Η βρωμιά στα οικολογικά καταφύγια στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Νότιας Αμερικής

Πώς οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύουν έξυπνα (και βιώσιμα) μέσω της Νότιας Αμερικής

Δεδομένου του ανησυχητικού ρυθμού με τον οποίο γίνεται η αποδάσωση (78 εκατομμύρια στρέμματα που χάνονται κάθε χρόνο), μπορεί να είναι δύσκολο να αισθάνεστε καλά για να επισκεφθείτε μια χώρα σε μια περιβαλλοντική κρίση. Για τους συνειδητούς ταξιδιώτες , υπάρχει μια μεγάλη έλξη για να δει μια τέτοια βιολογικά πλούσια ήπειρο, ενώ το κάνει με συγκρατημένο τρόπο.

Οι βιομηχανίες αγροβιομηχανίας και ξυλείας είναι οι μεγαλύτεροι επιβαρυντές περιβαλλοντικής καταστροφής στη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Δράσης για τα Τροπικά Δάση, το 75% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη Βραζιλία οφείλεται στην εκκαθάριση και την καύση του τροπικού δάσους. Καθώς το 60% της εκφθαρμένης γης καταλήγει σε αγροκτήματα σόγιας ή βοσκοτόπια βοσκοτόπων, είναι προφανές ότι κάτι πρέπει να γίνει. Για να το ξεπεράσουμε, ένας μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών μας προϊόντων προέρχεται από φυτά τροπικών δασών. Με τη σειρά του, εξαλείφουμε έμμεσα τους ίδιους πόρους που θα μπορούσαν να μας σώσουν. Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου δεν είναι το μόνο δάσος που υποφέρει από αυτούς τους ενόχους - στην πραγματικότητα, το δάσος της Χιλής και το δάσος Andes-Choco βιώνουν επίσης υποβάθμιση του εδάφους.

Παρά αυτά τα τρομακτικά γεγονότα, η επίσκεψη στη Νότια Αμερική μπορεί και πρέπει να είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Ενώ ο τουρισμός μπορεί να είναι η κύρια αιτία ορισμένων περιβαλλοντικών ζητημάτων, μπορεί επίσης να αυξήσει τη βιωσιμότητα για τους αυτόχθονες. Δημιουργεί θέσεις εργασίας και εμποδίζει τους εργαζόμενους να στραφούν σε παράνομες δραστηριότητες όπως η λαθροθηρία των πτηνών ή η παράνομη υλοτομία για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Με τη σειρά τους, οι οργανώσεις μπορούν να συμβάλουν στη γη και να συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας μέσω του τουρισμού.

Η επιλογή σας για τα καταλύματα σας και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διατήρησης ενός μικρότερου αντίκτυπου. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε τα θέματα της συγκεκριμένης περιοχής και να γνωρίζετε πού βάζετε τα χρήματά σας και την ενέργεια σας.

Όσο περισσότερο γνωρίζετε, τόσο πιο ενημερωμένη μια απόφαση μπορείτε να κάνετε. Ευτυχώς, η Νότια Αμερική έχει πολλά οικολογικά θέρετρα αφιερωμένα στην ενσωμάτωση του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, των ντόπιων και των επισκεπτών.

Εκουαδόρ

Φανταστείτε ότι ο Ισημερινός είναι ταξιδιωτικός πράκτορας που οδηγεί φανταστικά ταξίδια στο The Guacamayo Ecolodge, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του καταφυγίου Wildlife Reserve του Cuyabeno στο Amazon. Το καταφύγιο είναι ένα ταξίδι με καγιάκ τριών ωρών από μια από τις πιο ανατολικές πόλεις του Εκουαδόρ - οι επισκέπτες θα αισθάνονται βυθισμένοι και αποκομμένοι από την πραγματικότητα της κοινωνίας για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους (που γενικά θα είναι ένα πακέτο τεσσάρων ή πέντε ημερών ).

Οι οδηγοί από την περιοχή θα είναι ένας πόρος για τους επισκέπτες από τον ήλιο μέχρι τον ήλιο-κάτω, βοηθώντας με μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως νυχτερινές βόλτες στη ζούγκλα, μόλις λίγα βήματα μακριά από τα ανατριχιαστικά πλάσματα του δαπέδου, και βόλτες με καγιάκ για να εντοπίσουν όλα τη γύρω ζωή. Επιπλέον, το Guacamayo Ecolodge προωθεί υπεύθυνο οικοτουρισμό εφαρμόζοντας αυτά που κηρύττουν - ακόμη και το σύστημα τουαλέτας λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και με βιοαποικοδομήσιμα προϊόντα. Ο βιώσιμος τουρισμός του καταλύματος επωφελείται άμεσα από τις τοπικές κοινότητες της περιοχής και ταυτόχρονα προστατεύει τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του αποθεματικού.

Το καταφύγιο υπερηφανεύεται για τη δημιουργία τελευταίων αναμνήσεων για τους καλεσμένους του. "Θα θυμάμαι τη διαμονή μου στο Guacamayo Eco Lodge για το υπόλοιπο της ζωής μου, επειδή ανακάλυψα τη μαγική φυσική ποικιλομορφία του Amazonas Rainforest", δήλωσε ο Valentin Vidal, ο Zookeeper στο Μπουένος Άιρες και συμμετέχει σε μια εβδομαδιαία επιχείρηση μέσω του Imagine Ecuador. "Εξέδωσα περισσότερα για το περιβάλλον μου μέσα από το έργο του προσωπικού του καταλύματος και τις εμπειρίες που μοιράστηκα με τους άλλους επισκέπτες.Οι μοναδικές εγκαταστάσεις του καταλύματος επιτρέψτε μου να απολαύσω το χρόνο μεταξύ των δραστηριοτήτων. Το κατάλυμα ήταν αξιέπαινο και εκτιμώ πραγματικά πώς εξασφαλίζουν ότι είναι τόσο φυσικές όσο το δυνατόν."

Βραζιλία

Ένα ιερό του Αμαζονίου. Το Critsalino Lodge γιορτάζει την ωμή ομορφιά της ζούγκλας. Πως? Κάθε δωμάτιο τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά πλαίσια και η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού.

Το θέρετρο δεσμεύεται να οικοδομήσει προσπάθειες διατήρησης και είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση 28.167 στρεμμάτων γης. Έχει κορυφαία τιμητική διάκριση από το Travel & Leisure για το ρόλο της στην προστασία του περιβάλλοντος. Το περιβόητο κρατικό πάρκο αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και ένα τεράστιο έλξη για παρατηρητές πουλιών σε όλο τον κόσμο. Τέλος, το καταφύγιο τρέχει το σχολείο του Αμαζονίου, το οποίο επιτρέπει στους τοπικούς εθελοντές και τα σχολεία να βυθιστούν στην δασική οικολογία.

χιλή

Το πρώτο ξενοδοχείο Geodesic στον κόσμο καλεί την Παταγονία, τη Χιλή στο σπίτι. Η Ecocamp έχει πολύ περίεργο βιογραφικό, με τις πολλές οικολογικές της πρωτοβουλίες. Οι θόλοι διαθέτουν κοινά λουτρά, πράσινες κατασκευές, εγκαταστάσεις χωρίς άνθρακα και προγράμματα διαχείρισης αποβλήτων. Υποστηρίζουν την κοινότητα αγοράζοντας μόνο προϊόντα από τους τοπικούς αγρότες και προσλαμβάνοντας τους ντόπιους για να εργάζονται στο προσωπικό τους. Το στρατόπεδο προσφέρει μια σειρά από υπαίθριες περιπέτειες με στόχο να απολαύσετε το φυσικό περιβάλλον. Από την πεζοπορία γύρω από το Massive Paine μέχρι την παρακολούθηση της Puma, οι επισκέπτες μπορούν να εμπλακούν άμεσα με την άγρια ​​φύση της Παταγονίας - και χωρίς να την θέσουν σε κίνδυνο!

Αργεντίνη

Τα Estancia είναι περίπλοκα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό και την υπερηφάνεια της Αργεντινής . Για τον Κριόλο αντιπροσωπεύουν την παράδοση. Για τους Ευρωπαίους που έχουν μεταναστεύσει εδώ, συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν. Θα δείτε το Estancia's πιπέρι σε όλες τις πεδιάδες και σε όλη τη διαδρομή μέσα από τα βουνά. Στην Αργεντινή, είναι μια απόδραση από τους συνηθισμένους ταξιδιώτες. Αυτός είναι ένας τρόπος για να ζήσεις τη ζωή του γκαχό.

Huechahue ξεχωρίζει όχι μόνο για την ομορφιά της, αλλά είναι και η μόνη Estancia που είναι και πάντα έχει αειφορική λειτουργία. Το νερό είναι η φυσική πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται στο Huechahue. Η ηλεκτρική ενέργεια εκτελείται σε έναν ανεμογεννήτρια και τροφοδοτείται με βαρύτητα στο σύστημα άρδευσης. Το ζωικό τους κεφάλαιο είναι ελευθέρας βοσκής και η παραγωγή είναι απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα. Τα μονοπάτια αλόγων στα οποία οδηγούν, επιλέγονται προσεκτικά για να αποφευχθεί η διάβρωση του εδάφους και το κτήμα προσφέρει ένα αλιευτικό πρόγραμμα "αλιεύουν και απελευθερώνουν μόνο". Τέλος, ένα ηλιακό τροφοδοτημένο υπαίθριο σπα είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσετε στο κτήμα μετά από μια περιπέτεια.

Βολιβία

Ο Chalalán βρίσκεται εδώ και καιρό στον κατάλογο των κορυφαίων οικολογικών καταλυμάτων στον κόσμο - και για καλό λόγο! Το 2009 το καταφύγιο αναδείχθηκε ως μία από τις κορυφαίες 50 της National Geographic και το 2010 ήταν φιναλίστ για το Βραβείο αυτόχθονων τουρισμού και βιοποικιλότητας. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Madidi, το καταφύγιο επιτρέπει στους επισκέπτες να πάρουν ένα πρώτο χέρι φέτα της αυτόχθονης ζωής. Η φυλή, Tacana San José de Uchupiamonas, εξακολουθεί να κατοικεί στην περιοχή και να συνεχίσει να μεταδίδει τις παραδόσεις τους στην επόμενη γενιά. Ο Chalalán προσλαμβάνει τοπικούς οδηγούς για να συνοδεύσει τουρίστες σε πεζοπορίες, παρατηρητές πουλιών και άλλες εκδρομές που οδηγούνται από τη φύση. Για να πάρετε το καταφύγιο οι επισκέπτες πρέπει να πάρουν μια ώρα και μισή ώρα με πλοίο μέχρι τον ποταμό Tuichi. Μόλις εκεί, οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να θυμούνται την ιερότητα της γης και να προσέχουν την προστατευόμενη περιοχή. Η τοποθεσία είναι παρθένα και μαγευτική, καλώντας τους επισκέπτες να αφήσουν χρόνο και να ζήσουν τη ζούγκλα.

Κολομβία

Η Σάντα Μάρτα είναι η παλαιότερη πόλη που επιβιώνει στη Νότια Αμερική. Είναι επίσης ο τόπος όπου πέθανε ο Simon Bolivar, ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την ήπειρο και τους νοτιοαμερικανούς. Είναι ένας από εκείνους τους προορισμούς, όπου η ζωντάνια της Καραϊβικής συναντά την ευρωπαϊκή κομψότητα και σαρώνει τους επισκέπτες από τα πόδια τους. Τα Ecohabs της Santa Marta είναι καλύβες από φυσικά υλικά και εμπνευσμένοι από τη φυλή Tayrona, τους αρχικούς κατοίκους της γης. Είναι χτισμένα από φοίνικες, πέτρες, ξύλο και τοποθετούνται σε περιοχές όπου είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος, χωρίς να το ενοχλούν. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μάθουν για τη βιολογική γεωργία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, σε κοντινή απόσταση από το Εθνικό Πάρκο Tayrona. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες Ecohab για να διαλέξετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Για όσους αναζητούν κάτι πιο "μοντέρνο", το θέρετρο προσφέρει ένα Ecolodge πιο κοντά στην ενδοχώρα, που έχει περισσότερες ανέσεις (μαζί με χορτοφαγικά και vegan ναύλο!)

Ουρουγουάη

Με το νερό να είναι ένα πολύτιμο εμπόρευμα παγκοσμίως, είναι πάντα εντυπωσιακό να βλέπεις καταλύματα με εκτεταμένη επεξεργασία υπολειμμάτων νερού ως μέρος των εγκαταστάσεών τους. Τι είναι αυτό, ρωτάς; Είναι μια αναερόβια και αερόβια βιολογική διαδικασία που παίρνει απόβλητα νερού και απομακρύνει τα στερεά στη συνέχεια επεξεργάζεται το νερό πριν από την αναδιανομή. Μια "σταθερή" κίνηση για ένα μέρος που βρίσκεται στην ακτή La Pedrera της Ουρουγουάης. Ο Pueblo Barrancas στοχεύει να φέρει μια «εκτίμηση της φύσης στην παρθένα κατάσταση» και εκτιμά την παράκτια ιστορία και την τοπογραφία. Η επεξεργασία των υδάτων και η χρήση φυσικών υλικών είναι απλά ένας τρόπος. εργάζονται για να δημιουργήσουν αρμονία. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται περιλαμβάνουν την παρακολούθηση φαλαινών από την ακτή (ο μόνος αληθινά βιώσιμος τρόπος για να τους παρακολουθήσετε), ένα παρατηρητήριο πουλιών και αλεξίπτωτο πλαγιάς.