Πράσινο ταξιδιωτικό οδηγό: Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Το Μπουένος Άιρες είναι μια μουσειά μιας πόλης. Μπορείτε να αισθανθείτε την αίσθηση του εκλεκτικού ρομαντισμού, όταν καρφιτσώνετε τους πλακόστρωτους δρόμους του, ανεβάζοντας καφενείο σε καφενείο σε νέα δερμάτινα υποδήματα. Γνωστή ως "Παρίσι της Νότιας Αμερικής", η πρωτεύουσα της Αργεντινής βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Κυριαρχούμενος από την Ισπανία μέχρι τον δέκατο ένατο αιώνα, το Μπουένος Άιρες εισήλθε στην ανεξαρτησία του με μια αξιοσημείωτη ταυτότητα που διατήρησε τη συγκεκριμένη γοητεία των ευρωπαϊκών επιρροών της καθώς και τις ρίζες και τα έθιμά της που μοιράζονται μεταξύ των ηπειρωτικών γειτόνων της.

Αυτός ο ξεχωριστός και ποικίλος χαρακτήρας είναι η αναπνοή της πόλης, που κάνει όλους όσους εισπνέουν και βιώνουν να αισθάνονται έντονα ζωντανοί, εμπνευσμένοι. Είναι μια μητρόπολη που σας επιτρέπει να περάσετε τις ημέρες σας σε ήσυχη, εμπλουτισμένη διαφυγή και τα βράδια σας ενθουσιασμένοι από μια συναρπαστική σκηνή νυχτερινής διασκέδασης.

Με πολυτελή καταλύματα, ασυναγώνιστα καταστήματα και νόστιμο φαγητό, το Μπουένος Άιρες είναι ένα κοσμοπολίτικο αστικό κέντρο με κέκετο χάρισμα. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για κάθε ταξιδιώτη, αν σχεδιάζετε μια άκαμπτη διαδρομή πολιτιστικών αξιοθέατων ή αφήνετε λίγες μέρες ανοιχτή για να περιπλανηθείτε και να εξερευνήσετε τις γοητευτικές γωνιές και τις κρησφύρεές του κατά την αναψυχή σας.

Που να μείνω

Για την πολυτέλεια και την ευκολία, ελέγξτε το The InterContinental Buenos Aires. Τοποθετημένο κοντά στο San Telmo, αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων απέχει μόλις λίγα λεπτά από μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης (ένα μπόνους: μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε μια βόλτα με ποδήλατο στην πόλη αντί ενός ταξί!) Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από Η Όπερα Teatro Colón και τέσσερα χιλιόμετρα από το Εκθεσιακό Κέντρο The Centro Cultural Recoleta.

Ακόμα και μέσα σε αυτό το διττό σύγχρονο και κλασικό ξενοδοχείο, το πνεύμα του Μπουένος Άιρες λάμπει. Με μια ατμόσφαιρα που αποπνέει πολυτελή πολυτελή καταλύματα, τα καταλύματα στο InterContinental προσκαλούν τους επισκέπτες της, κουρασμένοι από μια μακρά μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα, μια ρομαντική απόδραση για να ξεκουραστούν το κεφάλι τους ως αμοιβή σε ένα άνετο κρεβάτι.



Το σπα του ξενοδοχείου προσφέρει πολυτελή μασάζ, σάουνα και ατμόλουτρα, καθώς και θεραπείες όπως περιποιήσεις προσώπου, ρεφλεξολογία ποδιών και ρεφλεξολογία του αυχένα ... όλα όσα χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης γυμναστήριο με εξοπλισμό Cybex και προσωπικούς εκπαιδευτές στο προσωπικό, εάν θέλετε να βάλετε κάποια πρόσθετη φωτιά στην προπόνηση σας. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα για να χαλαρώσετε τους μυς. Ενώ θα μπορούσα να είχα ξοδέψει όλη την ημέρα χαλαρώνοντας και να επιδοκιμάζω τις παραπαίους προσφορές του ξενοδοχείου, ήξερα ότι η πόλη του Μπουένος Άιρες κάλεσε το όνομά μου για να εξερευνήσω περαιτέρω.

Και μετά από τις καθημερινές μου περιπέτειες, επέστρεψα στο σπίτι μου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και κοιμήθηκα εύκολα γνωρίζοντας ότι έκανα μια υπεύθυνη επιλογή για το πού έβαλα το κεφάλι μου. Το InterContinental λειτουργεί από το Intercontinental Hotel Group (IHG), το οποίο εφαρμόζει το Green Engage System για να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις του είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Το Σύστημα παρακολουθεί και ελέγχει ορισμένες λειτουργίες προκειμένου να μειώσει την ενέργεια, το νερό και τα απόβλητα, καθώς και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, εξασφαλίζοντας την μέγιστη ασφάλεια του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Μέρη για να δεις

Σε μια πόλη της οποίας ο παλμός συγχωνεύεται με τα χτυπήματα ενός αισθησιακού ρυθμού τανγκό, θα ήμουν αμέλεια εάν δεν είχα δοκιμάσει το χέρι μου (και τα πόδια, τα χέρια και τα χέρια) στον παραδοσιακό χορό.

Αποφάσισα στο The Dinner & Tango Show στο El Querandi - το San Telmo, ένα αναπαλαιωμένο σπίτι από το 1920. Πριν από την παράσταση, το στόμα μου ποτίζει σε μια απλή αφαίρεση των επιλογών του μενού - ένα μείγμα παραδοσιακών γευμάτων της Αργεντινής και σύγχρονων συντήξεων. Το κεφάλι μου γυρίζει ακόμα όταν σκέφτομαι τις βουτιές και τις στροφές, τις κτυπήσεις και την αποπλάνηση και το πάθος των χορευτών και των μουσικών σκηνής. Η παράσταση φέρνει την ιστορία του χορού στη ζωή, ξεκινώντας με τους μετανάστες στη γη στα τέλη του 19ου αιώνα και τελειώνοντας με τον μοντερνισμό του χορού μετά το 1955.

Πραγματα να κανεις

Ο πιο βιώσιμος, φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος (και κατά την ταπεινή μου άποψη, πιο διασκεδαστικός) τρόπος εξερεύνησης των αποικιακών δρόμων του Μπουένος Άιρες είναι σε δύο τροχούς. Μου άρεσε μια περιήγηση με ποδηλασία Tour: Ποδηλασία Μπουένος Άιρες τόσο πολύ που εμφανίστηκα ξανά την επόμενη μέρα, πρόθυμος να πηδήσει σε ένα ποδήλατο για να εξερευνήσετε περισσότερο.

Η ειλικρίνεια της εταιρίας σας αντανακλά στο φιλικό προσωπικό που σας βοηθά να προγραμματίσετε την προσωπική σας περιήγηση στην πόλη. Προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία περιηγήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να σας δείξουν τις πολλές τσέπες των δημοφιλέστερων αξιοθέατων της εκλεκτικής πόλης, ιστορικές σημασίες ή απέραντα, εκπληκτικά όμορφα πάρκα και πλατείες.

Στο Ultimate City Tour, θα γνωρίσετε μια εκτεταμένη επταήμερη θέα στα ιστορικά μνημεία του Μπουένος Άιρες που θα σας οδηγήσει στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο διάσημο νεκροταφείο της Recoleta και ξανά στη ζωή στη κεντρική Plaza de Mayo. Για μια πιο οικεία εμπειρία από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, η καρδιά του City Tour είναι ιδανική. Μάθετε για την προέλευση των παραδόσεων της Αργεντινής στις τοποθεσίες στις οποίες γεννήθηκαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της πεντάωρης διαδρομής, θα επισκεφτείτε το παλιό λιμάνι της La Boca που καλωσόρισε πολλούς Ευρωπαίους μετανάστες, την πλούσια, γραφική γειτονιά του Puerto Madero (η ιστορία του οποίου λέγεται ιστορία Σταχτοπούτας) και φυσικά το εξαιρετικά σημαντικό στάδιο Ιστορία της Αργεντινής: Η πλατεία Plaza Mayo.

Για το βουκολικό σκηνικό, εγγραφείτε για τις εκδρομές Important Parks & Plazas Tours. Για πέντε ώρες, θα δείτε τις πιο ποιμενικές γωνιές των πράσινων δημόσιων χώρων της πόλης, ενώ επισκέπτεστε επίσης το Flor Generica, ένα μεταλλικό λουλούδι που έχει γίνει ένα σύγχρονο σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείτε προς το Παλέρμο Σόχο, όπου μπορείτε να περάσετε από τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα μπουτίκ και να προγραμματίσετε πού μπορείτε να σκεφτείτε για να ανταμείψετε τον εαυτό σας μετά από μια μακρά, συναρπαστική ποδηλασία. Αν ψάχνετε για μια αξέχαστη βόλτα, φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, καθώς επιτρέπονται μόνο 12 άτομα ανά περιοδεία. Για κάτι πιο απέραντο, το Biking Buenos Aires προσφέρει επίσης ξεναγήσεις.

Το οικολογικό αποθετήριο Costenera Sur ήταν ασφαλώς η αγαπημένη μου περιοχή της πόλης. Καθώς περιπλανιζόμουν, έχω την αίσθηση ότι δεν είναι ένα από εκείνα τα μέρη που οι τουρίστες θα συνηθίζονταν παραδοσιακά, καθώς υπάρχει μια ορισμένη αυθεντική μυστικιστική ένδειξη που χαρακτηρίζεται από τροχαίο πράσινο και γραφικό θέα. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του Μπουένος Άιρες και διατρέχει το μήκος της γειτονιάς Puerto Madero, το οικολογικό αποθεματικό των 360 στρεμμάτων χρησιμεύει ως αναγκαία καταφύγιο και κυριολεκτική ανάσα καθαρού αέρα από την πόλη.

Πήγα το ποδήλατό μου με το ποδήλατο Buenos Aires μέσα από την απέραντη φύση και τις απέραντες καταπράσινες περιοχές. Το πάρκο ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο κατά την Ημέρα της Γης το 1986. Το πάρκο έχει τουλάχιστον έξι είδη παπαγάλων, κύκνων και ιπποτών, καθώς και χελώνες, Vipers και nutria διάσπαρτα σε όλα τα ζιζανιοκτόνα που ευθυγραμμίζουν τα χωματόδρομους. Αποτελείται επίσης από τρεις λιμνοθάλασσες, την Laguna de las Gaviotas, την Laguna de los Patos και την Laguna de los Coipos. Είστε ελεύθεροι να περπατήσετε το απόθεμα οποιαδήποτε μέρα εκτός από τις Δευτέρες.

Η καταγωγή του αποθέματος είναι συναρπαστική, καθώς η ίδρυσή του βασίζεται στα υπολείμματα των κατεδαφισμένων κτιρίων και των συντριμμιών της κατασκευής, απορρίπτονται στο Rio lat Plata, τα οποία αναμειγνύονταν με την άμμο του ποταμού για να δημιουργήσουν την ελώδη επιφάνεια πάνω στην οποία ανθίζει το όμορφο πάρκο. Δεν διατηρείται για να παρθένο πρότυπα και χρησιμεύει για να υπενθυμίσει σε αυτούς που αναρωτιούνται από το ζωντανό κέντρο της πόλης της γύρω φυσικής ομορφιάς.

Τι να φάτε και πού

Για τους αληθινούς επιξιγιανούς και ανοιχτόμυαλους, δεν θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την Αργεντινής Εμπειρία, μια τριώνωρη "διαδραστική γευστική εμπειρία" που επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για τον πολιτισμό και την κουζίνα της χώρας ενώ προετοιμάζουν το δικό τους γκουρμέ τριών γευμάτων γεύμα.

Μόλις ένα μικρό εστιατόριο κλειστής πόρτας που βασίζεται σε ένα μικρό διαμέρισμα το 2011, η πρωτοποριακή προσφυγή της Αργεντινής εμπειρίας οδήγησε στην επιτυχία της ως ένα αποκλειστικό εστιατόριο και μπαρ 28 θέσεων στο κέντρο της νυχτερινής ζωής του Palermo Hollywood. Δοκιμάστε ένα κοκτέιλ Malabeca και συναναστρέφεστε με τους άλλους επισκέπτες καθώς είστε πρόθυμοι να ξεκινήσετε το γαστρονομικό σας ταξίδι. Ξεκινήστε με την προετοιμασία γκουρμέ συστατικά για empanadas, τα οποία θα γεμίσετε και θα τυλίξετε τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, απολαύστε παραδοσιακά φαγητά, όπως η προζολή, το chorizo ​​και το chimichurri. Καλύτερα να αποθηκεύσετε το δωμάτιο, επειδή τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα πορείας, τι άλλο, αλλά μια παχιά κομμένη μπριζόλα και νόστιμες πλευρές. Για επιδόρπιο? Συγκεντρώστε τους δικούς σας αλφάβητρες, δύο μπισκότα κολλημένα μαζί με dulce de leech, γεμάτο με σοκολάτα και νιφάδες καρύδας.

Τέλος, θα μάθετε την τελετουργική προετοιμασία και την εξυπηρέτηση του mate, ένα τσάι από τα αποξηραμένα φύλλα του yerba mate, ένα τοπικό είδος ιερού. Η Αργεντινής εμπειρία είναι σίγουρα ένα πολύτιμο στοιχείο για όσους επιθυμούν όχι μόνο να επιδοθούν στην απολαυστική κουζίνα της χώρας, αλλά και να αλληλεπιδρούν και να κατανοούν το πάθος που πηγαίνει στα τρόφιμα που το καθιστούν τόσο νόστιμο.

Στο δρόμο προς το αεροδρόμιο

Και στο δρόμο προς το αεροδρόμιο για την πτήση μου με την Copa Airlines, έκανα ένα pitstop στο Holiday Inn Buenos Aires Ezeiza Airport, ένα άλλο ξενοδοχείο της IHG που λειτουργεί κάτω από το Green Engage System που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο για την ευκολία του jetsetter. Μόνο πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, αυτό το ξενοδοχείο είναι το ιδανικό σημείο για να χαλαρώσετε πριν από μια πτήση με κόκκινα μάτια. Το εστιατόριο El Mangrullo, ένα ψητό εστιατόριο με πολλά παραδοσιακά πιάτα από την Αργεντινή, που προσελκύει την τελευταία λαχτάρα της νοτιοαμερικανικής κουζίνας. Με μια ρουστίκ, ζεστή ατμόσφαιρα, θα νιώσετε υποχρεωμένοι να πάρουν το χρόνο σας να διασκεδάζουν με τις επιλογές τους από τα κρέατα στη σχάρα μέχρι την τελειότητα, πολυτελή εκκίνησης όπως empanadas, mollejas, και πιατέλες τυριών.

Και με ένα γεμάτο στομάχι και καρδιά, είπα ένα παρατρεπτικό "Adios!" στο Μπουένος Άιρες. Αλλά έχω την αίσθηση ότι θα χαιρετίσω την πόλη με μια μεγάλη ole "Hola!" ξανά αργότερα και όχι αργότερα.