Πόσα υγρά μπορώ να μεταφέρω σε αεροπλάνο;

Εάν παίρνετε πτήση αεροπλάνου, πρέπει να ξέρετε πόσα και πόσες ποσότητες υγρών μπορείτε να φέρετε σε ένα αεροπλάνο. Παρόλο που η καλή ασφάλεια είναι απαραίτητη, σίγουρα καθιστά πιο δύσκολο το να λαμβάνονται υγρά σε αεροπλάνα. Οι σημερινοί ταξιδιώτες πρέπει να δώσουν προσοχή στο τι ακριβώς μεταφέρουν σε αεροπλάνο, ειδικά όταν πρόκειται για υγρά, ποτά και οτιδήποτε μοιάζει με υγρό. Οι διαγνωστικοί έλεγχοι TSA και αερολιμένων είναι αυστηροί όσον αφορά την ποσότητα και τον τύπο υγρών που μπορούν να μεταφέρουν οι ταξιδιώτες μαζί τους στο αεροπλάνο.

Εκεί έρχεται ο κανόνας 3-1-1 για τα υγρά μεταφοράς.

Επισκόπηση των κανόνων

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα υγρά και τις τσάντες μεταφοράς μπορούν πάντοτε να βρεθούν στην ιστοσελίδα της TSA 3-1-1.

Σε γενικές γραμμές, επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να φέρνουν τα περισσότερα υγρά, πηκτές και αεροζόλ (από σαμπουάν σε χεριού απολυμαντικά γέλης) όσο βρίσκονται σε δοχεία 3,4 (ή λιγότερα) και όλα τα δοχεία χωρούν μέσα σε ένα τετράγωνο σαφή πλαστική σακούλα με φερμουάρ.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε υγρά στις ελεγμένες αποσκευές σας (εφ 'όσον δεν είναι απαγορευμένα αντικείμενα). Αλλά βεβαίως, αν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα υγρά είναι σφραγισμένα πολύ καλά! Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε σε ένα επαγγελματικό ταξίδι είναι να έχετε τα σαμπουάν σας ή άλλα υγρά διαρροή σε όλο το επαγγελματικό σας κοστούμι ή ντουλάπα.

Ειδικά υγρά / μεγαλύτερες ποσότητες

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να δηλώσουν μεγαλύτερα δοχεία από επιλεγμένα υγρά, όπως το μωρό ή τα φάρμακα στο σημείο ελέγχου. Οι διαγνωστικοί αερολιμένες θα τους επιτρέψουν γενικά σε μέτριες ποσότητες.

Τα δηλωμένα υγρά δεν χρειάζεται να είναι σε τσάντες με φερμουάρ.

Τα φάρμακα, η παιδική φόρμουλα και τα τρόφιμα και το μητρικό γάλα επιτρέπονται σε εύλογες ποσότητες που υπερβαίνουν τις τριακόσιες ουγγιές και δεν απαιτείται να είναι στη σακούλα με φερμουάρ. Δηλώστε αυτά τα στοιχεία για έλεγχο στο σημείο ελέγχου. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις TSA σας επιτρέπουν να μεταφέρετε πάγο μέσω του σημείου ελέγχου ασφαλείας, όσο είναι πάγος (δηλαδή είναι παγωμένο).

Έτσι, αν φέρνετε πάγο, σιγουρευτείτε ότι βγάζετε κάθε νερό προτού να χτυπήσετε το σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Παραδείγματα υγρών που μπορεί να υπερβαίνουν τον κανόνα 3.4 μία φορά περιλαμβάνουν:

Εάν προσπαθείτε να φέρετε μαζί σας ένα από τα παραπάνω στοιχεία, η TSA σας ζητά να τα διαχωρίσετε, να τα δηλώσετε σε έναν υπεύθυνο ασφαλείας και να τα παρουσιάσετε για επιπλέον έλεγχο.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τον κανόνα 3-1-1, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της TSA.

Για μια πλήρη λίστα απαγορευμένων αντικειμένων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της TSA για απαγορευμένα αντικείμενα.