Κολύμπι με πιγκουίνους στην παραλία Boulders κοντά στο Κέιπ Τάουν

Το κολύμπι με πιγκουίνους στην παραλία Boulders στη χερσόνησο του Cape, κοντά στο Κέιπ Τάουν , είναι μια πραγματική συγκίνηση. Μια μικρή δημόσια παραλία βρίσκεται εκτός από την κύρια αποικία πιγκουίνος που βρίσκεται εδώ (στο Foxy Beach), αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους πιγκουίνους να κάθονται στην πετσέτα της παραλίας σας ή να γλιστρήσουν γύρω από τα πόδια σας ενώ κάνετε μια δροσιστική βουτιά στον Ωκεανό. Οι πιγκουίνοι επιθυμούν να περπατούν και γενικά να αγνοούν τους φράχτες. Ένας πεζόδρομος έχει χτιστεί γύρω από τους αμμόλοφους έτσι ώστε να μπορείτε να πάρετε μια μεγάλη κοντινή ματιά σε ολόκληρη την αποικία φαγητό, αναπαραγωγή, preening, κολύμπι και chatting μακριά.

Δεν είναι το νερό κατάψυξης;

Το νερό είναι "αναζωογονητικό" και θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που κωπηλατούν στον ωκεανό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών . Η παραλία Boulders βρίσκεται στην ακτή False Bay και είναι λίγο πιο ζεστή από κάποιες από τις άλλες δημοφιλείς παραλίες του Κέιπ Τάουν . Μπορείτε πάντα να νοικιάσετε ένα κόσμημα και να το κατεβάσετε.

Τι είδους πιγκουίνοι είναι;

Οι πιγκουίνοι στην Boulders Beach ονομαζόταν Jackass Penguins λόγω της ξεχωριστής κλήσης τους που μοιάζει με αρσενικό γάιδαρο. Επειδή αρκετοί πιγκουίνοι της Νότιας Αμερικής προφανώς κάνουν τον ίδιο θόρυβο, το όνομά τους άλλαξε σε αφρικανικούς πιγκουίνους . Οι πιγκουίνοι έχουν επίσης ονομαστεί πιγκουίνοι με μαύρο πόδι . Το λατινικό τους όνομα Spheniscus demersus παρέμεινε σταθερό.

Οι Αφρικανοί πιγκουίνοι είναι μικροί μαύροι και λευκοί πιγκουίνοι και οι ενήλικες θα φτάσουν μέχρι το γόνατο σε ύψος. Ο χρωματισμός τους λειτουργεί για να τους καμουφλάρει από τους αρπακτικούς. Οι μαύρες πλάτες τους δυσκολεύουν να εντοπίσουν τον πιγκουίνο από ψηλά ενώ κολυμπούν και οι λευκές κοιλιές τους δυσκολεύουν να τις δουν από κάτω εάν οι θηρευτές κοιτούν προς την επιφάνεια του ωκεανού.

Οι πιγκουίνοι κολυμπούν απίστευτα γρήγορα (φτάνοντας ταχύτητες 15 mph ή 24 kmph) και μοιάζουν να πετούν κάτω από το νερό. Αλλά μόλις τις δεις στο έδαφος, είναι δύσκολο να μην καταπνίξεις ένα χαμόγελο. Εάν επισκέπτεστε τους πιγκουίνους τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, δικαιολογήστε την εμφάνιση τους, αλλά αυτό είναι ο αιχμηρός χρόνος.

Περισσότερα επιστημονικά στοιχεία για τους Αφρικανούς πιγκουίνους

Μπορείτε να αγγίξετε τους πιγκουίνους;

Είναι απαγορευμένο να αγγίζετε τους πιγκουίνους ή να τις ταΐζετε, αλλά είναι εύκολο να φτάσετε λίγα μέτρα μακριά από αυτούς. Αυτοί είναι άγριοι πιγκουίνοι και μπορούν να πάρουν αρκετά γκρινιάρης ειδικά όταν προστατεύουν τα αυγά τους. Το επίσημο φυλλάδιο σας προειδοποιεί: "Οι πιγκουίνοι έχουν πολύ αιχμηρές ράμφες και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό εάν δαγκώσουν ή πέσουν ". Όταν επισκέπτεστε το Boulders Beach τον Μάιο, θα δείτε πιγκουίνους να κάθονται στα αυγά τους παντού που κοιτάτε.

Μυρίζει;

Μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται για την οσμή όταν επισκέπτονται τους πιγκουίνους στην παραλία Boulders, αλλά οι περισσότεροι δεν το βρίσκουν καθόλου κακό. Η οσμή δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς υπάρχουν περίπου 3000 από αυτά τα πουλιά σε μια σχετικά μικρή περιοχή, πηγαίνοντας (και κάνοντας) την επιχείρησή τους.

Πόσο κοστίζει και πότε είναι ανοικτό;

Το τέλος εισόδου για να δείτε την αποικία πιγκουίνος και την πρόσβαση στην παραλία κολύμβησης είναι μόλις R25 ανά ενήλικα και R5 για τα παιδιά. Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Πώς μπορώ να φτάσω στην παραλία Boulders;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου και η οδήγηση κάτω από την ακτή από το Κέιπ Τάουν είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκέπτεστε. Η παραλία Boulders Beach βρίσκεται ακριβώς στη γραφική διαδρομή της χερσονήσου Cape. Η πρόσβαση στο Boulders Beach δεν διαρκεί περισσότερο από 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Κέιπ Τάουν .

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το Peak Road του Chapman για εκπληκτική θέα, είτε στο δρόμο εκεί είτε πίσω στο Κέιπ Τάουν .

Σχεδόν κάθε περιήγηση κατά μήκος της διαδρομής της χερσονήσου Cape θα κάνει μια στάση στην παραλία Boulders. Μπορείτε να κάνετε κράτηση ημερήσιες εκδρομές μέσω του ξενοδοχείου σας, ή το πολύ αποτελεσματικό γραφείο τουριστικής πληροφόρησης για το Victoria and Alfred Waterfront .

Μπορείτε να πάρετε το τρένο από το Κέιπ Τάουν προς την πόλη του Σίμωνα και να πάρετε ένα ταξί από το σιδηροδρομικό σταθμό προς την παραλία Boulders, μόλις 3χλμ. Μακριά.

Τι για το μεσημεριανό γεύμα;

Μπορείτε να φέρετε ένα σάντουιτς στη δημόσια παραλία, να φάτε ακριβώς πάνω από την αποικία πιγκουίνος στο φανταχτερό Boulders Beach Lodge ή να πετάξετε στην κοντινή πόλη Simon και να απολαύσετε ένα ωραίο κρύο ποτήρι λευκό κρασί με θέα στον ωκεανό. Ολόκληρη αυτή η περιοχή είναι απολύτως όμορφη και υπάρχουν μερικές μεγάλες γκαλερί τέχνης κοντά για να κοιτάξουμε γύρω, που πολλοί προτιμούν μερικά από τα πιο τουριστικά καταστήματα στο Κέιπ Τάουν.

Muizenberg και Kalk Bay ακριβώς βόρεια της πόλης του Simon, αξίζει επίσης να σταματήσετε και να ελέγξετε έξω.