Ταξίδι Φθινόπωρο στην Ιταλία

Το φθινόπωρο ή η πτώση είναι μια υπέροχη στιγμή για να ταξιδέψετε στην Ιταλία. Τα πλήθη του τουρισμού είναι αδύναμα, οι τιμές και οι θερμοκρασίες πέφτουν, και το φαγητό είναι φανταστικό. Εδώ είναι μια ματιά σε αυτό που η Ιταλία έχει να προσφέρει το φθινόπωρο.

Γιατί ταξιδεύετε το φθινόπωρο;

Πτώση του καιρού και του κλίματος

Η πρόωρη πτώση είναι ακόμα ευχάριστη σε πολλά μέρη της Ιταλίας, αλλά καθώς η σεζόν τελειώνει, σίγουρα έχει πάρει κρύο. Το φθινόπωρο είναι πιο ήπιο κατά μήκος της ακτής, αλλά πιο κρύο στην ενδοχώρα, ειδικά στα βουνά. Οκτώβριος γενικά φέρνει τραγανή, δροσερά πρωινά και βράδια, αλλά πολλές ηλιόλουστες μέρες. Ο Νοέμβριος είναι ένας από τους πιο ζεστούς μήνες της Ιταλίας, αλλά υπάρχουν συνήθως αρκετοί ηλιόλουστοι μήνες. Προς τα τέλη Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο, το χιόνι αρχίζει να πέφτει σε πολλές περιοχές της Ιταλίας. Η Βενετία συχνά βιώνει μερικές πλημμύρες από τις μεγάλες παλίρροιες ή την αλίευση σε πτώση.

Βρείτε ιστορικές καιρικές και κλιματολογικές πληροφορίες για μεγάλες ιταλικές πόλεις στην Ιταλία Travel Weather.

Φεστιβάλ και Πολιτισμός

Τα κυριώτερα σημεία της πτώσης είναι η Ημέρα όλων των Αγίων, φεστιβάλ μουσικής και φεστιβάλ τροφίμων, όπως τρούφες, κάστανα, μανιτάρια, σταφύλια (και κρασί), σοκολάτα και ακόμη και torrone. Η εποχή της όπερας και του θεάτρου ξεκινά πολλές θέσεις το φθινόπωρο.

Οι ιταλικές εθνικές αργίες κατά τη διάρκεια της πτώσης είναι η Ημέρα όλων των Αγίων την 1η Νοεμβρίου και η γιορτή της άθικτης σύλληψης στις 8 Δεκεμβρίου. Αυτές τις μέρες πολλές υπηρεσίες θα κλείσουν. Γύρω στις 8 Δεκεμβρίου, η Ιταλία αρχίζει να διακοσμεί για τα Χριστούγεννα και θα υπάρχουν μικρές χριστουγεννιάτικες αγορές και σκηνές γέννησης σε μια πλατεία ή μια εκκλησία.

Επισκεφθείτε τις πόλεις της Ιταλίας το φθινόπωρο

Οι πόλεις συχνά εκκαθαρίζονται και τα εστιατόρια και τα καταστήματα κλείνονται τον Αύγουστο, όταν οι περισσότεροι Ιταλοί κάνουν τις διακοπές τους. Το φθινόπωρο, τα εστιατόρια και τα καταστήματα στις πόλεις είναι ανοιχτά. Αν και υπάρχουν λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας, τα παλιότερα ηλιοβασιλέματα σημαίνουν περισσότερο χρόνο για να απολαύσουν τις πόλεις μετά το σκοτάδι. Πολλές πόλεις φωτίζουν τα ιστορικά μνημεία τους τη νύχτα, ώστε να περπατούν μέσα από μια πόλη μετά το σκοτάδι μπορεί να είναι όμορφο και ρομαντικό. Ενώ θα βρείτε μικρότερα πλήθη και χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων τα περισσότερα μέρη, η Φλωρεντία και η Ρώμη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Υπάρχουν φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου σε διάφορες πόλεις, όπως η Ρώμη και η Φλωρεντία.

Πτώση εκτός των τουριστικών περιοχών

Αν είστε μακριά από μεγάλες τουριστικές περιοχές, θα βρείτε μουσεία και αξιοθέατα έχουν μικρότερες ώρες από ό, τι το καλοκαίρι. Ορισμένα πράγματα μπορεί να είναι ανοιχτά μόνο τα σαββατοκύριακα. Τα παραθαλάσσια θέρετρα και οι χώροι κατασκήνωσης μπορεί να αρχίσουν να τερματίζονται στα τέλη του φθινοπώρου και να υπάρχει λιγότερη νυχτερινή ζωή, αν και εκδηλώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το θέατρο και η όπερα, ενώ υπάρχουν εκθέσεις και φεστιβάλ, ειδικά φεστιβάλ τροφίμων.

Ιταλικά τρόφιμα το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη στιγμή για τους λάτρεις των γκουρμέ φαγητών. Τι μπορεί να είναι καλύτερο από τις φρέσκες τρούφες;

Επισκεφθείτε μια δίκαιη τρούφα για να δοκιμάσετε τροφές τροφίτας ή απλά να απολαύσετε το άρωμα που διεισδύει στον αέρα. Υπάρχουν πολλά φρέσκα μανιτάρια στην πτώση, καθώς πολλά εστιατόρια θα τα χαρακτηρίσουν σε ειδικά πιάτα. Οι συγκομιδές κρασιού και ελιάς πέφτουν.

Συσκευασία για Φθινόπωρο

Δεδομένου ότι η πτώση του καιρού μπορεί να είναι απρόβλεπτη, είναι καλύτερο να συσκευάσετε ρούχα που μπορούν να φορεθούν σε στρώματα. Ακόμη και τον Νοέμβριο, ενδέχεται να υπάρχουν ζεστές μέρες κατά μήκος της ακτής. Πάρτε ένα ευπροσάρμοστο αλλά όχι πολύ βαρύ πουλόβερ, ένα σακάκι βροχής, ανθεκτικά παπούτσια που μπορούν να φορεθούν στη βροχή και μια καλή ομπρέλα. Στα τέλη του φθινοπώρου, μπορεί να θέλετε και ένα βαρύτερο παλτό.