Φατιμά, Πορτογαλία Ταξιδιωτικές Συμβουλές

Η Φατίμα είναι μια μικρή πόλη βόρεια της Λισαβόνας με πληθυσμό μικρότερο από 8000 κατοίκους. Μόλις μια υπνηλία στην Πορτογαλία, που εξαρτιόταν από την παραγωγή ελαιολάδου, σήμερα η Fatima αντλεί το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της από τον θρησκευτικό τουρισμό και το προσκύνημα.

Ιστορία της Φατιμά

Σε αντίθεση με τους περισσότερους προορισμούς προσκυνήματος, οι άγιοι ισχυρισμοί της Fatima δεν προέρχονται από μεσαιωνικά γεγονότα (το Προσκύνημα ήταν πολύ δημοφιλές τον 11ο και 12ο αιώνα), αλλά από τις εμφανίσεις του 20ού αιώνα.

Στις 13 Μαΐου του 1917, η Παναγία λέγεται ότι εμφανίστηκε σε ένα φως φωτός σε τρία παιδιά βοσκών κοντά στη Φατίμα σε ένα πεδίο που ονομάζεται Cova de Iria, προτρέποντας τους να επιστρέψουν στο ίδιο σημείο στις 13 κάθε μήνα . Ονομάζοντας τον εαυτό της «Η Παναγία του Ροδαρίου», τον Οκτώβριο αποκάλυψε τα τρία «Μυστικά της Φατιμά» σε ένα από τα παιδιά, τα οποία σχετίζονται με την ειρήνη και τα παγκόσμια γεγονότα.Μπορείτε να δείτε τα τρία στην παραπάνω εικόνα: η Λούσια Σάντος ξαδέλφια Jacinta και Francisco Marto, που ελήφθησαν το 1917.

Η Φατιμά είναι η πιο δημοφιλής στην επέτειο του Μαΐου, αλλά τα μικρότερα προσκυνήματα πραγματοποιούνται στις 12 και 13 κάθε μήνα. Η 100η επέτειος της εμφάνισης πέφτει το 2017.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Φάτιμα

Θρησκευτικά τουριστικά κέντρα γύρω από το Ιερό της Παναγίας του Ροδαρίου της Φατιμά, ένα εξαιρετικό συγκρότημα για μια μικρή πόλη. Η βασιλική της Παναγίας της Φατίμα, εθνικό ναό, είναι χτισμένη σε νεοκλασικό στυλ με ψηλό κεντρικό πύργο.

Η κατασκευή άρχισε στις 13 Μαΐου 1928. Οι τάφοι της Λουκίας (που βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της μαυρίκευσης καθώς πέθανε πρόσφατα), η Αγία Γαζίντα και ο Άγιος Φραγκίσκος βρίσκονται μέσα στη Βασιλική. είναι ελεύθερη να επισκεφθείτε.

Περπατήστε και δείτε τα ουγγρικά Σταθικά του Σταυρού αποτελούνται από 14 παρεκκλήσια που χτίστηκαν κατά μήκος ενός πεζόδρομου 3 χιλιομέτρων που οδηγούσε σε ανηφορικό μαρμάρινο μνημείο του Χριστού στο σταυρό.

Επισκεφθείτε τα σπίτια των παιδιών, τα οποία έχουν παραμείνει αμετάβλητα σε 80 χρόνια. Μπορεί να επισκεφθείτε το Aljustrel, λίγο πάνω από 3χλμ. Από τη Φάτιμα. Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ποια ήταν η ζωή εκείνη την εποχή στην Πορτογαλία.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να δείτε τι θέλετε να δείτε στη Fatima είναι να κάνετε μια ιδιωτική περιήγηση όπως προσφέρεται από τον Viator.

Υψηλές εποχές στη Φάτιμα

Η υψηλή περίοδος για προσκύνημα στη Φάτιμα είναι, όπως μπορείτε να περιμένετε, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή τρένο στη Φάτιμα από τη Λισαβόνα ή το Πόρτο . Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στην ίδια τη Φάτιμα, αλλά λεωφορεία μεταφοράς με λεωφορείο συνδέουν το σταθμό Caxarias με τη Φάτιμα (ή μπορείτε να πάρετε ταξί). Η διαδρομή τρένου / λεωφορείου θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από δύο ώρες.

Τα λεωφορεία Rede Express τρέχουν από το σταθμό Sete Rios της Λισαβόνας. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Με αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε στην Fatima από τον αυτοκινητόδρομο Α1, να βγείτε στη Fatima και να ακολουθήσετε πινακίδες προς το Santuario.

Ενώ πολλοί προσκυνητές κατασκηνώνουν στην ύπαιθρο, υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες στη Φατίμα. Δείτε τα ξενοδοχεία με βαθμολογία χρήστη Hipmunk στο Fátima. Μην ξεχνάτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων εάν προγραμματίζετε τις διακοπές σας κατά τις περιόδους γιορτής ή την υψηλή περίοδο, Μάιο-Οκτώβριο.