Σεξ και πορνεία στη Νέα Ζηλανδία

Μια ερώτηση που πολλοί επισκέπτες στη Νέα Ζηλανδία ρωτούν είναι: Είναι η πορνεία νόμιμη στη Νέα Ζηλανδία;

Η απάντηση είναι "Ναι" και στην πραγματικότητα, η Νέα Ζηλανδία έχει τώρα μερικούς από τους πιο φιλελεύθερους νόμους για την πορνεία και το σεξ σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί άνθρωποι φοβόντουσαν, αυτές οι χαλαρές συμπεριφορές δεν οδήγησαν σε πιο σημαντικά προβλήματα από ό, τι αλλού και οι εργαζόμενοι σεξ παρέχουν καλή προστασία από την αστυνομία. Η σεξουαλική δουλεία και η παράνομη πορνεία δεν είναι νόμιμες στη Νέα Ζηλανδία.

Το 2003 ψηφίστηκαν νόμοι στη Νέα Ζηλανδία που καθιστούν την πορνεία νόμιμη. Πριν από αυτή την ημερομηνία, η πορνεία ήταν ευρέως διαδεδομένη, αλλά κρύβεται κάτω από τα μπροστινά σαλόνια μασάζ. Η αλλαγή του νόμου έγινε ευπρόσδεκτη από πολλούς, καθώς αναγνώρισε και εξασφάλισε τα δικαιώματα των εργαζομένων σε φυλάκιση και την πρόσβαση στην αστυνομική προστασία αν χρειαζόταν.

Τώρα υπάρχουν διακεκριμένοι και σεξουαλικές υπηρεσίες σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, αν και γενικά πιο εμφανείς στις μεγαλύτερες πόλεις και πόλεις. Με το ένα τρίτο του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας, το Auckland έχει μακράν το μεγαλύτερο φάσμα υπηρεσιών. Σε μικρότερα κέντρα, οι υπηρεσίες ενδέχεται να είναι διαθέσιμες μέσω συνοδών και ιδιωτών εργαζομένων. Λεπτομέρειες μπορούν γενικά να βρεθούν στις τοπικές εφημερίδες ή στο διαδίκτυο (δεν επιτρέπονται άλλες μορφές διαφήμισης).

Οδική πορνεία

Αυτό περιορίζεται σε ορισμένες περιοχές στις μεγάλες πόλεις. Τα κύρια σημεία όπου συγκεντρώνονται οι πόρνες είναι:

Οι πόρνες των δρόμων λειτουργούν συνήθως τα βράδια και τη νύχτα, οπότε αν περπατάτε γύρω από αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απίθανο να συναντήσετε κανένα.

Συνοδικές υπηρεσίες και οίκους διακανονισμού

Υπάρχουν κωμοπόλεις και εταιρείες συνοδείας σε όλα τα κύρια κέντρα.

Δεν υπάρχουν περιοχές «κόκκινου φωτός» όπως αυτές στη Νέα Ζηλανδία, παρόλο που υπάρχουν χώροι όπου τα κλαμπ και οι πορνεία τείνουν να είναι συγκεντρωμένα. Στο Όκλαντ, βρίσκονται στην οδό Karangahape και Fort Street, και στην κεντρική πόλη.

Σεξουαλικά και Swingers Clubs

Παρόλο που δεν μιλάμε αυστηρά για «πράξεις πληρωμής για σεξ», υπάρχουν κάποιες λέσχες στη Νέα Ζηλανδία που επιτρέπουν τη σεξουαλική δραστηριότητα και οι οποίες χρεώνουν εισιτήριο εισόδου. Γενικά, μόνο τα ζευγάρια ή τα ενιαία θηλυκά γίνονται δεκτά. Η σκηνή swinger είναι πολύ μικρή στη Νέα Ζηλανδία, αλλά υπάρχουν clubs swinger.

Εύρεση Σεξουαλικών Υπηρεσιών

Η διαφήμιση για οίκους ανοχής και συνοδούς είναι διακριτή, αλλά σχετικά εύκολη. Τα κύρια σημεία όπου θα βρείτε τις σεξουαλικές υπηρεσίες που διαφημίζονται είναι:

Ασφαλές σεξ

Είναι αυτονόητο ότι αν συμμετέχετε σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα θα πρέπει να ασκείτε ασφαλές σεξ (χρήση προφυλακτικών). Όλοι οι αξιόπιστοι εργάτες σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Νέα Ζηλανδία θα το απαιτήσουν, καθώς στην πραγματικότητα είναι μια νομική απαίτηση. Είναι επίσης προφανές για τη δική σας προστασία. Η Νέα Ζηλανδία έχει αρκετά υψηλά επίπεδα σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Σεξ και εγκληματικότητα

Παρόλο που η πορνεία είναι νόμιμη στη Νέα Ζηλανδία, υπάρχουν στοιχεία της βιομηχανίας που προσβάλλουν το έγκλημα και τα παράνομα ναρκωτικά. Αν σας προσφέρουμε ναρκωτικά, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες είναι παράνομες, καθώς οι κυρώσεις για τη χρήση μπορεί να είναι σοβαρές. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για άλλα εγκλήματα μεταξύ των πορνείων. Ακόμη και με έναν εργαζόμενο στο δρόμο, είναι απίθανο να ληστέψετε ή να βλάψετε. Οι οίκοι ανοχής είναι ακόμη ασφαλέστεροι και βασίζονται σε αξιόπιστους λόγους.

Εάν είστε θύμα κάποιου εγκλήματος, αναφέρετε την αμέσως στην αστυνομία (ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι 111).

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια φιλελεύθερη κοινωνία και η πορνεία είναι ανεκτή σε ένα βαθμό που παρατηρείται σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.