Καλύτερα μεσαία πεζοπορία στα βουνά Drakensberg της Νότιας Αφρικής

Από τα βυθισμένα βράχια και τους καταπράσινους αμπελώνες του Ακρωτηρίου μέχρι τις τεράστιες ανοιχτές πεδιάδες του Karoo, η Νότια Αφρική έχει περισσότερο από το δίκαιο μερίδιό της στο μαγευτικό τοπίο. Για πολλούς, ωστόσο, η πιο όμορφη περιοχή είναι η οροσειρά Drakensberg, η οποία εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από το Ανατολικό Ακρωτήριο μέχρι την επαρχία Mpumalanga στα βορειοανατολικά. Το βουνό των Δρακών από τους αρχαίους Ολλανδούς άποικους και αναφερόμενος από τον εγγενή Zulus ως το φράγμα των Spears, η οροσειρά περιλαμβάνει ιλιγγιώδεις κορυφές και οροπέδια διασκορπισμένα από καταρράκτες και καταπράσινους βράχους.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες λάτρεις της φύσης, birdwathers και φωτογράφους έρχονται στο Drakensberg για να απολαύσουν την εκπληκτική ομορφιά τους. Το τμήμα που αποτελεί το σύνορο μεταξύ KwaZulu-Natal και Lesotho είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους πεζοπόρους, με μονοπάτια που κυμαίνονται από μισές ημερήσιες εκδρομές έως προκλητικές πολυήμερες αποστολές. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά σε τρεις από τις πιο δημοφιλείς μεσαίου μεγέθους πεζοπορίες, το καθένα από τις οποίες διαρκεί μία έως δύο ημέρες. Πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις πεζοπορίες, είναι σημαντικό να ελέγξετε την πρόγνωση του καιρού και να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα αναλώσιμα που χρειάζεστε για να κρατήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, ενεργοποιημένο και προστατευμένο από τα στοιχεία του μονοπατιού.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα ίχνος που να ταιριάζει στις απαιτήσεις σας σε αυτή τη σελίδα, ελέγξτε τις κορυφαίες επιλογές μας για τις καλύτερες σύντομες και μεγάλες πεζοπορίες του Drakensberg.

Ακτοπλοϊκές Σκάλες

Μέρος του Εθνικού Πάρκου Royal Natal, το Αμφιθέατρο είναι ένα από τα πιο γνωστά γεωγραφικά χαρακτηριστικά ολόκληρης της σειράς Drakensberg.

Το επιβλητικό του απότομο βράχο τρέχει για τρία μίλια και πύργους περίπου 4000 πόδια / 1.220 μέτρα πάνω από την κοιλάδα κάτω (καθιστώντας το δέκα φορές το μέγεθος του διάσημου νοτιοδυτικού προσώπου του El Capitan στο Yosemite ). Ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε την εκπληκτική κλίμακα του βράχου είναι να τον αναρριχηθείτε. Η βόλτα ξεκινάει από το Sentinel Car Park, όπου θα πρέπει να υπογράψετε ένα μητρώο πριν ξεκινήσετε την αναβάτη σας.

Το μονοπάτι ζιγκ-ζαγκ και πάνω από τη βάση της κορυφής Sentinel, στη συνέχεια βυθίζει το δρόμο του σε μια σχισμή στην πλευρά του Mont-aux-Sources, κοντά στο σημείο όπου οι καταρράκτες Mahadi πέφτουν κατακόρυφα πάνω από την εξοχή.

Εδώ θα βρείτε δύο σειρές αλυσίδων αλυσίδας, που σας οδηγούν στην κορυφή του Αμφιθέατρο. Η αναρρίχηση δεν είναι για τους αμυδρά, και πολλοί θεωρούν χρήσιμο να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε προς τα πάνω μέχρι να φτάσουν στην κορυφή. Ωστόσο, μόλις φτάσετε εκεί, η θέα πάνω από το φαράγγι Tugela και την κοιλάδα πέρα ​​είναι απερίγραπτη. Είναι δυνατό να ολοκληρωθεί αυτή η πεζοπορία σε μια μόνο ημέρα, με το συνολικό χρόνο από κάτω προς τα πάνω και πίσω και πάλι για περίπου οκτώ ώρες. Αν θέλετε πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία, σκεφθείτε να πάρετε το δικό σας κατασκηνωτικό εξοπλισμό και να περάσετε τη νύχτα στην κορυφή του Αμφιθέατρο για να δείτε τη μαγεία του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής από το αυξημένο πλεονέκτημα του.

Κατώτερο σπήλαιο Injisuthi

Βρίσκεται στο πάρκο Maloti-Drakensberg, η πεζοπορία Lower Cave Injisuthi είναι ένα ταξίδι 10,5 μιλίων / 17 χιλιομέτρων. Η βόλτα ξεκινάει από το Injisuthi Rest Camp και ακολουθεί την κοιλάδα του ποταμού Injisuthi, το όνομα του οποίου σημαίνει σκυλιά με καλή σίτιση (μια απόδειξη για την πλούσια σε παιχνίδι κοιλάδα, η οποία πάντα έπληξε τους σκύλους κυνηγιού του Zulus).

Πρόκειται για ένα πανέμορφο μονοπάτι, με πολλές μαγευτικές θέα στις γύρω κορυφές. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τις λίμνες βράχου που βρίσκονται σε ένα στενό λοφίο ακριβώς πριν από τις σπηλιές. και το Battle Cave, ένα σημαντικό ιστότοπο San Rock με περιηγήσεις για να συμμετάσχετε στην πορεία.

Εάν θέλετε να πάρετε αργά το μονοπάτι (αφήνοντας τον εαυτό σας αρκετό χρόνο να σταματήσει και να τραβήξετε φωτογραφίες), σκεφτείτε να περάσετε μια νύχτα στο σπήλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χωρίσετε το ταξίδι σε δύο ημέρες. Αν αποφασίσετε να το κάνετε, μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε το μητρώο υπερ-νύχτας στον υπόλοιπο καταυλισμό πριν από την αναχώρηση. Θα χρειαστεί επίσης να πάρετε μαζί σας κατασκήνωση αναψυχής, συμπεριλαμβανομένου φαγητού και σπάτουλας κήπου (δεν υπάρχουν επίσημες εγκαταστάσεις μπάνιου στην έρημο!).

Σπήλαια Grindstone

Αυτό το μονοπάτι ξεκινά επίσης από το στρατόπεδο Injisuthi Rest, αλλά ανεβαίνει πολύ πιο απότομα πάνω από το ρεύμα της Γυναίκας, κατά μήκος μιας εξοχής που ακολουθεί την άκρη ενός χαρακτηριστικού που ονομάζεται Old Woman Grinding Corn.

Το ίδιο το μονοπάτι είναι σύντομο - μόλις τέσσερα μίλια / έξι χιλιόμετρα. Ωστόσο, η απότομη κλίση του κάνει την πεζοπορία να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη και ίσως χαιρετίζετε την ευκαιρία να περάσετε μια νύχτα σε μια από τις δύο σπηλιές που δίνουν το μονοπάτι. Και οι δύο περιλαμβάνουν τα απομεινάρια των παλιών πέτρες λείανσης, τα οποία χρονολογούνται από το 1800 όταν οι τοπικές φυλές κατέφυγαν σε αυτά τα σπήλαια από τον βασιλιά Shaka. Πολύ πριν από αυτό, τα σπήλαια παρείχαν καταφύγιο στους San bushmen, που θεωρούνταν από τους πρώτους ανθρώπους.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 19 Οκτωβρίου 2017.