Γιοχάνεσμπουργκ Γκέιμ Pride 2016 - Joburg Gay Pride 2016

Με περίπου 4,5 εκατομμύρια κατοίκους στην περιοχή του μετρό, η ευρύτερη περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αφρικής και παρόλο που δεν έχει ορατό πληθυσμό GLBT όπως το Κέιπ Τάουν, φιλοξενεί μια αυξανόμενη και όλο και πιο ορατή κοινότητα ομοφυλόφιλων, και η πόλη φιλοξενεί τον μεγαλύτερο και παλαιότερο εορτασμό της Pride στη Νότια Αφρική (και στην πραγματικότητα στην ήπειρο), έχοντας αντλήσει περίπου 17.000 συμμετέχοντες τα τελευταία χρόνια.

Το Gay Pride του Γιοχάνεσμπουργκ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου. Η ημερομηνία φέτος είναι η 29η Οκτωβρίου 2016.

Η τεράστια γιορτή Gay Pride της πόλης λαμβάνει χώρα το Σάββατο στις 29 Αυγούστου, στη Melrose Boulevard, Melrose Arch, και ξεκινάει με μια παρέλαση Gay Pride του Γιοχάνεσμπουργκ στις 4:30 μ.μ. (αν και οι πύλες ανοίγουν στις 2 μ.μ. για το φεστιβάλ). Η γιορτή συνεχίζεται όλη την ημέρα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, DJs, φαγητό, ποτά και άλλες διασκέδαση.

Σημειώστε ότι το Cape Town, South Africa Gay Pride λαμβάνει χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου κάθε έτους. Είναι επίσης αγαπημένο με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Γιοχάνεσμπουργκ Γκέι Πόροι

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα ταξίδια GLBT στο Γιοχάνεσμπουργκ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην πολύ αξιόπιστη εφημερίδα της Νότιας Αφρικής και στην ιστοσελίδα Exit, καθώς και στον οδηγό Gay In The Pocket του Γιοχάνεσμπουργκ. Επίσης, επισκεφθείτε την ταξιδιωτική ιστοσελίδα του Joburg Tourism, του επίσημου ταξιδιωτικού ιστότοπου της πόλης, όπου θα βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στην πόλη και την περιοχή.

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε άλλα μέρη της χώρας, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Τουρισμού της Νότιας Αφρικής, η οποία έχει πολλές συμβουλές και συστάσεις για την επίσκεψη σε όλη τη Νότια Αφρική.