Αξιοθέατα στο όμορφο Cape Point της Νότιας Αφρικής

Το Cape Point δεν είναι το νοτιότερο σημείο στην Αφρική. Αυτή η τιμή πηγαίνει στο λιγότερο γνωστό ακρωτήριο Agulhas, περίπου 155 μίλια / 250 χιλιόμετρα ανατολικά. Συχνά αναφέρεται ως το σημείο στο οποίο συναντώνται επισήμως ο Ατλαντικός και ο Ινδός Ωκεανός. αλλά στην πραγματικότητα, τα ρεύματα Agulhas και Benguela συγχωνεύονται κάπου μεταξύ των δύο Capes, σε μια θέση που αλλάζει με την εποχή. Ωστόσο, ενώ το Cape Point δεν είναι υπερβολικά γεωγραφικό, είναι το σημείο που αγαπήθηκε περισσότερο από τους Νοτιοαφρικανούς και τους επισκέπτες.

Σε αντίθεση με το ακρωτήριο Agulhas, είναι τόσο εύκολο να φτάσετε και εκπληκτικά γραφικό.

Ιστορία της Εξερεύνησης

Το Cape Point βρίσκεται 1,2χλμ. / 1,2χλμ. Ανατολικά του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας και μαζί τα δύο αποτελούν τη χερσόνησο του ακρωτηρίου. Ο πορτογάλος εξερευνητής Bartolomeu Dias ονόμασε τη χερσόνησο το Ακρωτήριο των καταιγίδων όταν πέρασε το παρελθόν το 1488, καθιστώντας τον πρώτο Ευρωπαίο που γύρισε το νότιο άκρο της Αφρικής. Δέκα χρόνια αργότερα, ένας άλλος πορτογάλος εξερευνητής με τον όνομα Βάσκο ντα Γκάμα ακολούθησε τα βήματά του, ανακαλύπτοντας τη θαλάσσια διαδρομή προς την Ινδία και την Άπω Ανατολή. Ο πορτογαλικός βασιλιάς Ιωάννης Β 'μετονομάστηκε σε χερσόνησο Cabo da Boa Esperança ( Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας) προς τιμήν των πλούτων που υποσχέθηκε η νέα εμπορική διαδρομή.

Οι περιβόητες καταιγίδες του Cape Point έχουν διεκδικήσει τη ζωή πολλών ναυτικών, και ο θρύλος τον έχει στοιχειώσει από το Flying Dutchman , ένα πλοίο-φάντασμα που λέγεται ότι έχει ταξιδέψει στις θάλασσες αυτές από το 1641. Σε μια εκδοχή της ιστορίας του πλοίου, ο Captain Hendrik van der Decken ήταν τόσο αποφασισμένη να στρογγυλεύσει το Ακρωτήρι των καταιγίδων σε βαριές θύελλες που ορκίστηκε να συνεχίσει να προσπαθεί αν τον πήρε όλη την αιωνιότητα.

Σε ένα άλλο, βάζει τον εαυτό του στο τιμόνι, ορκίζεται ότι ο ίδιος ο Θεός δεν θα τον κάνει να γυρίσει πίσω και να πυροβολήσει έναν άγγελο. Εκατοντάδες πλοία κατά τη διάρκεια των ετών έχουν ζητήσει παρατηρήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Απίστευτη χλωρίδα και πανίδα

Σήμερα, η χερσόνησος του ακρωτηρίου εκτείνεται νότια από το Κέιπ Τάουν για 47 μίλια / 75 χιλιόμετρα και είναι γνωστή για το γεγονός ότι έχει μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Νότιας Αφρικής.

Στην άκρη του, το Cape Point είναι μέρος του φυσικού καταφυγίου Cape of Good Hope, το οποίο είναι με τη σειρά του μέρος του Εθνικού Πάρκου Table Mountain. Η περιοχή είναι γεμάτη με άγρια ​​ζώα και είναι ιδιαίτερα διάσημη για τα περίεργα (και μερικές φορές εκφοβιστικά) στρατεύματα του Cape Baboon. Άλλα συχνά εμφανιζόμενα ζώα περιλαμβάνουν τα βουνά ζέβρα, hartebeest, eland, kudu, στρουθοκαμήλους και βράχια.

Επίσης γνωστά ως dassies, οι rock hyraxes είναι μικρά χερσαία θηλαστικά που μοιάζουν με υπερμεγέθη ινδικά χοιρίδια. Παρά το μικρό μέγεθος και την χνουδωτή εμφάνιση, ο πλησιέστερος συγγενής τους είναι ο ελέφαντας. Οι πολλές περιπάτους της φύσης του Cape Point και οι ποδηλατικές διαδρομές χρησιμεύουν και ως παράδεισος των birdwatcher , προσφέροντας την ευκαιρία να εντοπίσουμε περισσότερα από 250 διαφορετικά είδη. Το πάρκο είναι επίσης μέρος της περιοχής Floral Cape, μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Πρόκειται για μια βοτανική περιοχή των θαυμάτων, με περίπου 1.100 είδη φυτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών τύπων λεπτών fynbos.

Η πανύψηλη κορυφή του ψαμμίτη του Cape Point προσφέρει επίσης μια υπέροχη θέα πουλιών από τον γύρω ωκεανό. Τα δελφίνια, οι φώκιες του Cape Cape και οι αφρικανοί πιγκουίνοι είναι εύκολο να εντοπιστούν με έντονο μάτι ή καλό ζευγάρι κιάλια, ενώ οι χειμερινοί μήνες (Ιούνιος - Νοέμβριος) δηλώνουν την αρχή της εποχής παρακολούθησης φαλαινών .

Εκείνοι που περάσουν μισή ώρα ή δύο στην κορυφή των βράχων του Cape Point συχνά θα ανταμειφθούν με το βλέμμα των κοραλλιών και των νότιας φάλαινας που κολυμπούν στο παρελθόν στην ετήσια μετανάστευσή τους.

Cape Point Amenities

Υπάρχουν δύο φάροι στο Cape Point. Σταθερά ψηλά στην κορυφή Da Gama, ο πρώτος φάρος ολοκληρώθηκε το 1859 και τώρα χρησιμοποιείται ως σταθμός παρακολούθησης για όλους τους φάρους κατά μήκος της ακτής του Cape. Ο δεύτερος φάρος χτίστηκε σε χαμηλότερο υψόμετρο το 1914 και έχει πλέον αναλάβει την πρώτη. Παραμένει ο ισχυρότερος φάρος στη Νότια Αφρική. Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δύο φάρους μέσω του Flying Dutchman Funicular, το οποίο συνδέει τα δύο και σας σώζει από την απότομη ανύψωση μεταξύ τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται το Cape Point το κάνουν ως μέρος μιας ημερήσιας περιήγησης χερσονήσου που περιλαμβάνει αρκετές άλλες τοποθεσίες και καταλήγουν με λίγο χρόνο για να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο γύρω τους.

Αντ 'αυτού, όσοι προτιμούν το περπάτημα ή την άγρια ​​φύση θα πρέπει να συσκευάσουν ένα πικνίκ και ένα ζευγάρι κιάλια και να επιτρέψουν μια ολόκληρη μέρα για να εξερευνήσετε το Cape Point και το Cape of Good Reserve Nature Reserve. Εναλλακτικά, ολοκληρώστε την εμπειρία με το γεύμα στο γκουρμέ εστιατόριο Two Oceans του Point. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά κρασιά και φρέσκα θαλασσινά, ενώ θαυμάζετε την εκπληκτική θέα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Cape Point για λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ωρών λειτουργίας, των τιμών και των κατευθύνσεων από το Κέιπ Τάουν.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 14 Οκτωβρίου 2016.