Οκτώβριος φεστιβάλ και εκθέσεις τροφίμων στην Ιταλία

Τρούφες, Τρόφιμα, Σοκολάτα, Κινηματογράφου και Regattas κάνουν το συναρπαστικό μήνα

Ένα ταξίδι στην Ιταλία είναι κάτι που πρέπει να λατρέψετε σε κάθε μήνα του έτους, με την αναγεννησιακή τέχνη και τα μουσεία, τις αρχαιότητες στη Ρώμη, τις υπέροχες παραλιακές πόλεις και ναι, μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα σε όλο τον κόσμο. Μιλώντας για τρόφιμα, ο Οκτώβριος είναι ένας πολύ καλός μήνας για ιταλικά γιορτές τροφίμων, ειδικά για εκείνους που διαθέτουν μανιτάρια, κάστανα, σοκολάτα και τρούφες. Στα σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου, θα βρείτε γιορτές για φαγητό πτώσης και εορτασμούς συγκομιδής κρασιού σε όλη την Ιταλία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών είναι η τέταρτη Κυριακή του Οκτωβρίου και δεν θα ήθελε να είναι στην Ιταλία για αυτόν τον εορτασμό.

Παρόλο που το Halloween δεν είναι μεγάλη γιορτή στην Ιταλία, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και ίσως βρείτε εκδηλώσεις Απόκριες ή Όλες οι Αγίες, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις.

Εκδηλώσεις τρούφας και φεστιβάλ τροφίμων

Το Alba White Truffle Festival πραγματοποιείται τα σαββατοκύριακα σε ολόκληρο τον Οκτώβριο στην πόλη Piemonte της Alba ( χάρτης του Piemonte ). Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τρούφας στην Ιταλία. Ένα από τα γεγονότα είναι ένας αγώνας γαϊδουριών.

Εορταστικές εκδηλώσεις τρούφης στην Ιταλία : Μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τρούφας στην περιοχή Πιεμόντε, Τοσκάνη, Ούμπρια, Λε Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Boccaccesca: Μια γαστρονομική έκθεση τα δύο πρώτα σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Certaldo Alto της Τοσκάνης. Θα δοκιμάσετε εικονικά κρασιά της Τοσκάνης, όπως το Chianti Classico ή το Brunello Montalcino. Θα βρείτε επίσης πάγκους για φαγητό με τα καλύτερα προϊόντα της Τοσκάνης, συμπεριλαμβανομένου του παγκοσμίου φήμης ψωμιού.

Ως μπόνους, ο Οκτώβριος είναι ο πρώτος χρόνος για να επισκεφθείτε την Τοσκάνη. Ο καιρός είναι ήπιος και ηλιόλουστος, τα πλήθη έχουν εξαφανιστεί και οι συγκομιδές βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Το Certaldo αξίζει να επισκεφθείτε, με την καλά διατηρημένη μεσαιωνική παλιά πόλη στενών δρόμων. Είναι επίσης μόνο περίπου 30 μίλια από τη Φλωρεντία και ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι.

Το Eurochocolate είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της σοκολάτας. Αυτό το μεγάλο φεστιβάλ σοκολάτας λαμβάνει χώρα στην Περούτζια , που είναι διάσημη για τις σοκολάτες της Perugina Baci, στα μέσα Οκτωβρίου. Εκτός από όλα τα είδη σοκολάτας, θα υπάρχουν μουσική, γευσιγνωσίες κρασιού και εργαστήρια.

Πολιτιστικά και ψυχαγωγικά φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, στα τέλη Οκτωβρίου, περιλαμβάνει διεθνείς κινηματογραφικές πρεμιέρες, έναν διαγωνισμό και πολλές εκδηλώσεις.

Αθλητικά Φεστιβάλ

Το Barcatana Regatta στην Τεργέστη είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκαφών στη Μεσόγειο Θάλασσα. Όλοι οι τύποι σκαφών θα αγωνιστούν και υπάρχουν φωτισμένοι νυχτοί αγώνες. Περίπου 2.000 σκάφη συγκλίνουν στην Τεργέστη για αυτό το ιδιαίτερο φεστιβάλ. Υπάρχει μουσική, φαγητό και κρασί. Είναι συνήθως το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Η Sagra del Tordo , ή η γιορτή της τσίχλας , είναι μια μεσαιωνική επανέκδοση ενός τουρνουά τοξοβολίας. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Montalcino στην Τοσκάνη το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και είναι ένας διαγωνισμός ανάμεσα στις τέσσερις γειτονιές του Montalcino.

Άλλα φεστιβάλ και γιορτές

Όλες οι παραδόσεις των Αγίων ή Απόκριες γίνονται μια δημοφιλής εποχή για κοστούμια. Το Urban Trekking προσφέρει ειδικές εκδρομές All Saints σε πολλές πόλεις. Και φυσικά, η Ιταλία έχει εμφανίσεις μούμιων και οστών που κάνουν ψύχραιμους προορισμούς αποκριών .