Ποιο είδος στάθμευσης στο αεροδρόμιο είναι καλύτερο για εσάς;

Οι επιλογές στάθμευσης στο αεροδρόμιο έχουν αλλάξει και επεκταθεί τα τελευταία χρόνια. Ένα μεσαίο ή μεγάλο αεροδρόμιο θα προσφέρει αρκετούς διαφορετικούς τύπους στάθμευσης, με τιμές ανάλογα με την ευκολία και την απόσταση από το τερματικό σταθμό. Εάν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό, αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε το σύστημα στάθμευσης του αεροδρομίου σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να εξοικονομήσετε χρήματα στο πάρκινγκ των αεροδρομίων.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τις επιλογές στάθμευσης στο αεροδρόμιο.

Βραχυπρόθεσμος χώρος στάθμευσης

Οι βραχυπρόθεσμες παρτίδες βρίσκονται κοντά σε τερματικούς σταθμούς αεροδρομίων. Είναι βολικό, αλλά ακριβό. Οι βραχυπρόθεσμοι χώροι στάθμευσης έχουν σχεδιαστεί για άτομα που εγκαταλείπουν και αναλαμβάνουν επιβάτες. Εάν αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε μια βραχυπρόθεσμη παρτίδα μια μέρα στην άλλη, θα πληρώσετε πολλά για αυτή την ευκολία.

Καθημερινή στάθμευση

Οι καθημερινοί χώροι στάθμευσης και τα γκαράζ είναι πιο ακριβά από τα μακροπρόθεσμα μέρη, αλλά πολύ λιγότερο ακριβό από τα βραχυπρόθεσμα μερίδια. Οι καθημερινές θέσεις στάθμευσης μπορεί να βρίσκονται κοντά στο τερματικό του αεροδρομίου ή σε μικρή απόσταση. Συνήθως, τα αεροδρόμια προσφέρουν υπηρεσία μεταφοράς από καθημερινές θέσεις στάθμευσης μέχρι το τερματικό, αν οι παρτίδες δεν βρίσκονται δίπλα στο κτίριο του τερματικού σταθμού.

Μακροχρόνιος / δορυφορικός χώρος στάθμευσης

Οι μακροχρόνιες θέσεις στάθμευσης, που μερικές φορές ονομάζονται δορυφορικές θέσεις στάθμευσης, είναι συνήθως αρκετά μακριά από τα κτίρια του αεροδρομίου. Θα πρέπει να πάρετε ένα λεωφορείο στο τερματικό σταθμό. Οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις βραχυπρόθεσμες ή ημερήσιες στάθμευση. Ο μακροχρόνιος χώρος στάθμευσης είναι ιδανικός για όποιον χρειάζεται να αφήσει το αυτοκίνητό του στην παρτίδα για αρκετές ημέρες ή και περισσότερο.

Συμβουλή: Ίσως χρειαστεί να φέρετε έναν αποξεστήρα πάγου εάν παρκάρετε σε ένα μεγάλο μέρος κατά τους χειμερινούς μήνες. Κρατήστε τον αποξεστήρα πάγου στις αποσκευές σας ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν το αυτοκίνητό σας είναι επιστρωμένο σε πάγο όταν επιστρέψετε.

Υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων

Ορισμένα αεροδρόμια διαθέτουν υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων. Αυτή η υπηρεσία στάθμευσης είναι εξαιρετικά βολική, αλλά θα πληρώσετε για αυτή την ευκολία.

Αναμείνετε να πληρώσετε $ 6 έως $ 10 ανά ώρα για τις δύο πρώτες ώρες. Ορισμένες παρτίδες των λεωφορείων του αεροδρομίου δεν προσφέρουν χώρο στάθμευσης ολονυκτίς

Χώρος στάθμευσης εκτός αεροδρομίου

Ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης αναδύονται γύρω από πολλά αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσφέρουν γενικά χαμηλότερες τιμές από το μακροχρόνιο ποσοστό στάθμευσης του αεροδρομίου. Παρέχουν επίσης υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο προς και από το κτίριο του τερματικού σταθμού. Κάποιοι ακόμη και να πλύνετε το αυτοκίνητό σας δωρεάν, ενώ είστε μακριά. Εάν κάνετε κράτηση της κράτησής σας online, μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερα χρήματα.

Πάρκο στο σπίτι και χρήση εδάφους

Μπορείτε πάντα να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι, αλλά θα χρειαστεί να βρείτε έναν άλλο τρόπο για να φτάσετε από και προς το αεροδρόμιο. Ακολουθούν μερικές εναλλακτικές λύσεις για την απόκτηση και από το αεροδρόμιο.

Χαλάρωση με ταξί

Αυτή είναι η πιο βολική - και πιο ακριβή - επιλογή.

Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία Ride-Hailing

Εταιρείες όπως το Uber και το Lyft είναι δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις στα ταξί σε πολλές πόλεις. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την απόσταση οδήγησης από το αεροδρόμιο και τη ζήτηση για οδηγούς.

Κάντε κράτηση για μεταφορά από / προς το αεροδρόμιο

Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας, μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα λεωφορείο με λεωφορείο ή λεωφορείο. Ο οδηγός θα σας παραλάβει και θα σας αφήσει στο σπίτι. Ο οδηγός σας μπορεί να χρειαστεί να πάρει αρκετούς άλλους επιβάτες, οπότε φροντίστε να αφήσετε αρκετό χρόνο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Αυτή η επιλογή μπορεί να κοστίσει σχεδόν όσο ένα ταξί, αν ζείτε κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά είναι συνήθως μια πιο οικονομική επιλογή αν ζείτε μακριά.

Βοήθεια από φίλους

Ζητήστε από ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας να σας αφήσει μακριά και να σας πάρει στο αεροδρόμιο. Αυτή είναι συνήθως η λιγότερο δαπανηρή επιλογή, επειδή το άτομο που σας παραλαμβάνει μπορεί να περιμένει δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο του αεροδρομίου μέχρι να είστε έτοιμοι να σας παραλάβουμε. Φροντίστε να επιστρέψετε στον φίλο σας για αέριο και διόδια.

Πάρτε τη δημόσια μεταφορά

Εάν ζείτε κοντά σε μια διαδρομή λεωφορείου, ελαφριά σιδηροδρομική γραμμή ή σύστημα μετρό, μπορεί να μπορείτε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς προς το αεροδρόμιο . Αυτή η επιλογή είναι συνήθως φθηνή, αλλά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από την οδήγηση. Επιτρέψτε επιπλέον χρόνο για καθυστερήσεις κυκλοφορίας και αλλαγή λεωφορείων ή τρένων.

Συμβουλές στάθμευσης στο αεροδρόμιο

Εάν γνωρίζετε πότε πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε κράτηση στο χώρο στάθμευσης σας εκ των προτέρων.

Περάστε στο εισιτήριο στάθμευσης. Εάν χάσετε το εισιτήριό σας, θα μπορούσατε να πληρώσετε ποινή για να βγάλετε το αυτοκίνητό σας από το γκαράζ ή το χώρο στάθμευσης.

Κλείστε το αυτοκίνητό σας και κρατήστε τα κλειδιά μαζί σας. Μην αφήνετε τα τιμαλφή ή τους φορτιστές σε απλή όψη.

Μην προσπαθήσετε να εξαπατήσετε το ταμείο στάθμευσης. Να είστε ειλικρινείς για το πόσο καιρό το αυτοκίνητό σας βρίσκεται στην παρτίδα. Ακόμα κι αν χάσατε το εισιτήριό σας, το προσωπικό στάθμευσης στο αεροδρόμιο θα γνωρίζει πόσο καιρό το αυτοκίνητό σας βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης ή στο γκαράζ, χάρη στο σύστημα ελέγχου εσόδων του αεροδρομίου.

Αν το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινήσει όταν είστε έτοιμοι να οδηγήσετε στο σπίτι, ρωτήστε ένα ταμείο πάρκινγκ για να καλέσετε έναν επόπτη. Πολλά αεροδρόμια προσφέρουν δρομολόγια για να ξεκινήσουν οι σταθμοί στάθμευσης. Κάποιοι εξουσιοδοτούν ακόμη και τους υπαλλήλους χώρων στάθμευσης για να βοηθήσουν τον πάγο από το αυτοκίνητό σας ή να φουσκώσουν τα ελαστικά.

Αφήστε αρκετό χρόνο για να παρκάρετε εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τα γκαράζ και οι χώροι στάθμευσης του αεροδρομίου γεμίζουν γρήγορα κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων διακοπών.