Κορυφαίες συμβουλές για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι τους στην Αφρική

Ως γυναίκα, το ταξίδι από μόνη της μπορεί να είναι τόσο πολύ ανταμείβοντας και λίγο εκφοβιστικό, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε. Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Αφρική , είναι πιθανό η προσωπική ασφάλεια να είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σας. Ορισμένες αφρικανικές χώρες έχουν κακή φήμη για την ασφάλεια εν γένει και οι πατριαρχικές κοινωνίες είναι κοινές. Ωστόσο, ενώ είναι αλήθεια ότι η ζωή ως γυναίκα σε πολλές περιοχές της Αφρικής είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Δύσης, χιλιάδες γυναίκες ταξιδεύουν μόνοι τους μέσω της Αφρικής κάθε χρόνο χωρίς περιστατικό.

Αν ακολουθήσετε μερικές βασικές οδηγίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να είστε ένας από αυτούς.

Σημείωση: Για γενικές προφυλάξεις υγείας και ασφάλειας, διαβάστε τις συμβουλές μας για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Αφρική.

Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης προσοχής

Η ανεπιθύμητη σεξουαλική φροντίδα είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο ζήτημα για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνα στην Αφρική και, δυστυχώς, οι περισσότερες γυναίκες θα βιώσουν κάποιο επίπεδο παρενόχλησης κατά τη διάρκεια του χρόνου τους εδώ. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτές οι εμπειρίες είναι ερεθιστικές ή άβολα και όχι επικίνδυνες - σκεφτείτε τα βλέμματα ή τα καταφύγια στην αγορά, αντί να επιδεινώσετε τη σεξουαλική επίθεση. Γενικά, αυτό το είδος συμπεριφοράς πηγάζει από το γεγονός ότι σε πολλές χώρες, οι τοπικές γυναίκες σπάνια ταξιδεύουν μόνοι τους - και έτσι βλέποντας μια γυναίκα χωρίς προσωπικότητα στο δρόμο είναι κάτι νεωτεριστικό.

Δυστυχώς, σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, ο διαφορετικός κώδικας ενδυμασίας που υιοθέτησαν οι δυτικές γυναίκες οδήγησε στην ιδέα ότι οι λευκές γυναίκες είναι φυσικά πιο δεκτικές υποδηλώνουν σχόλια και συμπεριφορές.

Η καλύτερη επιλογή σας είναι να αποθαρρύνετε τους θαυμαστές να αγνοούν τις καταλήψεις και τις σφυρίχτρες και να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα μάτια. Πάνω απ 'όλα, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη προσοχή είναι να σέβεστε τον πολιτισμό της χώρας στην οποία ταξιδεύετε με ντύσιμο συντηρητικά. Στις μουσουλμανικές χώρες, αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε μικρές φούστες και σορτς, καθώς και πουκάμισα που αφήνουν τους ώμους σας γυμνούς.

Φορέστε ένα φουλάρι μαζί σας για να καλύψετε τα μαλλιά σας αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε τόπο λατρείας.

Κορυφή Συμβουλή: Μπορεί να αισθάνεται παραπλανητική αν δεν είναι αλήθεια, αλλά μερικές φορές είναι πιο εύκολο να πείτε "ναι" εάν ερωτηθείτε αν έχετε έναν σύζυγο.

Γενικοί κανόνες ασφαλείας

Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας και τους ανθρώπους γύρω σας. Εάν αισθάνεστε ότι ακολουθείτε, περπατήστε στο πλησιέστερο κατάστημα ή ξενοδοχείο και ζητήστε βοήθεια. Αν χαθείτε, ζητήστε οδηγίες από μια γυναίκα ή μια οικογένεια, αντί για ένα μόνο άτομο. και πάντα φροντίστε να μείνετε σε ξενοδοχείο ή ξενώνα που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε κάπου σε ένα αξιόλογο μέρος της πόλης, με μια πόρτα που μπορείτε να κλειδώσετε τη νύχτα. Μόνο οι γυναίκες ή τα οικογενειακά ξενοδοχεία είναι πάντα μια καλή επιλογή, και αν είστε backpacking, να είστε βέβαιος να ζητήσει μια κουκέτα σε ένα κορίτσι όλων των κοριτσιών. Πάνω απ 'όλα, μην περπατάτε μόνη τη νύχτα. Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη υπηρεσία ταξί ή κάντε σχέδια για να ταξιδέψετε με μια ομάδα από το ξενοδοχείο σας.

Θηλυκά θέματα υγείας

Σε ανεπτυγμένες χώρες όπως η Νότια Αφρική και η Ναμίμπια, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στην εύρεση προϊόντων γυναικείας υγιεινής στα ράφια οποιουδήποτε μεγάλου σούπερ μάρκετ. Εάν κατευθυνθείτε κάπου πιο απομακρυσμένα, είναι καλή ιδέα να φέρετε μαζί σας μια άφθονη προμήθεια - ειδικά αν προτιμάτε τα ταμπόν πάνω από τα μαξιλάρια υγιεινής.

Σε πολλές αγροτικές περιοχές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτά τα προϊόντα είναι είτε ξεπερασμένα, έχουν πολύ περιορισμένο εύρος είτε απλώς δεν είναι διαθέσιμα. Αν είστε στο χάπι, φροντίστε να συσκευάσετε αρκετά δισκία για όλο το ταξίδι σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το είδος που χρησιμοποιείτε δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα προορισμού και η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών τύπων μπορεί να έχει πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Να γνωρίζετε ότι αν προσπαθείτε να συλλάβετε ή είστε ήδη έγκυος, δεν σας συμβουλεύουμε να ταξιδέψετε σε μια ελονοσιακή περιοχή. Τα προφυλακτικά κατά της ελονοσίας που είναι κατάλληλα για ταξίδια στην Αφρική δεν μπορούν να ληφθούν από έγκυες γυναίκες και οι συνέπειες τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας αν συμβείτε σε ελονοσία μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές από αυτές που κανονικά θα ήταν. Ομοίως, πολλές χώρες στη Δυτική και Κεντρική Αφρική φέρουν τον κίνδυνο του ιού Zika, το οποίο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις έγκυες κυρίες.

Αν ανησυχείτε, ελέγξτε τις ιατρικές συμβουλές ανά χώρα που παρέχονται στον ιστότοπο του CDC.

Κορυφή Συμβουλή: Σκεφτείτε να συσκευάσετε ένα γενικό αντιβιοτικό στο κιτ πρώτων βοηθειών ταξιδιού. Αυτά είναι ανεκτίμητα αν καταλήξετε σε UTI σε μια περιοχή χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Εύρεση σύντροφο ταξιδιού

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι σόλο αλλά δεν θέλετε κατ 'ανάγκη να περάσετε μόνοι σας το χρόνο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρείτε άλλους ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να ταξιδέψετε. Ένα από τα καλύτερα είναι να αγοράσετε ένα δημοφιλές βιβλίο οδηγών (σκεφτείτε το Lonely Planet ή τους Rough Guides) και να παραμείνετε στη λίστα των συνιστώμενων ξενοδοχείων και περιηγήσεων, τα οποία θα επισκεφθούν όλοι οι ταξιδιώτες με το ίδιο πνεύμα. Οι οδηγοί όπως αυτοί έχουν συνήθως συστάσεις για ξενοδοχεία μόνο για κυρίες, τα οποία μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντηθούν και να σχηματίσουν μια σύνδεση με άλλους σόλο γυναίκες ταξιδιώτες. Εναλλακτικά, σκεφτείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με οργανωμένη περιήγηση ή σαφάρι, όπου μπορείτε να συναντήσετε άλλους πριν ταξιδέψετε.

Κορυφή Συμβουλή: Υπάρχουν πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες με περιηγήσεις μόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των Venus Adventures, Journeys Discovering Africa και AdventureWomen.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και εν μέρει ξαναγράφηκε από τη Jessica Macdonald στις 7 Νοεμβρίου 2017.