Πώς να πάρετε μια Visa για ταξίδια στην Ιταλία

Ανάλογα με τη χώρα της ιθαγένειάς σας, μπορεί να χρειαστείτε βίζα για να εισέλθετε στην Ιταλία. Ενώ οι βίζες δεν είναι πάντοτε υποχρεωμένες να επισκέπτονται την Ιταλία για σύντομες περιόδους, οι επισκέπτες από ορισμένες χώρες πρέπει να λάβουν θεώρηση πριν ταξιδέψουν στην Ιταλία. Επιπλέον, οι περισσότεροι πολίτες χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχουν θεώρηση αν επισκέπτονται την Ιταλία για περισσότερο από 90 ημέρες ή σχεδιάζουν να εργαστούν στην Ιταλία. Ακόμη και αν δεν χρειάζεστε βίζα, θα χρειαστείτε ένα έγκυρο διαβατήριο.

Δεδομένου ότι οι απαιτήσεις για θεώρηση μπορεί να αλλάξουν, είναι πάντα σκόπιμο να ελέγξετε για ενημερωμένες πληροφορίες προτού ταξιδέψετε.

Χρειάζεστε μια Visa;

Για να μάθετε αν χρειάζεστε βίζα πηγαίνετε στην ιστοσελίδα: Χρειάζεστε μια βίζα; . Εκεί θα επιλέξετε την εθνικότητά σας και τη χώρα διαμονής σας, πόσο χρόνο θέλετε να μείνετε (έως 90 ημέρες ή περισσότερες από 90 ημέρες) και τον λόγο της επίσκεψής σας. Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε ως τουρίστας, επιλέξτε τον τουρισμό . Κάντε κλικ στην επιλογή επιβεβαίωση για να δείτε εάν χρειάζεστε βίζα. Σημειώστε ότι αν επισκέπτεστε πολλές από τις 26 χώρες της ζώνης θεωρήσεων Σένγκεν, δεν χρειάζεστε θεώρηση για κάθε χώρα.

Πώς να πάρετε μια ιταλική βίζα

Αν χρειάζεστε θεώρηση, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που θα σας ενημερώνει για τα απαιτούμενα με συνδέσμους για τις απαραίτητες φόρμες, πού να υποβάλετε αίτηση και το κόστος. Η υποβολή αίτησης δεν εγγυάται ότι θα λάβετε βίζα, οπότε μην μεταβείτε μέχρι να έχετε την πραγματική βίζα.

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια για την αίτησή σας για βίζα, θα βρείτε επίσης μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη συγκεκριμένη σελίδα.

Παρακαλείσθε να στείλετε τυχόν ερωτήσεις θεώρησης που έχετε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δίνονται για την πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας στην οποία κατοικείτε.

Συμβουλές για τις αιτήσεις Visa: Βεβαιωθείτε ότι έχετε υποβάλει αίτηση για τη βίζα σας αρκετά μακριά πριν από την προγραμματισμένη μετακίνηση. Διατηρήστε αντίγραφα όλων των εγγράφων και των εντύπων στα οποία επιστρέφετε και προσκομίστε μαζί σας δικαιολογητικά όταν ταξιδεύετε.