Το νησί Campeche στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας

Το νησί Campeche (Ilha do Campeche) είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα για τον οικοτουρισμό και την περιπέτεια στο Florianópolis. Εύκολη πρόσβαση από το Florianópolis, το νησί που είναι καταχωρημένο ως Ιστορικό Αρχαιολογικό και Τοπίο από την IPHAN (Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορικής και Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της Βραζιλίας) είναι ανοικτό για ελεγχόμενη επίσκεψη.

Οι λόφοι που καλύπτονται με τροπικό δάσος του Ατλαντικού, μέσω των οποίων τρέχουν κάποια μονοπάτια. καθαρά και ήρεμα νερά, ιδανικά για κολύμβηση με αναπνευστήρα. και πάνω από 100 πετρογλυφικά σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους είναι εξαιρετικοί λόγοι για να επισκεφτείτε το νησί.

Στην υψηλή περίοδο (περίπου 15 Δεκεμβρίου - 15 Μαρτίου), το Ilha do Campeche μπορεί να επιτευχθεί από τρία σημεία στη Florianópolis: Praia do Campeche, Praia da Armação και Barra da Lagoa. Στη χαμηλή περίοδο, μόνο από Praia do Campeche.

Οι επισκέψεις γίνονται όλο το χρόνο. Το Praia da Enseada, μια μικρή παραλία, είναι το μόνο μέρος του νησιού που οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν χωρίς πιστοποιημένο οδηγό. Αν σχεδιάζετε πεζοπορία και κολύμβηση με αναπνευστήρα, οι επισκέψεις πρέπει να προγραμματιστούν εκ των προτέρων με τοπικούς οργανισμούς εκδηλώσεων (βλέπε παρακάτω). Οι οδηγοί που κάνουν τη μεταφορά μπορούν να σας βοηθήσουν με πληροφορίες σχετικά με το τι είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε.

Ένα τέλος συντήρησης χρεώνεται: R $ 5 για 30 λεπτά στο νησί, R $ 10 για μια ώρα και R $ 15 για μια ώρα και μισή.

Καταδύσεις

Αν σας αρέσει το κολύμπι με αναπνευστήρα, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη Floripa για να το κάνει λόγω των καθαρά νερά. Ωστόσο, υπάρχουν μέδουσες.

Ορισμένες τοπικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν το κολύμπι με αναπνευστήρα στο νησί Campeche στις περιηγήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των Trails της Βραζιλίας, Pontal Viagens, Vento Sul και KMD Turismo

Να φτάσετε στο νησί από την παραλία Campeche

Ο συντομότερος τρόπος για το νησί - πέντε λεπτά - είναι από την Praia do Campeche . Η μεταφορά πραγματοποιείται σε φουσκωτά σκάφη από τον Campeche Boater Association (Associação de Barqueiros do Campeche). Η επιστροφή κοστίζει R $ 50 (μετρητά).

"Όλοι οι αγωγοί είναι πιστοποιημένοι και όλα τα σκάφη και τα γιλέκα ασφαλείας είναι καταχωρημένα και μέχρι τα όρια όλων των νομικών απαιτήσεων", δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης, Rosemeri Dilza Leal.

Τα σκάφη μπορούν να μεταφέρουν μέχρι έξι άτομα, το καθένα με το γιλέκο ασφαλείας τους. Στην υψηλή περίοδο, ο σύλλογος λειτουργεί με τρεις βάρκες. Μπορούν να συνεχίσουν να έρχονται και να πηγαίνουν όλη την ημέρα, ανάλογα με τη ζήτηση, αλλά μπορούν να μεταφέρουν μόνο 40 άτομα ημερησίως για να παραμείνουν εντός της επιτρεπόμενης ποσόστωσης επισκεπτών.

Στη χαμηλή σεζόν, όταν τα σκάφη από το Armação και το Barra da Lagoa δεν περιοδεύουν, μπορούν να πάρουν κάποιες ακόμα - ωκεάνιες συνθήκες που επιτρέπουν.

Το καλοκαίρι η θάλασσα είναι συνήθως πιο ήρεμη, ενώ στην χαμηλή εποχή υπάρχει συχνά ένας νότιος άνεμος που την καθιστά τραχιά, οπότε αν ένας τουρίστας θέλει να πάει στο νησί, είναι πάντα σημαντικό να μας τηλεφωνήσετε εκ των προτέρων », δήλωσε η Rosemeri. "Γνωρίζουμε αν οι συνθήκες θα είναι καλές μια μέρα εκ των προτέρων."

Το καλοκαίρι, το σημείο αναχώρησης βρίσκεται στο δεξί άκρο του Campeche (βλέποντας στη θάλασσα). Στη χαμηλή περίοδο, η βόλτα πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων στην έδρα της ένωσης (Avenida do Campeche 162. στο πίσω μέρος, τηλέφωνο 55-48-3338-3160, barqueirosdocampeche@gmail.com). Η ένωση έχει αγγλόφωνο μέλη.

Να φτάσετε στο νησί Campeche από το Armação

Από το Armação μπορείτε να πάτε στην Campeche με μέλη του συλλόγου τοπικών αλιέων. Τα πλοία επιθεωρούνται επίσης και τα σκάφη είναι πιστοποιημένα. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τη χαμηλή ή υψηλή περίοδο, αλλά συνήθως κοστίζουν περίπου το ίδιο με τη διαδρομή από το Campeche, αν και το ταξίδι διαρκεί περίπου 40 λεπτά, με έναν τρόπο.

Διατίθεται από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Μαρτίου.

Να φτάσετε στο νησί Campeche από το Barra da Lagoa

Ο μακρύτερος, αλλά και πολύ γραφικός τρόπος προς το νησί είναι μέσω του σκούτερ από το Barra da Lagoa. Και πάλι, τα ταξίδια κοστίζουν όσο και οι εναλλακτικές - αλλά χρειάζονται περίπου μιάμιση ώρα.

Συμβουλή: Οι ταξιδιώτες που είναι επιρρεπείς στην ακροποσθία έχουν επιλογές για το πώς θα φτάσουν στο νησί Campeche, αλλά η θάλασσα μπορεί να είναι αρκετά τραχιά ακόμη και στην υψηλή περίοδο.