Εθνικό Πάρκο Everglades, Φλόριντα

Μπορεί να μην είναι γνωστό σε όλους, αλλά το Εθνικό Πάρκο Everglades παραμένει ένα από τα πιο απειλούμενα εθνικά πάρκα της χώρας. Η συσσώρευση της νότιας Φλόριντα έχει εντείνει την εκτροπή του νερού των ποταμών και των καναλιών. Και αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, καθώς οι υδατώδεις οικότοποι στο πάρκο συρρικνώνονται επειδή δεν εισέρχεται αρκετό νερό στο Everglades.

Εκείνοι που επισκέπτονται ενθαρρύνονται να γράψουν στο Κογκρέσο και να τους πουν να σώσουν τα Everglades - ειδικά εκείνους που παρακολουθούν τις αλλαγές στη δημιουργία.

Οι πτήσεις των λευκών ibis συσσώρευσαν σε αριθμό έως και 90. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν κοπάδια των 10. Ωστόσο, αυτή η υποτροπική έρημη, γεμάτη από βάλτους και λιβάδια μαγκρόβια, παραμένει ένα από τα πιο καταπληκτικά πάρκα που επισκέπτονται.

Ιστορία

Σε αντίθεση με άλλα πάρκα, το Εθνικό Πάρκο Everglades δημιουργήθηκε για να διατηρήσει ένα μέρος του οικοσυστήματος ως οικοτόπου άγριας πανίδας. Με ένα τόσο μοναδικό μίγμα τροπικών και εύκρατων φυτών και ζώων, το Everglades περιέχει πάνω από 700 φυτά και 300 είδη πουλιών. Δίνει επίσης ως σπίτι σε απειλούμενα είδη, όπως ο manatee, κροκόδειλος, και Panter Florida.

Χαρακτηρισμένη περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς και μια διεθνής βιόσφαιρα, το Everglades βρίσκεται σε συνεχή σταυροφορία για να προστατεύσει την περιοχή. Οι περιβαλλοντολόγοι παροτρύνουν την αγορά ιδιωτικών υγροτόπων για την αύξηση των μετοχών της Everglades με τις γειτονικές περιοχές.

Το πάρκο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Everglades και παραμένει σε κίνδυνο.

Πενήντα τοις εκατό των αρχικών υγροτόπων της νότιας Φλώριδας δεν υπάρχουν πλέον. Όλοι οι πληθυσμοί ζώων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και τα εξωτικά φυτά παρασίτων πνίγουν τα εγγενή φυτά και μεταβάλλουν τα ενδιαιτήματα. Αυτές παραμένουν οι προειδοποιήσεις ενός εθνικού πάρκου σε κίνδυνο κατάρρευσης.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το Everglades έχει βασικά δύο εποχές για να διαλέξετε: ξηρό και υγρό.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου, ο καιρός είναι ξηρός και είναι ο πιο δημοφιλής χρόνος για να επισκεφτείτε. Ο υγρός καιρός και τα κουνούπια συνήθως κρατούν τους τουρίστες μακριά κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου - το υπόλοιπο της χρονιάς.

Να πάρει εκεί

Για όσους βρίσκονται εκτός Φλόριντα, πετούν στο Μαϊάμι (Get Rates) ή στη Νάπολη. Από το νότιο Μαϊάμι, πάρτε το US-1 Florida Turnpike στη Φλόριντα Σίτι, στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τα δυτικά στη Φλόρα 9336 (Palm Dr.). Το κέντρο επισκεπτών Ernest F. Coe απέχει περίπου 50 μίλια από το Μαϊάμι.

Αν έρχεστε από το δυτικό Μαϊάμι, μπορείτε να πάρετε το US 41 στο Κέντρο Επισκεπτών του Shark Valley.

Από τη Νάπολη, κατευθυνθείτε ανατολικά στις ΗΠΑ 41 έως τη σημαία 29, στη συνέχεια νότια προς την πόλη Everglade.

Τέλη / Άδειες

Ένα ποσό εισόδου $ 10 ανά αυτοκίνητο ανά εβδομάδα χρεώνεται στους επισκέπτες. Εκείνοι που περπατούν ή ποδηλατούν στο πάρκο θα χρεώνονται $ 5.

Σημαντικά αξιοθέατα

Τροπικά δέντρα είναι ένα must-see σε αυτό το βάλτο και μαόνι Hammock είναι το βιότοπο να τοποθετήσει για να τα δει όλα. Τα Everglades φιλοξενούν δέντρα από σκληρό ξύλο που ευθυγραμμίζονται σε σχήμα δάκρυ. Τοποθετημένοι σε ελαφρά υπερυψωμένες επιφάνειες εδάφους, αναπτύσσονται με τη δράση των πλημμυρικών υδάτων που αυξάνονται και μειώνονται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Ελέγξτε το Μονοπάτι Χαλαζιού για να δείτε το μεγαλύτερο ζωντανό δέντρο μαόνι στο κόσμο στις ΗΠΑ.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε το πάρκο είναι μέσω του Shark Valley Tram Tours.

Καθοδηγούμενες περιηγήσεις διάρκειας δύο ωρών περνούν κατά μήκος ενός βρόχου 15 μιλίων στον ποταμό Grass προσφέροντας μια συναρπαστική ευκαιρία για να δείτε την άγρια ​​ζωή και να μάθετε για το οικοσύστημα γλυκών υδάτων. Οι κρατήσεις συνιστώνται έντονα κατά την περίοδο της ξηρασίας και μπορούν να γίνουν με την κλήση 305-221-8455.

Εκδρομές με σκάφος διατίθενται επίσης στην ακτή του Κόλπου (κλήση 239-695-2591) και στην περιοχή Flamingo (κλήση 239-695-3101). Το ταξίδι των δέκα χιλιάδων νησιών διερευνά τα νησιά μαγκρόβια στον Κόλπο του Μεξικού. Οι τουρίστες θα εντοπίσουν τα δελφίνια, τα μαντεμένα, τα ψαράκια, τους πελεκάνους και πολλά άλλα.

Ο Shark River είναι επίσης ένα διασκεδαστικό μέρος όπου οι επισκέπτες θα βρουν σίγουρα αλιγάτορες και πουλιά. Θα δείτε καρχαρίες; Όχι, όμως, παραμένει ένα θαυμάσιο σημείο για να δείτε χελώνες, γεράκια, και harriers.

Διαμονή

Δύο campgrounds βρίσκονται μέσα στο πάρκο και είναι διαθέσιμα για ένα όριο 30 ημερών.

Το Flamingo και το Long Pine Key είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, αλλά μην ξεχνάτε ότι από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο τα campgrounds έχουν ένα όριο 10 ημερών. Το τέλος είναι $ 14 ανά διανυκτέρευση. Οι κρατήσεις είναι διαθέσιμες από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τον Απρίλιο, διαφορετικά οι τοποθεσίες είναι οι πρώτες έρχονται, εξυπηρετούνται για πρώτη φορά.

Το κάμπινγκ Backcountry είναι διαθέσιμο για $ 10 ανά διανυκτέρευση, $ 2 ανά άτομο. Απαιτείται άδεια και πρέπει να αποκτηθεί αυτοπροσώπως.

Εκτός από το πάρκο, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία που βρίσκονται στο Florida City and Homestead. Days Inn και Comfort Inn προσφέρουν τα πιο προσιτά δωμάτια, ενώ Knights Inn και Coral Roc Motel προσφέρουν κουζίνες για τους επισκέπτες. ( Βρείτε τιμές )

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Το κοντινό εθνικό πάρκο Biscayne προσφέρει έναν υποβρύχιο κόσμο κοραλλιογενών υφάλων και σπάνιων ψαριών. Είναι ένας υπέροχος προορισμός για οικογένειες και προσφέρει αμέτρητες δραστηριότητες όπως βαρκάδα, κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και κατασκήνωση.

Διανέμοντας γλυκά νερά στο Everglades, το Big Cypress National Preserve περιέχει ελώδη, μαγκρόβια δάση και λιβάδια δημοφιλή στους επισκέπτες. 729.000 στρέμματα είναι τα σπίτια του απειλούμενου πλανήτη της Φλόριντα και των μαύρων αρκούδων. Αυτή η περιοχή συνδέεται με το Everglades και προσφέρει γραφικές κινήσεις, ψάρεμα, κάμπινγκ, πεζοπορία και κανό.

Αν έχετε χρόνο για ακόμα ένα εθνικό πάρκο, σχεδόν 70 μίλια δυτικά του Key West είναι το Dry Tortugas National Park . Επτά νησιά αποτελούν αυτό το πάρκο, γεμάτο από κοραλλιογενείς υφάλους και άμμο. Η ζωή των πτηνών και των θαλάσσιων περιοχών προσελκύει τουρίστες που αναζητούν αλληλεπίδραση άγριων ζώων.

Πληροφορίες επαφής

400001 State Rd. 9446, Homestead, FL 33034

Τηλέφωνο: 305-242-7700