Οδηγός για το βουδιστικό τραίνο κυκλώματος Mahaparinirvan Express της Ινδίας

Επισκεφθείτε τις σημαντικές Βουδιστικές τοποθεσίες της Ινδίας σε αυτή την ειδική εκδρομή με τρένο

Το Mahaparinirvan Express είναι ένα ειδικό τουριστικό τρένο που μεταφέρει επιβάτες σε μια πνευματική εκδρομή μέσω της Βουδιστικής Ινδίας, όπου ο Βουδισμός προήλθε από περισσότερα από 2.500 χρόνια πριν.

Το τρένο παίρνει το όνομά του από τη Mahaparinirvana Sutra, η οποία περιέχει την τελική εξήγηση του Βούδα για τις διδασκαλίες του. Το ιερό του ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις στα σημαντικότερα βουδιστικά αξιοθέατα του Lumbini (όπου γεννήθηκε ο Βούδας), το Bodhgaya (όπου έγινε φως), το Varanasi (όπου κήρυξε για πρώτη φορά) και το Kushinagar (όπου πέθανε και πέτυχε νιρβάνα).

Χαρακτηριστικά τρένων

Το Mahaparinirvan Express λειτουργεί από τους ινδικούς σιδηρόδρομους με τη χρήση αμαξοστοιχιών από ένα τρένο Rajdhani Express. Διαθέτει ειδικό τραπεζαρία, κουζίνα υγιεινής που προετοιμάζει τα γεύματα των επιβατών και μπαλκόνια μπάνιου με ντους. Το τρένο είναι άνετο, αλλά μακριά από πλούσιο, σε αντίθεση με τα πολυτελή τουριστικά τρένα της Ινδίας , αλλά και πάλι τα προσκυνήματα δεν συνδέονται συνήθως με την πολυτέλεια! Οι επιβάτες χαιρετίζονται με γιρλάντες, παρέχονται με αποσκευές και δίνουν ένα δώρο καλωσορίσματος ενός βουδιστικού οδηγού. Στην αμαξοστοιχία υπάρχουν φρουροί και οι περιηγήσεις καθοδηγούνται πλήρως.

2017-18 Αναχωρήσεις

Το τρένο αναχωρεί από το Δελχί , ένα ή δύο Σάββατα το μήνα από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Ημερομηνίες αναχώρησης για το 2017-18 είναι 21 Οκτωβρίου, 25 Νοεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου, 23 Δεκεμβρίου, 6 Ιανουαρίου, 27 Ιανουαρίου, 17 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου.

Διάρκεια ταξιδιού

Η περιοδεία πραγματοποιείται για επτά νύχτες / οκτώ ημέρες. Ωστόσο, είναι δυνατό να ταξιδεύετε μόνο σε επιλεγμένα τμήματα της διαδρομής, εφόσον η κράτησή σας είναι για τουλάχιστον τρεις νύχτες.

Διαδρομή και διαδρομή

Το δρομολόγιο έχει ως εξής:

Κόστος και κατηγορίες ταξιδιού

Δύο κατηγορίες ταξιδιού προσφέρονται: κλιματιζόμενα πρώτης κατηγορίας (1AC) και κλιματιζόμενα δύο επίπεδα (2AC). Το 1AC έχει τέσσερα κρεβάτια σε ένα κλειστό διαμέρισμα με κλειδαριά, ενώ το 2AC έχει τέσσερα κρεβάτια σε ένα ανοιχτό διαμέρισμα χωρίς πόρτα. Υπάρχει επίσης ένα 1AC Coupe, το οποίο μπορεί να γίνει κράτηση με επιπλέον κόστος, με μόνο δύο κρεβάτια για δύο επιβάτες που ταξιδεύουν μαζί. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι σημαίνουν οι διαφορετικές κατηγορίες ταξιδιών, αυτός ο οδηγός για καταλύματα στα ινδικά σιδηροδρομικά τρένα παρέχει μια εξήγηση.

Ο ναύλος σε 1AC είναι $ 165 ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση ή $ 945 για το πλήρες ταξίδι. Το 2AC κοστίζει $ 135 ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση ή $ 1.155 για το πλήρες ταξίδι. Μια προσαύξηση ύψους 150 $, ανά άτομο, ισχύει για το 1AC Coupe φθάνοντας το συνολικό κόστος για το ταξίδι στα $ 1.305.

Για τους πολίτες της Ινδίας υπάρχει έκπτωση 25%.

Το κόστος περιλαμβάνει το ταξίδι με τρένο, τροφή, οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενο όχημα, περιηγήσεις στα αξιοθέατα, εισιτήρια εισόδου μνημείου, ταξιδιωτική συνοδεία, ασφάλιση και διαμονή σε κλιματιζόμενα δωμάτια όπου απαιτείται.

Θετικά και αρνητικά

Η περιοδεία είναι καλά οργανωμένη στα διεθνή πρότυπα. Ωστόσο, κάτι που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν μερικές μεγάλες διαδρομές οδικώς. Οι επιβάτες μπορεί να βρουν αυτό το άβολο εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων εγκαταστάσεων, όπως οι τουαλέτες, κατά μήκος του δρόμου. Ωστόσο, θα καταβληθούν προσπάθειες για την παροχή διακοπών σε κατάλληλους χώρους. Τα δωμάτια είναι επίσης διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε αξιοπρεπή ξενοδοχεία, ώστε οι επιβάτες να φρεσκάρονται και να απολαμβάνουν πρωινό.

Το πλοίο διατηρείται πολύ καθαρό και το προσωπικό είναι ευγενικό. Τα κλινοσκεπάσματα αλλάζονται καθημερινά και το ποικίλο μενού περιλαμβάνει δείπνο ασιατικής και δυτικής κουζίνας. Απαιτούνται ειδικές διαιτητικές απαιτήσεις.

Συνολικά, το Mahaparinirvan Express παρέχει έναν βολικό τρόπο για να επισκεφθείτε τις Βουδιστικές τοποθεσίες της Ινδίας. Προσελκύει πνευματικούς αναζητητές και προσκυνητές από όλο τον κόσμο.

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες

Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή να κάνετε κρατήσεις για το ταξίδι στο Mahaparinirvan Express με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Βουδιστικού Κυκλώματος Τουριστικού Τραίνο της Indian Railways Catering & Tourism Corporation.

Θεωρήσεις για το Νεπάλ

Καθώς το ταξίδι περιλαμβάνει ένα ημερήσιο ταξίδι στο Νεπάλ, εκείνοι που δεν είναι ινδοί υπήκοοι θα χρειαστούν θεώρηση του Νεπάλ. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί στα σύνορα. Απαιτούνται δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου. Οι ξένοι τουρίστες με ινδική βίζα πρέπει να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για διπλές ή πολλαπλές θεωρήσεις εισόδου, έτσι ώστε να επιτρέπεται η επιστροφή στην Ινδία.

Mahaparinirvan Express Odisha Ειδική

Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι πρόσθεσαν μια νέα υπηρεσία, το Mahaparinirvan Express Odisha Special, το 2012. Περιλάμβανε αξιοθέατα στο Orissa (Odisha) , καθώς και σημαντικές τοποθεσίες στο Uttar Pradesh και στο Bihar. Ωστόσο, δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και κακής διαφήμισης.