Καλύτερες μικρές πεζοπορίες στα βουνά Drakensberg της Νότιας Αφρικής

Γνωστή στη Νότια Αφρική απλώς ως το Drakensberg, η οροσειρά uKhahlamba-Drakensberg είναι μέρος της Μεγάλης Εσάρδακας και φημίζεται ως η υψηλότερη στη χώρα. Οι εκπληκτικές κορυφές του φτάνουν σε ύψος 11.400 ποδιών / 3.475 μέτρων και οι καταπράσινες κοιλάδες του βυθίζονται προς τα αβαθή ρυάκια που τρέχουν καθαρά και κρύα πάνω σε χρονοκαθισμένα βράχια. Το Drakensberg είναι ένας τόπος απεριόριστης ομορφιάς, όπου η φύση βασιλεύει υπέρτατη κάτω από το τόξο ενός αμόλυντου ουρανού που κυβερνάται από τον σπάνιο γενειοφόρο όρνιθα.

Είναι ένας τόπος που εμπνέει την ψυχή - και αυτή που λειτουργεί ως η τέλεια παιδική χαρά για ενθουσιώδεις πεζοπόρους .

Το επίσημο όνομα της σειράς συνδυάζει δύο διαφορετικές γλώσσες - τη λέξη Zulu uKhahlamba, η οποία μεταφράζεται ως "εμπόδιο των λόγχων" και την ολλανδική λέξη Drakensberg, η οποία μεταφράζεται ως "βουνά δράκων". Αν και οι εγγενείς φυλές Zulu της περιοχής και οι πρώιμοι κάτοικοι των ολλανδικών κατοίκων βρήκαν αναμφισβήτητα τα βουνά τρομερά, σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του KwaZulu-Natal. Η πεζοπορία εδώ είναι τόσο δύσκολη όσο θέλετε να είναι, με μερικά μονοπάτια που διαρκούν λίγες μόνο ώρες, ενώ άλλοι χρειάζονται αρκετές μέρες για να ολοκληρωθούν.

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά σε τρεις από τις καλύτερες σύντομες πεζοπορίες στο Drakensberg. Εκείνοι που έχουν το χρόνο ή την τάση να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες διαδρομές θα πρέπει να διαβάσουν τις συνέχειες σε αυτό το άρθρο: Καλύτερα Μεσαία Πεζοπορία στα Όρη Drakensberg και Καλύτερες Πεζοπορίες στα Όρη Drakensberg .

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ακόμη και σε σύντομες πεζοπορίες είναι σημαντικό να συσκευάσετε βασικά προιόντα επιβίωσης, όπως νερό, φαγητό, προστασία από τον ήλιο, κινητό τηλέφωνο και ένα μικρό κιτ πρώτων βοηθειών . Όλα τα μονοπάτια μπορεί να είναι απότομα σε μέρη, επομένως τα κατάλληλα υποδήματα είναι απαραίτητα.

Κοπ

Βρίσκεται στο Royal Natal Park, το οποίο είναι με τη σειρά του μέρος του μεγαλύτερου πάρκου uKhahlamba-Drakensberg, το μονοπάτι Kop του Plowman είναι μια σύντομη, έντονη ανηφορική κατάσταση.

Μετρούμενος μήκους 4,3 μιλίων / 7 χιλιομέτρων, το μονοπάτι διαρκεί περίπου τρεις ώρες για να ολοκληρωθεί, με κύριο σκοπό την επίσκεψη στις όμορφες πισίνες Kok Plowman's Kop. Το ταξίδι ξεκινάει από το γραφικό κάμπινγκ Mahai, του οποίου η εκπληκτική θέα στο πανέμορφο περίβολο του Αμφιθέατρο προκαλεί εικόνες του παγκοσμίου φήμης γκρεμού El Capitan του Yosemite. Ανυψώνει απότομα το κεφάλι σε σχήμα βουνού Klow του Plowman, περνώντας αρκετές γραφικές πισίνες με καταδύσεις, ιδανικές για μια δροσιστική βουτιά. Συσκευάστε το κοστουμιό σας και ένα πικνίκ, και κάντε μια μέρα από αυτό.

Φαράγγι Tugela

Αυτό το μονοπάτι ξεκινάει από τον χώρο στάθμευσης ακριβώς κάτω από το πολυτελές Thendele Camp, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Royal Natal Park. Είναι περίπου 8,6 μίλια / 14 χιλιόμετρα εκεί και πίσω, και χρειάζεται τουλάχιστον μισή μέρα για να ολοκληρωθεί. Τα πρώτα έξι χιλιόμετρα περνούν εύκολα, κατά μήκος ενός σχετικά επίπεδου μονοπατιού που περιβάλλει τον ισχυρό ποταμό Tugela. Μετά από αυτό, το μονοπάτι κατεβαίνει στον ποταμό και στο φαράγγι Tugela, όπου οι μεγάλες πέτρες σχηματίζουν φυσικές πέτρες παρελθόντος, περνώντας από μια σειρά από κρυσταλλικές πισίνες στο άνω φαράγγι ή τη σήραγγα. Όταν το νερό είναι χαμηλό, είναι δυνατό να περάσετε μέσα από τη σήραγγα. διαφορετικά, χρησιμοποιήστε τις σκάλες αλυσίδας που παρέχονται για να το παρακάμψετε. Στην κορυφή περιμένουν υπέροχη θέα στο Αμφιθέατρο και στους Καταρράκτες Tugela.

Αυτές οι πτώσεις είναι οι υψηλότερες στην Αφρική.

Rainbow Gorge

Βρίσκεται στην περιοχή Peak Cathedral του uKhahlamba-Drakensberg, το μονοπάτι του φαραγγιού Rainbow είναι ένα εύκολο 11,8 χιλιόμετρα και είναι κατάλληλο για οικογένειες με μικρά παιδιά. Το μονοπάτι ξεκινάει από το πάρκο αυτοκινήτων στο στρατόπεδο Didima και στη συνέχεια σκαρφαλώνει προς τα πάνω για να σας προσφέρει καταπληκτική θέα στον ποταμό Ndumeni. Σύντομα καταλήγει προς τα κάτω μέσα από αυτόχθονες δασικές εκτάσεις γεμάτες υπέροχη πανίδα πτηνών. πριν ακολουθήσετε τον ποταμό ανάντη σε ένα στενό φαράγγι που πλαισιώνεται από ψηλούς τοίχους από ψαμμίτη. Την κατάλληλη στιγμή της ημέρας, το νερό που στάζει κάτω από αυτούς τους πανύψηλους τοίχους δημιουργεί ένα μυράγγισμα αφρώδους ουράνιου τόξου, ενώ δύο μεγάλοι ογκόλιθοι που συγκαλύπτονται μεταξύ των δύο φαίνονται να αψηφούν τους κανόνες βαρύτητας. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα καλό μονοπάτι για τους φωτογράφους .