» όπου μπορούν να περπατήσουν μέσα από την ποικιλία των ειδών μαγκρόβιων με. Μπορούν επίσης να επισκεφθούν το θερμοκήπιο μαγγρόβιου που δημιουργήθηκε για να διατηρήσει τη φυσική ποικιλομορφία της βλάστησης και των απειλούμενων ορχιδέων στο θέρετρο.

Το θέρετρο ασχολείται επίσης ενεργά με τη διατήρηση της δερμάτινης χελώνας Leatherback, της μεγαλύτερης όλων των ζωντανών χελωνών.

Οι χελώνες βρέθηκαν για πρώτη φορά στις παραλίες του θερέτρου τον Απρίλιο του 2015, όταν οι αξιωματικοί του θέρετρου προστατεύονταν και διατήρησαν τα αυγά χελωνών, ώστε να μπορούν να εκκολάψουν με επιτυχία, τελικά κάνοντας 70 νεοσσοί για να φτάσουν στη θάλασσα. Ανυπομονούν την επόμενη εποχή της φωλιάσματος των χελωνών, όταν θα επαναλάβουν τη διαδικασία και θα κάνουν τα βήματα για να σώσουν ένα είδος χελωνών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η αειφορία είναι μια πτυχή που όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναζητήσουν στα καταλύματά τους, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία σταθερής ροής εσόδων για την τοπική κοινότητα να εμπλακεί σε περιβαλλοντικά συνειδητές προσπάθειες. Αν απλώς βρίσκεστε σε ένα μέρος και παίρνετε την ομορφιά, την κληρονομιά και τον πολιτισμό της, μπορείτε να βοηθήσετε να σώσετε χελώνες ή να διατηρήσετε μαγγρόβια ή να ενσταλάξετε μια αίσθηση ευθύνης στα παιδιά σας, γιατί να μην επιλέγετε πάντα πράσινο;

Το Paradisus Resorts έχει ένα άλλο ίδρυμα στο Playa del Carmen του Μεξικού, το οποίο έχει ανακηρυχθεί πρόσφατα από την Green Leader του TripAdvisor, επιτυγχάνοντας το πιο απαιτητικό βραβείο για την αειφορία, το καθεστώς Platinum.

Το να είσαι πράκτορας Green Platinum απαιτεί από το ξενοδοχείο να εκπαιδεύει επιτυχώς τους επισκέπτες σχετικά με τις πράσινες πρακτικές, τα προγράμματα ανακύκλωσης, τα προγράμματα επαναχρησιμοποίησης πετσετών, τους ελέγχους εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και μια γενική και συνεπή δέσμευση για βιώσιμες πρακτικές. Το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ασχολείται με περιβαλλοντικά μαθήματα στην παραλία, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν θετικό αντίκτυπο στο τοπικό περιβάλλον.

Η Riviera Maya, όπου βρίσκεται το Paradisus Playa del Carmen, έχει μια άλλη βιώσιμη εγκατάσταση, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ονομάζεται Alltournative. Μέσα από την οργάνωση, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε συναρπαστικές δραστηριότητες όπως επένδυση με φερμουάρ, ραπτική, κανό και κολύμπι μέσα στις ζούγκλες, ενώ βιώνουν την ομορφιά της χερσονήσου Yucatan. Το Alltournative προσφέρει επίσης περιήγηση στους ναούς του Cobá όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε μια παραδοσιακή τελετή των Μάγια. Όλα τα τουριστικά έσοδα που καταβάλλει ο επισκέπτης διοχετεύονται πίσω στην κοινότητα για την κατασκευή ηλιακών συλλεκτών, ενός κοινοτικού αθλητικού κέντρου, επιπλέον εκτάρια βιώσιμων οργανικών εκμεταλλεύσεων με τοπικά στελέχη και μπάνια και κουζίνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για τη μείωση της χρήσης νερού. Χρωματίστε τον εαυτό σας πράσινο στο Μεξικό με βιώσιμη παραμονή και βιώσιμες δραστηριότητες για να βοηθήσετε τους ντόπιους να ζήσουν πιο πράσινες ζωές, ενώ θα ξεκινήσετε μια πιο πράσινη περιπέτεια.

Ένα άλλο εντυπωσιακά βιώσιμο ξενοδοχείο είναι το The Naples Grande Beach Resort, ένα κτίριο 23 στρεμμάτων-στρεμμάτων, δίπλα σε προστατευόμενη εκτροπή 200 εκταρίων μαγγρόβης στη Φλώριδα. Έχουν καθιερώσει καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν προγράμματα διαχείρισης ενέργειας όπως χαμηλού φωτισμού ισχύος και γεννήτριες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλο το θέρετρο που έχει εξοικονομήσει πάνω από έξι εκατομμύρια γαλόνια νερού. Το θέρετρο έχει βρει συναρπαστικούς και δημιουργικούς τρόπους για να είναι βιώσιμος, το είδος που βρίσκεστε λέγοντας στους φίλους σας μέσω τηλεφώνου. Έχουν χτίσει ένα πεζόδρομο που αποτελείται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα κανάκια γάλακτος, τα οποία οι επισκέπτες πρέπει να περπατήσουν για να φτάσουν στην παραλία τριών μιλίων του θέρετρου.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν δωρεάν οικολογικές εκδρομές και να ανακαλύψουν γρήγορα εξαφανισμένα είδη μαγγόβιων που διατηρούνται στο θέρετρο, καθώς και να παρακολουθήσουν την άγρια ​​φύση από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο (όχι αργά για τις διακοπές της Ημέρας της Γης) μέσω της Conservancy of South Florida. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να πάνε καγιάκ ή κανό μέσα από τις εκβολές μαγγρόβιων και να χαλαρώσουν με τη διαβεβαίωση ότι η απλή παρουσία τους ωφελεί τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω. Οι βιώσιμες παραμονές είναι η νέα τάση ταξιδιού, και αυτή είναι μια φορά που κανείς δεν πρόκειται να snicker σε σας για την ένταξή της στη μόδα.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Global Travel Business Association , η οποία είναι μια ομάδα διαχειριστών επιχειρηματικών ταξιδιών παγκοσμίως, το ποσοστό των εταιρειών κρατήσεων ταξιδιών που απαιτούν από το ξενοδοχείο να υιοθετήσει μέτρα "βιωσιμότητας" αυξήθηκε από 11% το 2011 σε 19% Το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο μόνος τρόπος είναι τώρα προς τα εμπρός, αλλά οι κυβερνήσεις και τα βιώσιμα ιδρύματα χρειάζονται ευσυνείδητους καταναλωτές για να δώσουν το χέρι τους. Όταν ταξιδεύετε, παραμείνετε σε ένα βιώσιμο θέρετρο. Όταν επισκέπτεστε τα αξιοθέατα, κάντε το με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην περιοχή - μπορείτε να βρείτε εκδρομές που προσφέρονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στο Visit.org σε περισσότερες από 30 χώρες. Εάν δεν ταξιδεύετε με βιώσιμο τρόπο, οι μεγάλοι-νυμφών και οι γνήσιοι γιαγιάδες μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ίδια μέρη που είχατε τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις.

Αλλάξτε τον κόσμο, μια ευτυχισμένη, πράσινη μνήμη κάθε φορά.