Τα "Κρυφά" Κόστος Κρουαζιέρας

Ενώ πολλοί ταξιδιώτες πιστεύουν ότι οι διακοπές κρουαζιέρας είναι all-inclusive, αυτό συνήθως δεν συμβαίνει. Θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για ορισμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες. Επιπλέον, πολλές γραμμές κρουαζιέρας επιβάλλουν τέλη και χρεώσεις υπηρεσιών. ορισμένοι είναι υποχρεωτικοί και άλλοι είναι προαιρετικοί.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα "κρυφά" έξοδα της κρουαζιέρας.

Μεταφορά στο λιμάνι αναχώρησης

Είστε υπεύθυνοι για να φτάσετε στο λιμάνι αναχώρησης, αν και η γραμμή κρουαζιέρας σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, σκεφτείτε να επιλέξετε έναν λιμένα αναχώρησης κοντά στο σπίτι σας ή έναν σταθμό που εξυπηρετείται από αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να πληρώσετε για να παρκάρετε στην προβλήτα κρουαζιέρας. ( Συμβουλή: Εξετάστε την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης εάν πετάξετε στο λιμάνι αναχώρησης σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης σας και χάσετε την κρουαζιέρα σας.)

Εκδρομές στην ξηρά

Όταν το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι, οι περισσότεροι επιβάτες λαμβάνουν μία από τις εκδρομές στην ξηρά που προσφέρει η γραμμή κρουαζιέρας. Αυτές οι εκδρομές μπορούν να κοστίζουν οπουδήποτε από $ 25 έως $ 300 ή περισσότερα και πρέπει να πληρώσετε ξεχωριστά. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα εξερευνώντας μόνοι σας (με τα πόδια ή με ταξί), αλλά είστε υπεύθυνοι για να βεβαιωθείτε ότι είστε πίσω στο σκάφος πολύ πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου. Εάν χάσετε το κίνημα του πλοίου, θα πρέπει να πληρώσετε για τη μεταφορά σας στο επόμενο λιμάνι της διαδρομής σας.

Ποτά

Ανάλογα με το ποια γραμμή κρουαζιέρας επιλέγετε, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε ξεχωριστά για ορισμένα ποτά που καταναλώνετε.

Οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας χρεώνουν για μπύρα, κρασί και αναμειγμένα ποτά και δεν σας επιτρέπουν να φέρετε στο σκάφος το δικό σας σκληρό ποτό. Ορισμένοι χρεώνουν επίσης για σάντουιτς και εμφιαλωμένο νερό. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, σχεδιάστε να πίνετε νερό βρύσης, χυμό, καφέ και τσάι με τα περισσότερα από τα γεύματά σας. Εάν η γραμμή κρουαζιέρας σας το επιτρέπει, φέρτε μια περίπτωση σόδα ή εμφιαλωμένο νερό και ένα μπουκάλι κρασί ή δύο μαζί σας όταν ξεκινήσετε.

Premium Dining

Ενώ το φαγητό που σερβίρεται στην κύρια τραπεζαρία συμπεριλαμβάνεται στο κρουαζιερόπλοιο, οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας προσφέρουν τώρα επιλογές "premium dining" με επιπλέον χρέωση.

Spa / Σαλόνι Υπηρεσίες

Σε ένα τυπικό κρουαζιερόπλοιο, δεν υπάρχει χρέωση για χρήση των εγκαταστάσεων άσκησης / γυμναστικής, αλλά ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας χρεώνουν για τη χρήση σάουνων και ατμομηχανών. Αναμείνετε να πληρώσετε για ειδικές κατηγορίες, όπως Pilates ή γιόγκα, καθώς και για σπα και σαλόνι υπηρεσίες.

Χρήση Διαδικτύου

Πολλές γραμμές κρουαζιέρας χρεώνουν για πρόσβαση στο Internet. Τα τυπικά τέλη περιλαμβάνουν μια χρέωση σύνδεσης για ένα χρόνο και χρέωση ανά λεπτό ($ 0,40 έως $ 0,75).

Παρεκκλίσεις και Φιλοδωρήματα

Παραδόξως, οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αναμενόταν, αλλά δεν ήταν απαραίτητο, να προσελκύσουν όλους όσους τους βοηθούσαν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, από τον διαχειριστή καμπίνας μέχρι τους σερβιτόρους και τις σερβιτόρες που τους εξυπηρετούσαν γεύματα. Η ανατροπή εξακολουθεί να αναμένεται, αλλά ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας εκτιμούν τώρα κάθε άτομο μια στάνταρ, ημερήσια χρέωση ή υπηρεσία (συνήθως $ 9 έως $ 12), η οποία στη συνέχεια μοιράζεται από τα κατάλληλα μέλη του προσωπικού. Φυσικά, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο ανατροπής των μελών του προσωπικού που παρέχουν υπηρεσίες ειδικά για εσάς, όπως θεραπεία σπα ή σαλόνι, μεταφορά αποσκευών ή υπηρεσία δωματίου, καθώς δεν θα μοιραστεί μαζί τους η «κανονική απαλλαγή».

Μια ξεχωριστή, υποχρεωτική δωρεά από 15% έως 18% θα προστίθεται κανονικά στις παραγγελίες σας για ποτά.

Προσαυξήσεις καυσίμων

Πολλές συμβάσεις γραμμής κρουαζιέρας περιλαμβάνουν μια ρήτρα πρόσθετης επιβάρυνσης καυσίμων που δηλώνει ότι θα προστεθεί συγκεκριμένη προσαύξηση ανά επιβάτη στον ναύλο σας αν η τιμή του πετρελαίου υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο (για παράδειγμα, 70 δολάρια ανά βαρέλι είναι το όριο της Holland America Line). Αυτή η προσαύξηση είναι αναπόφευκτη. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε τις αγορές πετρελαίου και να αφαιρέσετε κάποια χρήματα για να καλύψετε την προσαύξηση καυσίμων.

Αγορές και τυχερά παιχνίδια

Σχεδόν όλα τα μεγάλα και μεσαία κρουαζιερόπλοια διαθέτουν καζίνο, κατάστημα δώρων και φωτογράφους. Οι φωτογραφικές αναμνήσεις και τα αναμνηστικά είναι υπέροχα και τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικά, αλλά όλα αυτά τα στοιχεία και οι δραστηριότητες κοστίζουν χρήματα.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Η ταξιδιωτική ασφάλιση έχει νόημα για πολλά κρουαζιερόπλοια.

Η ασφάλιση του ταξιδιού σας θα σας προστατεύσει από την απώλεια της κατάθεσής σας και τις επακόλουθες πληρωμές. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κάλυψη για καθυστερήσεις και ακυρώσεις ταξιδιών, απώλεια αποσκευών, ιατρική περίθαλψη και εκκένωση έκτακτης ανάγκης. ( Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει κάθε λέξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου πριν πληρώσετε για να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει όλη την κάλυψη που χρειάζεστε.)