Οι καλύτερες μεγάλες πεζοπορίες στο Drakensberg (2 ημέρες και περισσότερο)

Drakensburg Πεζοπορίες για σοβαρούς πεζοπόρους


Οι τρεις καλύτερες μεγαλύτερες πεζοπορίες μου στο Drakensberg

Συχνά υποστηρίζω όταν πεζοπορώ στο Drakensberg ότι δεν είμαι διασκεδαστικός αν δεν χαθώ. Αυτά τα τρία, οι τρεις καλύτερες μεγαλύτερες πεζοπορίες μου στο Drakensberg (στην πραγματικότητα έχω γλιστρήσει ένα τέταρτο, όχι μόνο για να φτιάξω στις 10 και στις τρεις καλύτερες σελίδες με τις μεγαλύτερες πεζοπορίες μου - βλέπετε και το Short and Medium-Length παρακάτω), αλλά επειδή το τελευταίο είναι κάτι λίγο πιο ξεχωριστό. Παρέχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να χαθεί.

Απολαμβάνω!

Κύκλωμα Mnweni

Οποιαδήποτε πεζοπορία στην περιοχή Mnweni πρόκειται να είναι μια σκληρή, και αυτό είναι μακράν το αγαπημένο μου από πεζοπορίες που σας παίρνει ένα από τα σημαντικότερα μεγάλα περάσματα του Drakensberg και κάτω από ένα άλλο. Από το κέντρο επισκεπτών Mnweni, είναι ένα slog της 21 χιλιόμετρα στην κορυφή του Pass Mnweni, αλλά είναι μαγευτικό σε κάθε βήμα της διαδρομής. Μόλις βρεθείτε στην κορυφή, βρίσκεστε σε μια ευρεία λεκάνη, όπου ανεβαίνει ο ποταμός Senqu, ή ο Gariep, ή ο πορτοκαλί ποταμός. Ίσως θελήσετε να περάσετε μια επιπλέον νύχτα σε μια από τις διαθέσιμες σπηλιές, πριν επιχειρήσετε να επιστρέψετε στο κέντρο πληροφοριών 17 χλμ. Κάτω από το Rockeries Pass. Σας προτείνω να προσλάβετε έναν οδηγό, και ίσως και έναν αχθοφόρο. Μπορείτε να επιλέξετε μια από τις δύο καλές σπηλιές για μια μέρα στην άλλη, αλλά θα χρειαστεί κάποιος να τα εντοπίσει. Υπάρχει τοπικός οργανισμός καθοδήγησης. μπορείτε να μισθώσετε κοινοτικούς οδηγούς, κάποιο εξοπλισμό καθώς και αχθοφόρους.

Γουάνγκ Χάουτ

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ως διήμερη ή τριήμερη πεζοπορία, ξεκινώντας από το στρατόπεδο αναψυχής του Κάστρου του Γίγαντα.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία πιθανά μονοπάτια μέχρι την καλύβα, η οποία βρίσκεται στο μονοπάτι περιγράμματος που καλύπτει τις βάσεις των ψηλών κορυφών σχεδόν σε ολόκληρο τον δρόμο από το Κάστρο του Γίγαντα προς τα βόρεια του Mnweni. Η καλύβα είναι ωραία άνετη, γι 'αυτό πρέπει να πάρετε μόνο υπνόσακο και φαγητό. Επεκτείνετε την πεζοπορία μια μέρα ή δύο με το σπίτι σας μέσω των καλύβων Bannerman και Centenary.

Κύπελλο Γίγαντα

Αυτό είναι το μόνο επίσημο μονοπάτι πεζοπορίας στο Drakensberg, με σημαδεμένα μονοπάτια και ρουστίκ μονοπάτια. Χρειάζονται πέντε μέρες, από το κάτω μέρος του Pass Sani μέχρι το Nek του Bushman στο νότο της περιοχής. Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι, ως επί το πλείστον, το μονοπάτι δεν τρέχει κοντά στα βουνά. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές είναι μια μακρινή άποψη. Τα ζεστά ντους στο τέλος κάθε ημέρας το κάνουν.

Το Μεγάλο Τράβερς

Αυτό είναι ένα πρόσθετο τσίμπημα στην ουρά του δράκου που έχω προσθέσει για τους πεζοπόρους που ψάχνουν για κάτι πραγματικά ξεχωριστό: τίποτα δεν εξαντλητικό όσο το Appalachian Trail, αλλά μια καλή slog εν πάση περιπτώσει.

Κάθε οροσειρά που αξίζει το όνομά της πρέπει να έχει ένα - μια μεγάλη πρόκληση για τους ανθρώπους που τους αρέσουν αυτά τα πράγματα. Το Grand Traverse είναι μια άτυπη διαδρομή, ξεκινώντας από το Mont-aux-Sources στα βόρεια και καταλήγοντας στο Nek του Bushman, περίπου 300 χλμ. Νότια από αυτό. Η ιδέα είναι να κρατήσετε όσο πιο κοντά στην άκρη της εξοχής, χωρίς να πέσετε πάνω από την άκρη. Αυτά είναι μερικές φορές μονοπάτια, μερικές φορές όχι. Μερικές φορές θα κατεβείτε βαθύτερα μέσα στο Λεσόθο από ό, τι θα έπρεπε.

Εάν ενδιαφέρεστε να το κάνετε και θέλετε κάποια βοήθεια, επικοινωνήστε με τον τοπικό οδηγό πεζοπορίας Dave Sclanders της Berg Free Tours.

Ή πάρετε ένα αντίγραφο του οδηγού πεζοπορίας μου, Best Walks of the Drakensberg , που δημοσιεύθηκε από το Random House / Struik στο Κέιπ Τάουν [].