Πρόληψη της πρόληψης της νόσου κίνησης και συμβουλές για τη θεραπεία

Επιρρεπής σε ασθένεια κίνησης; Μάθετε πώς να το αντιμετωπίσετε σε αυτό το άρθρο

Η ασθένεια κινήσεων έχει τη δύναμη να καταστρέψει την ημέρα του ταξιδιού σας. Εάν υποφέρετε από αυτό, ξέρετε πόσο εξουθενωτικό μπορεί να είναι.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να αφήσετε το ατρόμητο εσωτερικό σας αυτί να καταστρέψει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Αυτό το άρθρο καλύπτει τις ασθένειες κίνησης, τις αιτίες και πώς μπορείτε να αποτρέψετε την καταστροφή των διακοπών σας.

Τι είναι η ασθένεια κίνησης;

Η ασθένεια κινήσεων ξεκινά με ένα ήπιο αίσθημα ναυτίας ενώ ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο, βάρκα, τρένο ή αεροπλάνο.

Αν είστε τόσο ευαίσθητοι σε αυτό όσο είμαι, θα το νιώσετε όταν κολυμπάτε στον ωκεανό ή στην πισίνα! Εάν δεν το αντιμετωπίζετε όταν χτυπάει, θα προχωρήσει σε μια κακή περίπτωση των ιδρώτων ενώ το στομάχι σας αισθάνεται χειρότερα και χειρότερα. τελικά, θα έχετε ζάλη και εμετό - ίσως χωρίς διακοπή. Αυτό θα οδηγήσει σε αφυδάτωση και απόλυτη δυστυχία.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλετε να περάσετε το χρόνο ταξιδιού σας και δεν θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας σπασμένα από ανεπιθύμητες ενέργειες από την ασθένεια της κίνησης (κόπωση, καθώς δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ενώ ρίχνετε, πονόλαιμο από συνεχή έμετο, και γενικό αίσθημα κακουχίας καθώς δεν μπορείτε να κρατήσετε τα τρόφιμα κάτω). Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε τον έλεγχο του στομάχου σας ενώ είστε ακόμα εν κινήσει.

Η εμπειρία μου με κινητική ασθένεια

Έχω υποφέρει από ασθένεια κίνησης όσο μπορώ να θυμηθώ. Σε πέντε χρονών, ρίχνω σε μακριές βόλτες με τους γονείς μου. κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου σε όλο τον κόσμο, ήμουν ναυτία σε πάρτι πισίνα.

Είμαι τυχερός που σπάνια εμετό όταν αρχίσω να αντιμετωπίζω ασθένεια κίνησης, αλλά αυτό συχνά σημαίνει ότι αισθάνεστε άρρωστοι και πιο άρρωστοι.

Ναι, είμαι πολύ ευαίσθητος στην κίνηση.

Αυτό σημαίνει ότι είμαι το τέλειο άτομο για να γράψω αυτό το άρθρο! Ανεξάρτητα από το είδος της μεταφοράς που παίρνω, μπορείτε να εγγυηθώ ότι θα νιώθω ναυτία, αν δεν πάρω κάτι για να την αποτρέψω.

Δεν είναι διασκεδαστικό και πολλά από τα φάρμακα μπορεί να σας προκαλέσουν υπνηλία, αλλά μετά από έξι χρόνια ταξιδιού, έχω βρει τελικά τα φάρμακα που λειτουργούν κάθε φορά.

Τι προκαλεί ασθένεια κίνησης;

Το εσωτερικό σας αυτί.

Σύμφωνα με το WebMD: "Η ασθένεια κινήσεων εμφανίζεται όταν το εσωτερικό αυτί, τα μάτια και άλλες περιοχές του σώματος που ανιχνεύουν την κίνηση στέλνουν μηνύματα που έρχονται αντιμέτωπα με τον εγκέφαλο. Ένα μέρος του συστήματος αίσθησης ισορροπίας (το εσωτερικό σας αυτί, το όραμα και τα αισθητήρια νεύρα που σας βοηθούν να διατηρήσετε την ισορροπία σας) μπορεί να υποδηλώνει ότι το σώμα σας κινείται, ενώ τα άλλα μέρη δεν αισθάνονται κίνηση. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στην καμπίνα ενός κινούμενου πλοίου, το εσωτερικό αυτί σας μπορεί να αισθανθεί την κίνηση μεγάλων κυμάτων, αλλά Τα μάτια σας δεν βλέπουν καμία κίνηση. Αυτό οδηγεί σε μια σύγκρουση μεταξύ των αισθήσεων και οδηγεί σε ασθένεια κίνησης. "

Ο εγκέφαλός σας θα σκέφτεται συχνά ότι έχετε δηλητηριαστεί όταν ανιχνεύσει αυτό το παράξενο κίνημα που δεν σχετίζεται με αυτό που βλέπετε - και στη συνέχεια ρίχνετε για να απαλλαγείτε από αυτό το δηλητήριο.

Συμβουλές πρόληψης της ασθένειας κίνησης

Πώς να σταματήσετε την ασθένεια κίνησης πριν ξεκινήσει; Για αρχάριους, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά προληπτικά φάρμακα και συσκευές χωρίς ιατρική συνταγή. Το Dramamine είναι πάντα ένα καλό σημείο εκκίνησης όταν πρόκειται για ναρκωτικά. Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και βοηθά για όλες εκτός από τις πιο σοβαρές περιόδους ασθένειας.

Όταν ξέρω ότι πρόκειται να υποφέρω για ένα επερχόμενο ταξίδι - αν πηγαίνω σε ιστιοπλοΐα, για παράδειγμα - επισκέπτομαι τον γιατρό μου εκ των προτέρων για να πάρω κάτι πιο δυνατό.

Σχετικά με τον Οδηγό για την Εναλλακτική Ιατρική Η Cathy Wong, ND, έχει κάποιες ομοιοπαθητικές προτάσεις εάν τα φάρμακα δεν απευθύνονται σε εσάς. Η μέντα και το τζίντζερ και οι δύο έρχονται σε μορφή χαπιού (κάντε κλικ στους συνδέσμους για να αγοράσετε από την Amazon) και είναι μεγάλη για την ανακούφιση της ήπιας ναυτίας. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε μπάντες acupressure, οι οποίες σίγουρα συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων, αλλά δεν βοήθησαν κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα κακών περιόδων για μένα.

Φάτε πριν ταξιδέψετε είναι μεγάλη συμβουλή? ξεκινώντας από κάτι στο στομάχι σας θα βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας. Επιπλέον, εάν κάνετε έμετο, θα είστε σε θέση τουλάχιστον να αποβάλλετε κάτι εκτός από τη χολή του στομάχου, το οποίο πονάει καθώς έρχεται από το λαιμό σας από μόνο του.

Προσπαθώ να φτιάξω ένα μεγάλο γεύμα μία ώρα πριν ταξιδέψω και να τρώω ενώ αισθάνεσαι κινούνται άρρωστοι (ενώ αντι-διαισθητικοί) δουλεύουν για να ηρεμήσουν τη ναυτία σου.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε. Ένας παραϊατρικός συνήθιζε να προσπαθεί να κοιμάται μόλις επιβιβάστηκα σε ένα γιοτ. Ο ύπνος θα λειτουργήσει για να επαναφέρει το εσωτερικό σας αυτί και θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τη συνεχή κίνηση. Δεν είναι το πιο εύκολο από τα πράγματα να κάνετε αν βυθίζετε βίαια από τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά λειτουργεί αν μπορείτε να πάρετε ένα 20 λεπτό ή και κάτι τέτοιο.

Και, φυσικά, η αποφυγή είναι η καλύτερη στρατηγική. Εάν γνωρίζετε ότι δεν αισθάνεστε καλά στα λεωφορεία, κοιτάξτε να ξοδέψετε λίγο επιπλέον χρήματα σε ένα ταξί ή ένα τρένο εάν ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις. Εάν ο θαλασσοπόρος ήταν πάντα δικό σου εχθρός, μην εγγραφείς για ένα ταξίδι παρακολούθησης φαλαινών με την ελπίδα ότι θα το αξίζει κανείς να δει το megafauna - θα το μετανιώσετε αργότερα.

Πώς μπορώ να θεραπεύσω την ασθένεια κίνησης;

Μόλις ταξιδέψετε και η ασθένεια κίνησης έχει χτυπήσει, ακόμα κι αν έχετε πάρει τα χάπια σας εκ των προτέρων, δοκιμάστε αυτές τις θεραπείες / θεραπείες:

Κοιτάξτε στον ορίζοντα. Η εστίαση σε ένα απομακρυσμένο σημείο βοηθά στην ηρεμία του εγκεφάλου σας, το οποίο πιστεύει ότι έχετε δηλητηριαστεί. Αν ταξιδεύετε σε ένα αυτοκίνητο, καθίστε σε ένα μπροστινό κάθισμα, καθώς αυτό διευκολύνει την εστίαση στον ορίζοντα και διατηρεί τα μάτια σας σε αρμονία με την κίνηση του αυτοκινήτου. Σίγουρα δεν διαβάζετε ή κοιτάτε προς τα κάτω ενώ κινείτε. Αντ 'αυτού, συνεχίστε να παρακολουθείτε τον ορίζοντα σας ως το επίκεντρο. Περάστε το παράθυρο επίσης, καθώς βοηθάει ο καθαρός αέρας. Σταματήστε συχνά και βγείτε και περπατήστε, καθώς αυτό αποκαθιστά την αίσθηση ισορροπίας. Αν βρίσκεστε σε βάρκα, επικεντρωθείτε σε ένα σημείο από την απόσταση και κοιτάξτε το.

Μεταφέρετε ή έχετε πρόσβαση σε πολλά υγρά. Η σόδα Club είναι ένας μεγάλος αποικιστής στομάχου, και έτσι είναι και ο Diet Coke. Εάν κάνετε σοβαρό εμετό, θα χρειαστείτε νερό και ηλεκτρολύτες προτού να αισθανθείτε καλύτερα και, ενδεχομένως, ιατρική φροντίδα αν υποστεί σοβαρή αφυδάτωση. Πίνετε άφθονο νερό και ηλεκτρολυτικά φορτωμένα ποτά, όπως το Gatorade, ακόμη και αν συνεχίζετε να ρίχνετε. Ένας καλός κανόνας είναι να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ουγγιές υγρού για κάθε φορά που ρίχνετε επάνω. Φέρτε ένα μικρό φακελάκι επανυδάτωσης στο κιτ πρώτων βοηθειών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτές.

Εάν είστε επιρρεπείς σε ασθένεια κίνησης, μπορεί να θέλετε να μεταφέρετε τις δικές σας σακούλες - ελέγξτε τις εδώ. Είναι πιο δυνατά από τα είδη που προσφέρονται από τις αεροπορικές εταιρείες (φανταστείτε να ασχολείστε με μια πρώην γεμάτη και τώρα χωρισμένη τσάντα πάνω από την αίσθηση τρομερή). Σε ένα αυτοκίνητο, οι τσάντες είναι λίγο πιο βολικό από το να κολλάτε το κεφάλι σας έξω από το παράθυρο όταν δεν υπάρχει χρόνος να τραβήξετε πέρα ​​και λιγότερο ενοχλητικό από το να μεταχειριστείτε τους άλλους ταξιδιώτες στη δυστυχία σας σε αργή κίνηση.

Πάρτε προφυλάξεις και φροντίστε και θυμηθείτε, θα τελειώσει τελικά!

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερώσεις από Lauren Juliff.