Ένας οδηγός για το κέντρο της Ατλάντα

Γύρω από τον τρούλο της Γεωργίας, το Philips Arena, το Ενυδρείο και άλλα

Η Ατλάντα είναι μια πολύ διαδεδομένη πόλη, αλλά ένας χώρος που οι περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες βρίσκονται σε κάθε περίπτωση είναι η γειτονιά της πόλης στην καρδιά της πόλης. Η περιοχή είναι κατά κύριο λόγο επιχειρηματική και τουριστική περιοχή, χωρίς πολλούς κατοίκους με πλήρες ωράριο, αλλά φιλοξενεί μερικές από τις δημοφιλέστερες πόλεις για διασκέδαση, όπως:

Η περιοχή είναι επίσης το σπίτι των κεντρικών γραφείων πολλών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ατλάντα και μια σειρά από μεγάλα, σε λογικές τιμές ξενοδοχεία - καθιστώντας το κορυφαίο προορισμό για τους ταξιδιώτες επαγγελματίες στην Ατλάντα.

Γύρω από το κέντρο

Η γειτονιά της πόλης της Ατλάντα είναι λίγο συγκεχυμένη, με πολλούς δρόμους μονής κατεύθυνσης και παράξενες διασταυρώσεις, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο προσιτές περιοχές της πόλης. Είναι ένας κόμβος μεταφοράς, με αρκετούς σταθμούς Marta και εύκολη πρόσβαση από τον αυτοκινητόδρομο τόσο από το 75/85 Connector όσο και από τον I-20. Είναι μόνο περίπου 20 λεπτά από το αεροδρόμιο και οι καμπίνες είναι συνήθως διαθέσιμες στην περιοχή.

Ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης είναι walkable και είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επειδή η περιοχή είναι πιο ενεργή κατά τις εργάσιμες ώρες, το βράδυ αργά το βράδυ δεν συνιστάται εάν πρόκειται περισσότερο από μερικά μπλοκ. Κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων στο The Georgia Dome και το Philips Arena, θα βρείτε βαριά επιβολή του νόμου στην περιοχή γύρω από τις αθλητικές και συναυλίες, κάνοντας το περπάτημα πιο εφικτό.

Το κέντρο εξυπηρετείται από τους ακόλουθους σταθμούς Marta:

Χώρος στάθμευσης στο κέντρο της Ατλάντα

Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Το Georgia Dome, το Παγκόσμιο Συνεδριακό Κέντρο, το Philips Arena και το Pemberton Place (το Ενυδρείο της Γεωργίας και ο Κήπος του Κόσμου) διαθέτουν όλα ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να αγοράσετε ένα δελτίο στάθμευσης όταν αγοράζετε το εισιτήριο για ένα γεγονός. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης δεκάδες παρτίδες επιφάνειας εντός της περιοχής που βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση με τα πόδια από τα αξιοθέατα. Ενώ μερικά τμήματα δέχονται πιστωτικές κάρτες, θα πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι με μετρητά για κάθε περίπτωση. Αναμείνετε να πληρώσετε οπουδήποτε από $ 5 έως $ 25 ανάλογα με τη δημοτικότητα του γεγονότος και πόσες άλλες εκδηλώσεις συμβαίνουν στην περιοχή. Για τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα στις αρένες, η στάθμευση σε επιφάνειες είναι περίπου 20 δολάρια.

Να είστε προσεκτικοί όταν σταθμεύετε στο χώρο της περιοχής στο κέντρο της πόλης - μερικές φορές θα συναντήσετε καλλιτέχνες απάτης που θα προσπαθήσουν να λειτουργήσουν ως βοηθοί στάθμευσης.

Μπορεί να έχουν ακόμη επίσημες κουπόνια στάθμευσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι άνθρωποι θα φαίνονται αρκετά επαγγελματίες, αλλά δεν θα είναι σε ενιαία. Κοιτάξτε γύρω για τα σημάδια και να είστε βέβαιος να πληρώσει μόνο έναν οιονεί υπάλληλο που ταιριάζει με την εταιρεία που κατέχει την παρτίδα. Να είστε επίσης επιφυλακτικοί για τα σήματα που προειδοποιούν "No Attendant on Duty", οπότε συνήθως θα υπάρχει μια αυτόματη μηχανή πληρωμής. Αυτοί οι καλλιτέχνες απάτης θα σας πιέσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε αβέβαιοι μέχρι να τους πληρώσετε. Εάν ανησυχείτε για αυτό, κοιτάξτε τον προπληρωμένο χώρο στάθμευσης μέσω της εγκατάστασης εκδηλώσεων, ώστε να ξέρετε ότι δεν κινδυνεύετε.

Εστιατόρια στο κέντρο της Ατλάντα

Με τόσα πολλά σημαντικά αξιοθέατα στην περιοχή, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Δυστυχώς, το κέντρο της πόλης δεν είναι η εστία καλής κουζίνας στην Ατλάντα - αλλά μην ανησυχείτε, θα βρείτε πολλές επιλογές.