Οδηγός για το Yaletown στο Βανκούβερ, π.Χ.

Το Βανκούβερ έχει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικιστικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής: περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν μετακομίσει στο κέντρο της πόλης τα τελευταία 15 χρόνια. Πουθενά δεν είναι πιο εμφανής αυτή η αναγέννηση των πόλεων παρά στα πυκνά πολυτελή καταστήματα και τις μεταποιημένες αποθήκες του Yaletown.

Μόλις μια βιομηχανική περιοχή, σήμερα Yaletown είναι μια από τις πιο καυτές γειτονιές του Βανκούβερ. Είναι το σπίτι σε πολλά από τα πιο μοντέρνα εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, μπουτίκ αγορών hip και διασημοτήτων.

Όρια Yaletown:

Το Yaletown βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Downtown, που συνορεύει με τον Όμηρο στο δυτικό άκρο, το Beatty St. στα ανατολικά, το Smithe St. στα βόρεια και το Drake St. στα νότια.

Χάρτης των όριο Yaletown

Yaletown Άνθρωποι:

Ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων του Yaletown είναι νέοι επαγγελματίες 20 έως 40 ετών, πλούσιοι κατοίκους ρετιρέ, μικρός αριθμός οικογενειών και ένας αυξανόμενος αριθμός κενών αδερφών που επηρεάζουν το μείγμα.

Όποιος κι αν είναι, υπάρχουν ορισμένοι χαρακτήρες που μοιράζονται οι ντόπιοι του Yaletown: αγαπούν τα γυμναστήρια τους, τη γιόγκα τους, τα Σαββατοκύριακα στο Whistler, την εύκολη πρόσβαση στα γκουρμέ φαγητά της περιοχής και τη νυχτερινή ζωή του ισχίου και τα σκυλιά τους. Τα μικρά σκυλιά είναι de rigueur .

Για να δείτε τους ντόπιους σε δράση, κατευθυνθείτε προς την αγαπημένη γκουρμέ γειτονιά της πόλης, το Urban Fare - το κέντρο ημέρας του Yaletown - όπου μπορείτε να φάτε πρωινό και μεσημεριανό γεύμα ή να φέρετε δείπνο στο σπίτι.

Yaletown εστιατόρια και νυχτερινή ζωή:

Η οδός Hamilton και η οδός Mainland Street είναι δύο από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους για νυχτερινή ζωή στο Βανκούβερ.

Και οι δύο δρόμοι διαθέτουν μια συλλογή από μπαρ και εστιατόρια - όπως το Cactus Club, το Bar No Nightclub και το μπαρ στο Opus Hotel (ένα από τα Top 10 Hotels στο Βανκούβερ ) - που κάνει το μπαρ-hopping εύκολο. Αν ένα σημείο είναι πάρα πολύ γεμάτο - και αυτά τα μέρη γίνονται πολύ γεμάτα τα σαββατοκύριακα - δοκιμάστε μόνο την πόρτα.

Τα εξαιρετικά εστιατόρια στο Yaletown περιλαμβάνουν το Blue Water Café + Raw Bar και το Glowbal Grill και το Satay Bar.

Δείτε επίσης: Τα πιο καυτά εστιατόρια και νυχτερινή ζωή του Yaletown

Πάρκα Yaletown:

Υπάρχουν δύο πάρκα μέσα στα σύνορα του Yaletown, το Cooper's Park, στο Marinaside Crescent και στην οδό Nelson και στο Helmcken Park, στην Pacific Boulevard και στην οδό Helmcken.

Το Cooper's Park είναι μια χορτώδης έκταση κοντά στη γέφυρα Cambie, ιδανική για τις νότιες πόλεις και για το περπάτημα στο σκυλί σας, λίγο ή αλλιώς.

Ορόσημα σε Yaletown

Το σημαντικότερο ιστορικό ορόσημο του Yaletown είναι το διάσημο κοινοτικό κέντρο Roundhouse, μόλις το δυτικό άκρο του Καναδικού Ειρηνικού Σιδηρόδρομου (CPR) και ένας επαρχιακός τόπος πολιτιστικής κληρονομιάς. Η μηχανή 374, το πρώτο αμαξοστοιχίας, εισήλθε στο Vancouver στις 23 Μαΐου 1887. (Το Yaletown ονομάζεται για την κίνηση του CPR στην περιοχή από το Yale στο φράγμα του ποταμού Fraser.) Σήμερα, το Roundhouse είναι ένα ζωντανό κοινοτικό κέντρο αφιερωμένο στις τέχνες και στη μάθηση.

Άλλα αξιοθέατα της γειτονιάς περιλαμβάνουν το στάδιο BC Place, το σπίτι των Canucks του Βανκούβερ, το θέατρο Queen Elizabeth και η γκαλερί τέχνης του Βανκούβερ.