Κέιπ Τάουν Gay Pride 2017 - Pride Κέιπ Τάουν 2017

Γιορτάζοντας την Gay Pride στη Νότια Αφρική

Λίγες χώρες στον κόσμο έχουν βιώσει μια μεγαλύτερη ανάκαμψη όσον αφορά τη στάση και τα δικαιώματα που παρέχονται στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες από τη Νότια Αφρική, η οποία έχει μετατοπιστεί από θεσμικά ομοφοβική σε εξαιρετικά ανεκτική και προοδευτική τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αλλαγές ήρθαν με το τέλος της κυβέρνησης του απαρτχάιντ, καθώς το έθνος έγινε το πρώτο στον κόσμο το 1996 για να απαγορεύσει ρητά τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού στο εθνικό σύνταγμα.

Η χώρα έγινε η πρώτη στην Αφρική για να νομιμοποιήσει το γάμο ομοφυλοφίλων πριν από μια δεκαετία.

Βεβαίως, οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες εξακολουθούν να υπόκεινται συχνά σε αρνητικές συμπεριφορές, σε περίπτωση άμεσης εχθρότητας, σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας (όπως συμβαίνει σε μεγάλο μέρος του κόσμου), αλλά στις μεγαλύτερες πόλεις θα συναντήσετε ενεργό και πολύ ορατές ομοφυλοφιλικές σκηνές. Η γραφική, ζωντανή πόλη του Κέιπ Τάουν (πληθυσμός 3,75 εκατομμύρια), στο νότιο άκρο του έθνους, θεωρείται γενικά ως το επίκεντρο της ομοφυλοφιλικής νοοτροπίας στη Νότια Αφρική. Η πόλη αφθονεί σε gay-δημοφιλή καταλύματα, εστιατόρια και μπαρ, και σε γειτονιές όπως το De Waterkant και το Green Point, θα συναντήσετε ιδιαίτερα δυναμικές ομοφυλοφιλικές σκηνές. Το Κέιπ Τάουν γιορτάζει επίσης ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συναρπαστικά γεγονότα gay pride στο Νότιο Ημισφαίριο (και το δεύτερο μεγαλύτερο στη Νότιο Αφρική, μετά το Gay Pride του Γιοχάνεσμπουργκ , το οποίο πραγματοποιείται τον Οκτώβριο) - Η υπερηφάνεια του Κέιπ Τάουν γίνεται περίπου 10 μέρες αργά Φεβρουάριο και αρχές Μαρτίου το 2017.

Το Cape Town Pride περιλαμβάνει μια ποικιλία από πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πάρτι και άλλες συναθροίσεις - το τυπικό εισιτήριο περιλαμβάνει προβολές ταινιών, εργαστήρια σχέσεων, πάρτι δίπλα στην πισίνα, κρουαζιέρα Pride Cape Town, διαθρησκειακή υπηρεσία, μια έκθεση βιβλίου, συζητήσεις με επικεφαλής το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Αφρική, μια ροζ μπάλα, μια πεζοπορία και πολλά άλλα.

Το κύριο γεγονός στο Cape Town Pride είναι το Parade Parade , το οποίο πραγματοποιείται στο τελικό Σάββατο του φεστιβάλ. Ξεκινά συνήθως στις 11 π.μ. και ξεκινάει από το Στάδιο Κέιπ Τάουν, προτού συνεχίσει κατά μήκος της παραλιακής οδού, περνώντας κατά μήκος της Main Road του Sea Point και τελειώνοντας πίσω στο γήπεδο για μια μεγάλη γιορτή με πολλές μουσικές πράξεις και ερμηνευτές.

Κέιπ Τάουν Γκέι Πόροι

Μπορεί να θέλετε να χτυπήσετε τα πολλά γκέι μπαρ, καθώς και τα gay-δημοφιλή εστιατόρια στην πόλη, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα είναι πολύ απασχολημένος αυτή τη φορά του έτους. Ελέγξτε τα τοπικά γκέι χαρτιά και ιστότοπους, όπως το Exit και το GayCapeTown4U.com για λεπτομέρειες σχετικά με την τοπική ομοφυλοφιλική σκηνή. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο εξαιρετικό ταξιδιωτικό site που έχει δημιουργήσει ο επίσημος τουριστικός οργανισμός της πόλης, Cape Town Tourism, στον οποίο θα βρείτε έναν αριθμό πόρων και ιστοριών για την τοπική ομοφυλοφιλική σκηνή. Επίσης, χρήσιμο εάν προγραμματίζετε ταξίδια σε όλη τη χώρα είναι η επίσημη ιστοσελίδα του Τουρισμού της Νότιας Αφρικής, η οποία έχει πολλές πληροφορίες σε ολόκληρη τη χώρα.