Βασικός οδηγός ταξιδιών του Βαρανάσι

Το Βαρανάσι είναι μια άλλη ιερή πόλη Hindu με μια πολύ παλιά ιστορία. Γνωστή ως η πόλη του Λόρδου Shiva, ο θεός της δημιουργίας και της καταστροφής, πιστεύεται ότι οποιοσδήποτε πεθαίνει εδώ θα απελευθερωθεί από τον κύκλο της μετενσάρκωσης. Ακόμα και μια πλύση στον ποταμό Γάγγη λέγεται ότι καθαρίζει όλες τις αμαρτίες.

Το συναρπαστικό πράγμα γι 'αυτή την μυστικιστική πόλη είναι ότι οι τελετουργίες της αποκαλύπτονται ανοιχτά στις πολλές όχθες του ποταμού, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από το μπάνιο μέχρι το κάψιμο των νεκρών.

Γιόγκα, ευλογίες, μασάζ, ξυρίσματα και παιχνίδια κρίκετ είναι μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων που θα εκτελέσετε κατά μήκος του άκρου του ποταμού.

Να πάρει εκεί

Το Βαρανάσι διαθέτει αεροδρόμιο και συνδέεται με απευθείας πτήση από μεγάλες πόλεις όπως το Δελχί, το Καλκούτα, το Βομβάη, το Λούκνο και το Χατζουράο.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδέψουν στο Βαρανάσι με το τρένο. Χρειάζονται τουλάχιστον οκτώ ώρες από την Καλκούτα, 10-12 ώρες από το Δελχί και περίπου 30 ώρες από τη Βομβάη. Τα περισσότερα τρένα διευκολύνουν τη διανυκτέρευση. Οι υπηρεσίες λεωφορείων προς το Βαρανάσι τείνουν να είναι πολύ αργές και ανήσυχες και γενικά αποφεύγονται.

Βαρανάσι Περιηγήσεις

Θέλετε να δείτε το Βαρανάσι χωρίς την ταλαιπωρία; Το Varanasi Magic και οι βόλτες του Βαρανάσι και οι βεδικοί περίπατοι προσφέρουν επίσης εξαιρετικές ξεναγήσεις γύρω από την πόλη.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Ο Οκτώβριος έως τον Μάρτιο είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Βαρανάσι. Αυτό συμβαίνει όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός. Οι χειμώνες είναι αναζωογονητικοί και ευχάριστοι. Η θερμοκρασία γίνεται άβολα ζεστή από τον Απρίλιο και μετά, φτάνοντας εύκολα στους 35 βαθμούς Κελσίου (104 βαθμούς Φαρενάιτ), ακολουθούμενη από τις βροχές των μουσώνων από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Τι να κάνω

Οι επισκέπτες έρχονται στο Βαρανάσι για μια βούρτσα με το θεϊκό. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της πόλης είναι τα ghats της (βήματα στην άκρη του νερού). Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού μπροστά και παρακολουθήστε τη ροή της ζωής από. Μπορείτε επίσης να κάνετε βόλτα με βάρκα στον ποταμό Γάγγη, κατά προτίμηση το πρωί ή το σούρουπο. Το βράδυ, κατευθυνθείτε στο Dasaswamedh Ghat για το aarti (τελετή προσευχής).

Μια ματιά στο καίγοντας γκάτ, όπου τα νεκρά σώματα είναι καυσαρισμένα στην πυρά της κηδείας, είναι συναρπαστικό. Ο υπέροχος ναός του Vishwanath, που χτίστηκε το 1776, είναι ένα σημαντικό ιερό ινδουιστικό τόπο. Το Βαρανάσι είναι επίσης γνωστό για τον κλασσικό χορό και τη μουσική και τη γιόγκα.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Μην χάσετε Diwali στο Βαρανάσι. Η πόλη είναι ιδιαίτερα πνευματική και μαγική αυτή τη στιγμή, όταν οι όχθες του ποταμού είναι επενδεδυμένες με τη λάμψη των μικρών λαμπτήρων, οι άνθρωποι ψάλλουν, και το μπάνιο τους στον ποταμό στις πρώτες πρωινές ώρες. Γύρω στο Kartik Purnima (Οκτώβριος / Νοέμβριος), διεξάγεται επίσης ένα φεστιβάλ Ganga Mahotsav πέντε ημερών στο Βαρανάσι. Το επίκεντρο είναι η ζωντανή κλασική μουσική και ο χορός. Άλλες σημαντικές εκδηλώσεις στο Βαρανάσι περιλαμβάνουν το Μαχαασβράτρι, το Βούδα Πούρνιμα (γενέθλια του Βούδα) και ο Δούσερα. Το Βαρανάσι είναι αρκετά διάσημο για τις παραστάσεις της Ραμαλίνας που πραγματοποιούνται εκεί γύρω από τον Δούσερα. Το φεστιβάλ μουσικής Dhrupad Mela πραγματοποιείται τον Μάρτιο.

Που να μείνω

Εάν είναι δυνατόν, μείνετε σε ένα ξενοδοχείο που βλέπει στον ποταμό Γάγγη, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις περιπλανήσεις κατά μήκος των ghats. Εδώ είναι η επιλογή των riverside ξενοδοχεία στο Βαρανάσι .

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Ο ποταμός Γάγγη είναι πολύ μολυσμένος, οπότε δεν είναι καλή ιδέα να κάνετε μια βουτιά σε αυτό.

Εάν κάνετε μια βόλτα με βάρκα, αποφύγετε επίσης να βρέξετε. Το Βαρανάσι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ψωνίσετε για μετάξι (συμπεριλαμβανομένης της σάρης ). Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ποιότητα, καθώς πολλά αντικείμενα είναι πραγματικά κατασκευασμένα από πλαστικό μετάξι ή μείγμα μεταξιού. Τα μουσικά όργανα είναι επίσης μια καλή αγορά στο Βαρανάσι. Προσέξτε για τις πολλές απάτες στο Βαρανάσι. Ένας δημοφιλής περιλαμβάνει κάποιον που σας ζητά να δωρίσετε ξύλο για την πυρά του κηδείου - θα πληρώσετε τουλάχιστον 10 φορές περισσότερο από ό, τι αξίζει το ξύλο. Επίσης, φροντίστε να βγείτε έξω τη νύχτα, καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού .

Πλευρικές εκδρομές

Ένα διπλανό ταξίδι στο Sarnath, περίπου 20 λεπτά από το Βαρανάσι, αξίζει τον κόπο. Αυτό είναι όπου ο Βούδας έδωσε τον πρώτο του λόγο. Σε αντίθεση με τη φασαρία της έντονης Βαρανάσι, είναι ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε στους χλοώδεις κήπους και τα ερείπια των βουδιστών σταδίων .