Πώς να φτάσετε από τη Μαδρίτη στην Ισπανία στην Coimbra στην Πορτογαλία

Η Coimbra είναι μια καλή στάση στο δρόμο προς και από τη Λισαβόνα

Όταν ταξιδεύετε από τη Μαδρίτη στην Πορτογαλία , ανεξάρτητα από το αν ο προορισμός σας είναι η Λισαβόνα ή το Πόρτο, πιθανότατα θα πρέπει να περάσετε από την Κοΐμπρα. Η διάσημη πανεπιστημιακή πόλη αξίζει μια στάση.

Γιατί να επισκεφθείτε το Coimbra;

Το μεγαλύτερο μέρος της έλξης της Coimbra επικεντρώνεται στο πανεπιστήμιο της, την ψυχή της πόλης από τον 13ο αιώνα. Πολλά από τα πιο όμορφα κτίρια της Coimbra συνδέονται με το πανεπιστήμιο.

Το πανεπιστήμιο έχει επίσης τη δική του έκδοση του Fado .

Μακριά από το θρήνο ύφος που τραγουδιόταν κυρίως από τις γυναίκες στη Λισαβόνα, το fado της Κοΐμπρα είναι χιουμοριστικό (αν μιλάτε πορτογαλικά!) Και τραγουδούσε νέοι άντρες.

Υπάρχουν επίσης ρωμαϊκά ερείπια στο κοντινό Conimbriga.

Δείτε επίσης: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κοΐμπρα

Και τότε υπάρχει το γεγονός ότι καταρρίπτει το ταξίδι μεταξύ της Μαδρίτης και των κορυφαίων πόλεων της Πορτογαλίας (καθώς και μεταξύ Λισαβόνας και Πόρτο ).

Δείτε επίσης:

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από τη Μαδρίτη στην Κοΐμπρα

Το τρένο είναι ο ταχύτερος και φθηνότερος τρόπος να φτάσετε από τη Μαδρίτη στην Κοΐμπρα (επτά ώρες έναντι των δέκα που παίρνει με το λεωφορείο), αλλά υπάρχει μόνο ένα ταξίδι κάθε μέρα την ημέρα και είναι και τα δύο νυχτερινά τρένα.

Διαβάστε περισσότερα για Νυχτερινά τρένα στην Ισπανία

Αν ταξιδεύετε με τρένο, είναι λογικό να επισκεφθείτε την Κοΐμπρα στο δρόμο από την Πορτογαλία στην Ισπανία και όχι από την άλλη, καθώς το νυχτερινό τρένο που έρχεται από την Πορτογαλία φεύγει στην Κοΐμπρα σε μια άθλια ώρα της νύχτας.

Ωστόσο, εάν ταξιδεύετε από τη Μαδρίτη στην Κόϊμπρα, ίσως προτιμήσετε το λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν πτήσεις προς Κοΐμπρα, αλλά μπορείτε να πετάξετε στη Λισαβόνα ή στο Πόρτο. Η Coimbra είναι τότε ένα καλό σημείο στάσης μεταξύ αυτών των δύο πόλεων.

Τρένα από τη Μαδρίτη στην Κοΐμπρα

Τα τρένα από τη Coimbra στη Μαδρίτη διαρκούν περίπου επτά ώρες και κοστίζουν 50 ευρώ.

Σταματά από τη Μαδρίτη στην Κοΐμπρα (και στη Λισαβόνα)

Σε περίπτωση που θέλετε να ξεφύγετε από το ταξίδι σας, ακολουθήστε τις στάσεις για το τρένο από τη Μαδρίτη προς την Κοΐμπρα και στη Λισαβόνα για τη σιδηροδρομική διαδρομή Trenhotel 332 (με ώρες αναχώρησης). Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί τα τρέχοντα τραπέζια των τρένων για ενημερωμένες ώρες.

Στην Ισπανία

Στην Πορτογαλία

Σημειώστε ότι υπάρχει αλλαγή ζώνης ώρας μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Σταματά από τη Coimbra στη Μαδρίτη

Με προηγούμενες στάσεις από τη Λισαβόνα στη σιδηροδρομική διαδρομή Trenhotel 335 (με ώρες αναχώρησης).

Στην Πορτογαλία

Στην Ισπανία

Σημειώστε ότι υπάρχει μια αλλαγή ζώνης ώρας. Τα ρολόγια σας προχωρούν καθώς εισέρχεστε στην Ισπανία.

Λεωφορεία από Μαδρίτη προς Κόϊμπρα

Τα λεωφορεία μεταξύ Coimbra και Μαδρίτης διοικούνται από την ALSA .

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 10 ώρες και κοστίζει 60 ευρώ. Τη στιγμή της γραφής υπάρχει μόνο ένα λεωφορείο την ημέρα, αφήνοντας τη Μαδρίτη περίπου στις 9 το πρωί (ξεκινώντας από το σταθμό λεωφορείων Avenida de America και περνώντας από τον κεντρικό σταθμό (Estacion del Sur) μισή ώρα αργότερα. Albergaria.