Πώς να συσκευάσετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών για το ταξίδι σας στην Αφρική

Κρατώντας ένα κιτ πρώτων βοηθειών στο χέρι, είναι πάντα μια καλή ιδέα, είτε είστε στο σπίτι, είτε στη δουλειά ή στο αυτοκίνητο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συσκευάζετε ένα κάθε φορά που ταξιδεύετε στο εξωτερικό, και σημαντικό εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Αφρική. Η Αφρική είναι μια απέραντη ήπειρος και η ποιότητα της διαθέσιμης ιατρικής περίθαλψης διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το πού πηγαίνετε και τι θα κάνετε ενώ βρίσκεστε εκεί.

Ωστόσο, οι περισσότερες αφρικανικές περιπέτειες περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν χρόνο στις αγροτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση σας σε γιατρό ή ακόμα και σε φαρμακείο είναι πιθανό να είναι περιορισμένη.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν σχεδιάζετε να ταξιδεύετε ανεξάρτητα , αντί για περιήγηση.

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας - είτε πρόκειται για κάτι δευτερεύον (όπως καθημερινές γρατζουνιές και περικοπές)? ή για κάτι σημαντικό (όπως η εμφάνιση πυρετού). Με αυτό που λέγεται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένα κιτ πρώτων βοηθειών έχει σκοπό μόνο να παρέχει μια ενδιάμεση λύση. Εάν πάσχετε από σοβαρή ασθένεια ενώ βρίσκεστε στην Αφρική, αναζητήστε επαγγελματική ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Ενώ οι συνθήκες στα αφρικανικά νοσοκομεία είναι συχνά πολύ διαφορετικές από αυτές στη Δύση, οι γιατροί είναι γενικά ικανοί - ειδικά όταν πρόκειται για τροπικές ασθένειες όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός.

Παρακάτω, θα βρείτε μια πλήρη λίστα με όλα τα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη, συμπεριλαμβανομένου του κιτ πρώτων βοηθειών για ταξίδια στην Αφρική. Ορισμένοι μπορεί να είναι κατάλληλοι μόνο για ορισμένες περιοχές (όπως η φαρμακευτική αγωγή κατά της ελονοσίας, η οποία απαιτείται αποκλειστικά σε χώρες με ελονοσία).

Άλλες είναι απαραίτητες ανεξάρτητα από το πού κατευθύνεστε. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, μην ξεχάσετε να ελέγξετε ποιους εμβολιασμούς θα χρειαστείτε για την επερχόμενη περιπέτεια σας, καθώς αυτές πρέπει να οργανωθούν πολύ νωρίτερα.

Κατάλογος συσκευασίας πρώτων βοηθειών

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετε αυτοθεραπεία, μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική ιατρική βοήθεια. Πολλές αφρικανικές χώρες διαθέτουν κρατικά νοσοκομεία όπου μπορεί κανείς να λάβει δωρεάν θεραπεία, αλλά αυτά είναι συχνά μη υγιεινά, κακώς εξοπλισμένα και έχουν πολύ στενό προσωπικό. Η καλύτερη επιλογή είναι να αναζητήσετε θεραπεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά είναι δαπανηρές και πολλοί δεν θα θεραπεύσουν τους ασθενείς χωρίς προκαταβολή ή απόδειξη ασφάλισης. Η περιεκτική ασφάλιση ταξιδίου είναι συνεπώς απαραίτητη προϋπόθεση.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 18 Οκτωβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ταξίδια στην Αφρική, ακολουθήστε τη συνδεδεμένη σελίδα του Facebook Οδηγός ταξιδιώτη στην Αφρική.