Πρώτη φορά στην Αφρική;

Συμβουλές για ταξίδια στις αναπτυσσόμενες χώρες

Εάν το πρώτο σας ταξίδι στην Αφρική είναι επίσης η πρώτη φορά που επισκέπτεστε μια αναπτυσσόμενη χώρα, ενδέχεται να είστε σε ένα πολιτιστικό σοκ. Αλλά μην φοβηθείτε από αυτό που ακούτε στις ειδήσεις, υπάρχουν πολλοί μύθοι για την Αφρική . Μάθετε τι να περιμένετε από το πρώτο σας ταξίδι στην Αφρική από τις συμβουλές που δίνονται παρακάτω.

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να συνηθίσετε να είστε σε διαφορετικό περιβάλλον. Μην συγκρίνετε τα πράγματα με το "σπίτι" και απλά κρατήστε ένα ανοιχτό μυαλό.

Αν φοβάστε ή είστε ύποπτοι για τα κίνητρα των τοπικών ανθρώπων, μπορείτε να καταστρέψετε άσκοπα τις διακοπές σας. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, καταθέστε τις και απολαύστε την επίσκεψή σας στην Αφρική.

Επαιτεία

Η φτώχεια σε ένα μεγάλο μέρος της Αφρικής είναι συνήθως αυτό που πλήττει τους πρώτους επισκέπτες τους περισσότερο. Θα δείτε ζητιάνοι και ίσως να μην ξέρετε πώς να απαντήσετε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να δώσετε σε κάθε ζητιάνο, αλλά δίνοντας σε κανέναν πιθανότατα θα σας κάνει να αισθανθείτε ένοχος. Είναι μια καλή ιδέα να κρατήσετε μικρές αλλαγές μαζί σας και να δώσετε σε εκείνους που αισθάνεστε ότι την χρειάζονται περισσότερο. Εάν δεν έχετε μικρές αλλαγές, ένα ευγενικό χαμόγελο και ένα λυπηρό είναι απολύτως αποδεκτό. Εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε την ενοχή, κάντε μια δωρεά σε ένα νοσοκομείο ή σε μια υπηρεσία ανάπτυξης που θα ξοδέψει τα χρήματά σας με σύνεση.

Τα παιδιά που επαιτούν μόνα τους συχνά θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα χρήματα σε έναν γονέα, έναν κηδεμόνα ή έναν ηγέτη συμμορίας. Αν θέλετε να δώσετε κάτι σε ικέλα για παιδιά, δώστε τους τροφή αντί για χρήματα, έτσι θα ωφεληθούν άμεσα.

Ανεπιθύμητη Προσοχή

Θα πρέπει να συνηθίσετε με τους ανθρώπους που κοιτάζουν επάνω σας όταν επισκέπτεστε πολλές αφρικανικές χώρες, ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί τουρίστες. Τα βλέμματα είναι ακίνδυνα και απλά περιέργεια για το μεγαλύτερο μέρος. Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμης ψυχαγωγίας, ο έλεγχος ενός τουρίστα είναι απλώς διασκεδαστικός. Θα το συνηθίσετε μετά από λίγο.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να φορούν γυαλιά ηλίου και να αισθάνονται πιο άνετα με αυτόν τον τρόπο. Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν αυτό το νέο status rock star και το χάσουν όταν είναι πίσω στο σπίτι.

Για τις γυναίκες, η προσοχή σε ομάδες ανδρών είναι φυσικά κάπως απειλητική. Αλλά αυτό είναι αυτό που μπορείτε να περιμένετε όταν ταξιδεύετε σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, ειδικά στη Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Αίγυπτο και Τυνησία). Προσπαθήστε να μην σας αφήσει να σας ενοχλήσει. Πρέπει απλά να μάθετε να το αγνοείτε και να μην ενοχλείται από αυτό. Διαβάστε το άρθρο μου σχετικά με τις " Συμβουλές για γυναίκες που ταξιδεύουν στην Αφρική " για περισσότερες συμβουλές.

Απάτες και Conmen (Touts)

Όντας επισκέπτης και συχνά πολύ πιο πλούσιος από τους περισσότερους ανθρώπους που βλέπετε γύρω σας, σημαίνει ότι φυσικά θα γίνει και ο στόχος των απάτες και οι άνθρωποι που προσπαθούν να σας πουλήσουν ένα αγαθό ή υπηρεσία που δεν θέλετε, με δόλιο τρόπο) . Θυμηθείτε ότι οι "touts" είναι φτωχοί άνθρωποι που προσπαθούν να κερδίσουν τη ζωή τους, μάλλον θα είναι επίσημοι οδηγοί αλλά συχνά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν για αυτό το είδος εκπαίδευσης. Μια επιχείρηση "όχι ευχαριστίες" είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις επίμονες touts.

Κοινές απάτες & Πώς να τους αντιμετωπίσετε