Πώς να αποφύγετε και να θεραπεύετε τη ναυτία

Ο μεγαλύτερος φόβος του ταξιδιώτη της κρουαζιέρας

Ναυτία. Απλά σκεφτόμαστε ότι είναι αρκετό για να σας κάνει να νιώσετε τρελός. Ο φόβος να πάρει αυτό το είδος ασθένειας κίνησης είναι ίσως ο νούμερο ένα λόγος για πολλούς παραθεριστές που αγαπούν να ταξιδέψουν δεν κρουαζιέρα. Η θαλάσσια κατάσταση (που ονομάζεται επίσης mal de mer) είναι η αντίδραση του συστήματος ισορροπίας του εσωτερικού αυτιού σας με την άγνωστη κίνηση του πλοίου. Η κίνηση του πλοίου προκαλεί πίεση στο εξισορροπητικό τμήμα του εγκεφάλου.

Ο εγκέφαλός σας βλέπει πράγματα στο πλοίο, όπως τοίχοι και έπιπλα, και ξέρει ενστικτωδώς από την εμπειρία του παρελθόντος ότι υποτίθεται ότι είναι ακίνητοι. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτά τα αντικείμενα κινούνται πραγματικά με τη θάλασσα και το πλοίο, το εσωτερικό αυτί γίνεται άγχος και σύγχυση και η ναυτία μπαίνει μέσα.

Η θαλάσσια κατάσταση εξαφανίζεται συχνά μέσα σε λίγες μέρες, ακόμη και χωρίς θεραπεία. Ο εγκέφαλος τελικά προσαρμόζεται σε αυτό το νέο περιβάλλον και ο πάσχων παίρνει τα «σκέλη της θάλασσας» του. Μια δυσάρεστη πτυχή των μακρινών διαμετρωπικών ταξιδιών είναι ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστείτε στο να είστε ξανά στη γη. Πόσο φρικτή είναι να σκεφτείς ότι για το χρόνο που θα αναρρώσεις από το ναυάγιο που θέλει να γκρεμίσει η γη!

Ποιος παίρνει Seasick;

Η ναυτία και η ασθένεια της κίνησης μπορούν να επηρεάσουν κανέναν. Ενενήντα τοις εκατό όλων των ανθρώπων υποφέρουν από κάποιο είδος ασθένειας κίνησης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ακόμη και έμπειροι κρουαζιερόπλοιοι που έχουν ταξιδέψει δεκάδες φορές μπορούν να πάρουν ναυάγιο.

Δεν σταματούν να ταξιδεύουν, παίρνουν μόνο προφυλάξεις για να μειώσουν ή να αποτρέψουν τη θαλασσοκρατία.

Η θαλάσσια βία είναι ιδιαίτερα κακή όταν κανείς άλλος δεν φαίνεται να υποφέρει, και σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο σε wimps. Γνωρίζοντας ότι περίπου οι μισοί αστροναύτες λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για ασθένεια κίνησης όταν στο διάστημα θα σας κάνουν να αισθανθείτε λίγο καλύτερα!

Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε ασθένεια κίνησης σε αυτοκίνητα , αεροπλάνα ή καρναβάλι μπορούν επίσης να είναι πιο ευάλωτοι στη θαλάσσια κατάσταση. Ωστόσο, η κίνηση σε διαφορετικά πλοία επηρεάζει τους ανθρώπους διαφορετικά. Ακριβώς επειδή παίρνετε ναυάγιο σε ένα μικρό σκάφος δεν σημαίνει ότι θα έχετε προβλήματα σε ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο .

Ποιοι παράγοντες καθιστούν χειρότερο το πρόβλημα της θάλασσας;

Η ναυτία δεν είναι η αλίευση. Δεν είναι ένας ιός, αν και νομίζω ότι μερικές φορές αν οι άνθρωποι γύρω σας είναι άρρωστοι, σας κάνει να αισθανθείτε και αυτό! Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες ενεργοποίησης της θαλάσσιας πανίδας που πρέπει να αποφεύγετε κατά τις πρώτες σας ώρες στο κρουαζιερόπλοιο.

Πώς μπορώ να αποφύγω το ναυάγιο;

Η διαμονή και η διατήρηση του μυαλού σας είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποφύγετε την εγκληματικότητα. Προσπαθήστε να παραμείνετε στο κατάστρωμα με καθαρό αέρα και να επικεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το κινούμενο πλοίο. Πάρτε βαθιές αναπνοές και πίνετε άφθονο νερό.

Όταν βρίσκεστε στο κατάστρωμα, βλέποντας προς τα εμπρός (και όχι προς τα πλάγια) φαίνεται να βοηθά τους περισσότερους ανθρώπους. Θυμηθείτε ότι πρέπει να αφήσετε τον εγκέφαλό σας να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο ασταθές περιβάλλον επιτρέποντας στον ορίζοντα να ενεργεί ως το πραγματικό σημείο αναφοράς.

Αν και πόσιμο άφθονο νερό είναι σημαντικό, πρέπει επίσης να κρατήσετε κάτι στο στομάχι σας (αν και τα πικάντικα ή λιπαρά τρόφιμα δεν συνιστώνται). Ξαπλωμένη σε μια ξαπλώστρα στον καθαρό αέρα συχνά βοηθά πολλούς ανθρώπους? είναι σχεδόν σαν να μπορείτε να το κοιμηθείτε! Τα περισσότερα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια είναι εξοπλισμένα με σταθεροποιητές που εξαλείφουν ένα μεγάλο μέρος της κίνησης που προκαλεί θαλάσσια προβλήματα. Αυτή είναι μια φορά που το μεγαλύτερο μπορεί να είναι καλύτερο - όσο μεγαλύτερο είναι το πλοίο, τόσο λιγότερο θα πέσει! Εάν γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς σε ναυτία, προσπαθήστε να πάρετε μια καμπίνα στο εξωτερικό (με ένα παράθυρο), και στα μέσα του πλοίου και σε ένα χαμηλότερο κατάστρωμα όπου υπάρχει λιγότερη κίνηση.

Η κρουαζιέρα σε σχετικά ήρεμα νερά μπορεί επίσης να βοηθήσει εκείνους που είναι επιρρεπείς σε ναυτία. Η Καραϊβική (εκτός από την εποχή του τυφώνα ) είναι συνήθως ήρεμη, όπως και το εσωτερικό πέρασμα στην Αλάσκα. Οι κρουαζιέρες με ποταμούς είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Page 2>> Ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες για τη θάλασσα; >>

Η θαλάσσια κατάσταση είναι συχνά πιο εύκολο να αποφευχθεί παρά να θεραπευτεί. Τα περισσότερα διορθωτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν μερικές ώρες πριν από την πλεύση του κρουαζιερόπλοιου σας. Οι διαφορετικές θεραπείες λειτουργούν καλύτερα για διαφορετικούς ανθρώπους και ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικούς για να προσδιορίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς. Θυμηθείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε θεραπεία δεν έρχεται σε αντίθεση με τα φάρμακα που παίρνετε επί του παρόντος - συνταγογραφούμενα ή χωρίς ιατρική συνταγή.

Ποια είναι τα καλύτερα φάρμακα για ναυτία;

Το Dramamine και το Bonine είναι τα πιο κοινά διορθωτικά μέτρα για τα ναρκωτικά στη θάλασσα. Αυτά τα δύο φάρμακα διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή στα περισσότερα καταστήματα φαρμάκων και φαρμακεία. Είναι ουσιαστικά αντιισταμινικά και κάνουν πολλούς ανθρώπους νυσταγμένους. Τόσο η Dramamine όσο και η Bonine έρχονται σε μη ογκώδεις φόρμουλες.

Τα μπαλώματα σκοοπλαμίνης, τα οποία φοριούνται πίσω από το αυτί, σαν ένα μικροσκοπικό βοήθημα, είναι τα πιο κοινά συνταγογραφούμενα φάρμακα για ναυτία. Η σκοπολαμίνη έρχεται επίσης σε μορφή χαπιού. Τα έμπλαστρα διαρκούν έως τρεις ημέρες, παρέχουν δόσεις χρονικής απελευθέρωσης του φαρμάκου και συνήθως είναι πολύ αποτελεσματικές για την πρόληψη της ναυτίας.

Ποια είναι τα καλύτερα βότανα για τη θάλασσα;

Το τζίντζερ είναι το πιο συνηθισμένο βότανο για τη ναυτία. Θυμηθείτε πως η μητέρα σας έβαζε να πιείτε πιπερόριζα όταν ήσαστε άρρωστος παιδί; Δυστυχώς, πολλά τζίντζερ εκλέγουν στην αγορά σήμερα δεν περιέχουν "πραγματική" πιπερόριζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τζίντζερ σε κάψουλες μορφή, και είναι διαθέσιμα σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Οι παρενέργειες του τζίντζερ είναι λιγότερες από αυτές των φαρμάκων, αλλά μερικές φορές προκαλούν καούρα ή επίγευση. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το τζίντζερ βοηθά στην αντιμετώπιση του ναυαγίου, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ένα φάρμακο.

Ποιες είναι μερικές άλλες θεραπείες για τη ναυτία;

Οι ζώνες καρπών παρέχουν ένα είδος ακουστικής πίεσης για την ανακούφιση του θαλάσσιου πόνου. Υπάρχει ένα σημείο περίπου μια ίντσα και μισό πάνω από τον καρπό σας στην κάτω πλευρά του βραχίονα όπου η ζώνη του καρπού ασκεί πίεση. Πολλοί άνθρωποι ορκίζονται από τις ζώνες καρπού και πωλούν σε μεγάλους αριθμούς.

Τι να κάνω εάν καμία από τις ενέργειες δεν λειτουργούν;

Μόλις φτάσετε στη θάλασσα, μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε τον γιατρό του πλοίου. Κάποτε έπρεπε να καλέσω τον γιατρό στην καμπίνα μας για τον σύζυγό μου, ο οποίος ποτέ δεν ήταν ναυτικός (ακόμη και όταν ήμουν). Ο γιατρός του έδωσε ένα πλάνο, το οποίο σταμάτησε αμέσως τον εμετό. Τον χτύπησε επίσης για το υπόλοιπο της ημέρας. Αφού ξύπνησε, εφάρμοσε μια μπαλωμασία σκοπολαμίνης και το φορούσε για την υπόλοιπη κρουαζιέρα, χωρίς παρενέργειες. Έχει πάει σε πολλές κρουαζιέρες (συμπεριλαμβανομένων των ιστιοπλοϊκών και των φορτηγών) και αυτή είναι η μόνη φορά που ήταν θαλάσσιος. Ο γιατρός είπε ότι κάθε πλοίο έχει μια μοναδική κίνηση και για κάποιο λόγο ο εγκέφαλος του Ρόνι δεν μπορούσε εύκολα να προσαρμοστεί στην κίνηση του συγκεκριμένου πλοίου.

Συνοπτικά, η εγκληματικότητα μπορεί να είναι μια φρικτή ασθένεια, αλλά υπάρχουν τρόποι να μειωθεί η σοβαρότητά της ή να την αποτρέψει εντελώς. Ακριβώς μην αφήστε τον φόβο σας από το ναυάγιο να σας εμποδίσει να κάνετε μια κρουαζιέρα!

Επιστροφή στη σελίδα 1>> Τι είναι η ναυτία και πώς μπορεί να αποφευχθεί;