Πέντε Σημεία Είστε από το Μπουένος Άιρες

Η πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της ηπείρου και είναι επίσης η κινητήρια δύναμη πίσω από τη φοβερή οικονομία της Αργεντινής, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια πολύ σημαντική θέση στη Νότια Αμερική.

Ωστόσο, όπως και πολλές μεγάλες πόλεις, έχει επίσης μια πολύ ξεχωριστή κουλτούρα και οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην πόλη θα τείνουν να παρουσιάζουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που δείχνουν σε όλους ότι προέρχονται από το Μπουένος Άιρες.

Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν από τις χειρονομίες και τις λέξεις που χρησιμοποιούν μέχρι μια ιδιαίτερη έμφαση ή γενεαλογία, οπότε αν δεν είστε από την πόλη, αυτά τα σημάδια θα σας βοηθήσουν να πάρετε εκείνους τους Αργεντινούς που είναι.

Χρησιμοποιείτε το τοπικό slang

Οι συγκεκριμένες λέξεις που χρησιμοποιούνται στο Μπουένος Άιρες και στην περιοχή γύρω από την πόλη είναι σχεδόν μια διάλεκτος και πολλοί άνθρωποι θα δηλώνουν ότι το ισπανικό Rioplatenese είναι μια ξεχωριστή διάλεκτο που συχνά δεν γίνεται κατανοητή σε άλλες ισπανόφωνες περιοχές.

Ο λόγος γι 'αυτό ποικίλλει ως γλωσσικές επιρροές συμπεριλαμβανομένων των ναπολιτάνικων ιταλικών λέξεων και επίσης χιλιανών ισπανικών λέξεων που έχουν υιοθετηθεί από τους ντόπιους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λέξεις όπως το nino, που σημαίνει αγόρι, το οποίο έχει ληφθεί από τον Ναπολιτάνο και δεν χρησιμοποιείται αλλού στον ισπανόφωνο κόσμο που χρησιμοποιείται μόνο στο Μπουένος Άιρες, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού του τοπικού αργά που έχει προσαρμοσθεί από διάφορες γλώσσες.

Διαβάστε: 10 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπουένος Άιρες

Χαιρετίζετε τους ανθρώπους Φιλώντας τους στα μάγουλα

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το «Παρίσι της Νότιας Αμερικής» και ένα από τα χαρακτηριστικά που συχνά δείχνουν οι πολίτες της πόλης είναι ο στοργικός χαιρετισμός του φιλήματος των ανθρώπων στα μάγουλα.

Αυτό μπορεί να είναι αμήχανο, ειδικά για τους άνδρες επισκέπτες, αλλά οι άνδρες χαιρετούν τους φίλους και τις γυναίκες τους φίλους χαιρετισμούς θα δίνουν τακτικά ένα φιλί στο μάγουλο όταν βλέπουν ο ένας τον άλλον. Τα τελωνεία ποικίλλουν ως προς το ποιος θα ξεκινήσει το φιλί και αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θα κλίνουν τα κεφάλια τους προς τα αριστερά, σιγουρευτείτε ότι κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά σε περίπτωση που καταλήξετε με μια αμήχανη σύγκρουση κεφαλής!

Το Mate είναι το αγαπημένο σας ποτό

Όταν οι επισκέπτες βλέπουν για πρώτη φορά τους ανθρώπους που μεταφέρουν μια μεταλλική φιάλη και ένα μικρό στρογγυλεμένο κύπελλο με μεταλλικό σωλήνα, μπορεί συχνά να διακυβεύονται από αυτόν τον περίεργο εξοπλισμό. Τα φύλλα του φυτού mate yerba, που είναι μια από τις μεγαλύτερες καλλιέργειες που παράγονται στην Αργεντινή, μπορούν να παρασκευαστούν σε ένα ζεστό ρόφημα που έχει μια γεύση που είναι λίγο παρόμοια με εκείνη του πράσινου τσαγιού, ενώ μερικοί άνθρωποι μπορούν να προσθέσουν μέλι.

Το ποτό είναι επίσης μια πηγή καφεΐνης, γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι το πίνουν αντί του καφέ και του τσαγιού. Παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, το 90% των φύλλων καταναλώνονται στην εγχώρια αγορά, οπότε αν είστε από το Μπουένος Άιρες, θα είστε πολύ εξοικειωμένοι με το σύντροφο.

Οι Μεγάλοι-Παππούδες σου είναι Ιταλοί

Η μετανάστευση των Ευρωπαίων στη Νότια Αμερική συμβαίνει από την άφιξη των Ισπανών κατακτητών, αλλά η Αργεντινή έχει συγκεκριμένα πολλούς ανθρώπους με ιταλική κληρονομιά, με κάποιες εκτιμήσεις που υποδηλώνουν ότι μπορεί να φτάσει το 35% του πληθυσμού.

Αν και κάποιο μέρος του πληθυσμού προέρχεται από τη Βόρεια Ιταλία, η πλειοψηφία των ανθρώπων θα εντοπίσει την κληρονομιά τους στη Σικελία και τη Νάπολη, από όπου υπήρξε μεγάλη μετανάστευση στα τέλη του 19ου και του 20ού αιώνα.

Διαβάστε: 5 δραστηριότητες διασκέδασης για οικογένειες στο Μπουένος Άιρες

Έχετε μια ασυνήθιστη έμφαση

Ενώ ο λαός της Χιλής μπορεί να είναι γνωστός για τα ισπανικά με ιδιαίτερη έμφαση, ο λαός του Μπουένος Άιρες είναι εξίσου διακριτικός, όπου η έμφαση έχει επηρεαστεί έντονα από τη φυσική προφορά και την έμφαση που χρησιμοποιείται στις ιταλικές γλώσσες.

Αυτό σημαίνει ότι η έμφαση είναι αρκετά δύσκολο να γίνει κατανοητή για άλλους Ισπανούς ομιλητές, ακόμη και εκείνοι από άλλες περιοχές της χώρας μπορεί να βρουν την έμφαση σκληρά στο αυτί.