Χερσόνησος Whangaparaoa, Βόρειο Όκλαντ

Εξερεύνηση της χερσονήσου Whangaparaoa, βόρεια του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας

Μόλις σαράντα λεπτά βόρεια της γέφυρας του λιμανιού του Auckland , η χερσόνησος Whangaparaoa έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην περιοχή του Ώκλαντ. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσετε για λίγες μέρες ή ακόμα και για μια πλήρη γιορτή. Είναι ένα μέρος του Auckland που δεν επισκέπτεται συχνά ξένους τουρίστες, αλλά έχει πολλά να προσφέρει.

Το "Whangaparaoa" είναι το Μαορί για "κόλπο των φαλαινών" και τα δελφίνια και οι φάλαινες της ορκά συχνά φαίνονται στα γύρω ύδατα.

Whangaparaoa Τοποθεσία και να πάρει εκεί

Το Whangaparaoa βρίσκεται στα βόρεια προάστια του Auckland City, 25 χιλιόμετρα / 15,5 μίλια από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα μακρύ και στενό δάχτυλο με μια σειρά από παραλίες σε κάθε πλευρά και μερικά μικρότερα προάστια που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Καθώς το Ώκλαντ συνεχίζει να εξαπλώνεται, γίνεται γρήγορα μέρος της ίδιας της πόλης.

Για να φτάσετε εκεί, ταξιδεύετε κατά μήκος του βόρειου αυτοκινητόδρομου και βγείτε στο Silverdale. Στρίψτε δεξιά, περάστε από την εμπορική περιοχή Silverdale και στρίψτε δεξιά στην οδό Whangaparaoa στην κορυφή του λόφου. Το ταξίδι από το Ώκλαντ διαρκεί περίπου 30 λεπτά, αλλά επιτρέπει τουλάχιστον δύο φορές την ώρα της βιασύνης, καθώς ο βόρειος αυτοκινητόδρομος μπορεί να πάρει πολύ συμφόρηση.

Μια εναλλακτική λύση στην οδήγηση είναι να πάρετε το πλοίο από το τερματικό πορθμείων στο κεντρικό Ώκλαντ. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα.

Whangaparaoa Γεωγραφία και διάταξη

Η χερσόνησος έχει μήκος πάνω από έντεκα χιλιόμετρα (6,8 μίλια) και είναι σχετικά στενή.

Στις βόρειες και νότιες πλευρές υπάρχουν αμμουδιές που χωρίζονται από βραχώδεις εκτάσεις. Στο άκρο της χερσονήσου βρίσκεται το Περιφερειακό Πάρκο Shakespear και πέρα ​​από αυτό μια ναυτική περιοχή κατάρτισης που είναι εκτός των ορίων για το κοινό. Οι κύριες περιοχές της Whangaparaoa είναι:

Κόκκινη παραλία, κόλπος Stanmore, Manly, παραλία Tindalls και όρμος στρατού: Αυτές είναι οι παραλίες στη βόρεια πλευρά.

Βλέπουν βόρεια κατά μήκος της ακτής και έξω στα νησιά του κόλπου Hauraki, του νησιού Kawau και του Little Barrier Island.

Λιμάνι του Κόλπου: Μια μαρίνα και οικιστική ανάπτυξη κοντά στο άκρο της χερσονήσου.

Matakatia, Little Manly και Arkles Bay: Οι νότιες παραλίες που κοιτάζουν πίσω στο Auckland City και έξω από το νησί Rangitoto και τα άλλα νησιά του νότιου τμήματος του κόλπου Hauraki.

Shakespear Regional Park: Αυτό το πάρκο βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου. Υπάρχουν μερικές υπέροχες βόλτες και υπέροχη θέα στο Ώκλαντ και τον κόλπο Hauraki. Το πάρκο έχει επίσης πρόσφατα γίνει μια ζώνη χωρίς αρπακτικά ζώα με την κατασκευή ενός φράκτη κατά μήκος των ορίων του πάρκου. Δύο παραλίες βρίσκονται μέσα στο όριο του πάρκου - ο κόλπος Te Haruhi και ο κόλπος Okoromai.

Tiritiri Matangi Island: Τέσσερα χιλιόμετρα από το τέλος της χερσονήσου Whangaparaoa, αυτό το νησί είναι επίσης ένα φυσικό καταφύγιο και σπιτικό σπάνια πουλιά όπως το takahe. Τακτικά δρομολόγια με ακτοπλοϊκά δρομολόγια εξέρχονται από το λιμάνι του Κόλπου και από το κέντρο του Ώκλαντ.

Ένα από τα υπέροχα πράγματα για τη χερσόνησο Whangaparaoa είναι η πόλη και η θέα στον ωκεανό. Λόγω του λοφώδους εδάφους και της στενότητας της γης, υπάρχουν υπέροχες απόψεις από σχεδόν οπουδήποτε. Σε πολλά μέρη μπορείτε να δείτε τη θάλασσα και στις δύο πλευρές.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη χερσόνησο Whangaparaoa

Κολύμπι και παραλίες: Όλες οι παραλίες είναι καλές για κολύμπι. Τα καλύτερα βρίσκονται στη βόρεια πλευρά, ειδικά η Red Beach, ο κόλπος Stanmore και η Manly.

Ιστιοπλοΐα και θαλάσσια σπορ: Αυτά είναι πολύ δημοφιλή σε όλες τις παραλίες. Πολλοί έχουν τη δική τους λέσχη λέσχης.

Περπάτημα και Πεζοπορία: Υπάρχουν αρκετοί παράκτιοι περίπατοι γύρω από τα βράχια ανάμεσα στις παραλίες. Είναι δυνατό να περπατήσετε ουσιαστικά ολόκληρη την περίμετρο της χερσονήσου. Οι περισσότεροι είναι προσβάσιμοι μόνο μερικές ώρες είτε από την πλευρά της χαμηλής παλίρροιας.

Whangaparaoa Χερσόνησος Εστιατόρια και Καφετέριες

Παρόλο που υπάρχουν πολλά καταστήματα γρήγορου φαγητού στη χερσόνησο Whangaparaoa, δεν υπάρχει τεράστια ποικιλία από ποιοτικά εστιατόρια και καφετέριες. Εδώ είναι οι επιλογές μου για το καλύτερο από αυτό που θα βρείτε:

Masala Ινδικό εστιατόριο (Stanmore Bay) : Αξιόπιστο ινδικό φαγητό σε ένα ωραίο περιβάλλον. Δευτέρα έως Πέμπτη το βράδυ οι κάρυδες είναι μόνο 10 δολάρια.

Maison Thai Restaurant (Manly Village): Το καλύτερο ταϊλανδέζικο φαγητό στη χερσόνησο, που διευθύνεται από ένα νεαρό αλλά ενθουσιώδες ταϊλανδικό ζευγάρι. Για μενού και στοιχεία επικοινωνίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους.

Τοπικό Cafe (Manly Village): Ανοιχτό για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα, αυτό είναι ένα απολαυστικό τοπικό καφέ για να καλέσετε για καφέ ή casual γεύμα. Εξαιρετικό φαγητό και φιλική εξυπηρέτηση. Το τοπικό Cafe είναι επίσης καταχωρημένο μεταξύ των δέκα καλύτερων καφετεριών μου στο North Shore του Ώκλαντ.

Χερσόνησος Whangaparaoa

Whangaparaoa είναι παραδοσιακά ένα ιδιωτικό μέρος διακοπών για Aucklanders και υπάρχουν στην πραγματικότητα ακόμα πολύ λίγα ξενοδοχεία ή μοτέλ. Για επιλογές διαμονής δείτε εδώ.

Whangaparaoa χερσόνησος αγορών και υπηρεσιών

Υπάρχει πλήρες φάσμα αγορών και υπηρεσιών στη χερσόνησο. Υπάρχουν δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, τόσο με σούπερ μάρκετ όσο και με άλλα καταστήματα. Το ένα είναι στο Silverdale στην είσοδο της χερσονήσου. Το άλλο είναι το Κέντρο Πόλης Whangaparaoa, στα μισά του δρόμου.