Τα μνημεία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου να επισκεφτούν στην Ευρώπη

Μνημεία, μουσεία και πεδία μάχης που μπορείτε να επισκεφθείτε

Είτε είστε λάτρης της ιστορίας είτε θέλετε να προσθέσετε λίγο βάθος στο επόμενο ταξίδι σας, η Ευρώπη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μουσεία και εκδρομές αφιερωμένες στη μελέτη των δραστηριοτήτων που οδηγούν σε ένοπλες συγκρούσεις και τον πόλεμο.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι να θυμηθούμε τον πόλεμο, να θυμηθούμε τα θύματα και να μελετήσουμε πώς όλα αυτά ήρθαν.

Μουσεία και Μνημεία

Το σπίτι της Άννας Φρανκ, Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι η περιοχή του σπιτιού όπου η Άννα Φρανκ αντικατοπτρίζει τις μοίρες που την προσγειώνουν σε ένα αμυδρό παράρτημα του εργοστασίου μαρμελάδας του πατέρα της που κρύβεται έξω από τις ναζιστικές δυνάμεις.

Μπορείτε να δείτε το σπίτι του συγγραφέα, που τώρα μετατράπηκε σε βιογραφικό μουσείο.

2. Μουσείο Ολοκαυτώματος, Βερολίνο

Το συνέδριο του Wannsee ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε μια βίλα στο Wannsee του Βερολίνου στις 20 Ιανουαρίου 1942 για να συζητηθεί η «Τελική Λύση», το ναζιστικό σχέδιο για εξόντωση των Ευρωπαίων Εβραίων. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη βίλα στο Wannsee όπου όλα αυτά έλαβαν χώρα. Μια καλή εικονική περιήγηση στο μουσείο προέρχεται από τους καλούς ανθρώπους στο Scrapbookpages.com.

3. Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, Βερολίνο

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος , που ονομάζεται επίσης Μνημείο των Δολοφονηθέντων Εβραίων της Ευρώπης, είναι ένας τομέας από πλάκες από σκυρόδεμα που σχεδιάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα αίσθημα σύγχυσης. Ο στόχος του καλλιτέχνη ήταν να δημιουργήσει μια σκηνή που εμφανίστηκε κανονικά, αλλά ταυτόχρονα ήταν παράλογη. Στο μνημείο, μπορείτε επίσης να βρείτε μια λίστα με τα περίπου 3 εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος.

Αντίσταση Μουσεία

Οι Αμερικανοί δεν ήταν μόνοι στον πόλεμο του Β ' Ρίξτε μια ματιά πίσω από τις σκηνές του κινήματος αντίστασης στην Ευρώπη σε μουσεία στα ακόλουθα μέρη:

Κοπεγχάγη: Το Μουσείο Δανικής Αντίστασης 1940-1945. Αυτό το μουσείο είναι σήμερα κλειστό λόγω πυρκαγιάς το 2013. Τα περιεχόμενα σώζονται, συμπεριλαμβανομένων των ακάθαρτων ραδιοφώνων και άλλων συσκευών που χρησιμοποιούνται από τους αγωνιστές της αντίστασης και θα εμφανίζονται σε ένα νέο μουσείο όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Άμστερνταμ: Το Εθνικό Μουσείο Πολέμου και Αντίστασης.

Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια εις βάθος άποψη για το πώς οι Ολλανδοί αντιστάθηκαν στην καταπίεση μέσω απεργιών, διαδηλώσεων και άλλων. Αυτό το μουσείο βρίσκεται σε μια πρώην εβραϊκή κοινωνική λέσχη. Συνδυάστε μια επίσκεψη εδώ με ένα ταξίδι στο σπίτι Anne Frank. Διαβάστε περισσότερα στα 3 Μουσεία του Άμστερνταμ για την ιστορία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου .

Παρίσι: Mémorial des Martyrs de la Déportation . Αυτό είναι μνημείο των 200.000 ατόμων που απελάθηκαν από το Vichy της Γαλλίας σε ναζιστικά στρατόπεδα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Βρίσκεται στην περιοχή ενός πρώην νεκροτομείου.

Champigny-sur-Marne, Γαλλία: Musée de la Résistance Nationale . Αυτό είναι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Γαλλίας. Φιλοξενεί έγγραφα, αντικείμενα και μαρτυρίες από γάλλους μαχητές και τις οικογένειές τους που βοηθούν να πούμε τη γαλλική πλευρά της ιστορίας αντίστασης.

Ημέρες μάχης D-Day

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε πολλά από τα διάσημα πεδία μάχης στην περιοχή της Νορμανδίας της Γαλλίας. Αυτός ο σύνδεσμος παρέχει επίσης πληροφορίες για το πού να επισκεφθείτε, πώς να φτάσετε εκεί και πού να μείνετε.

Η προέλευση της ναζιστικής εξουσίας

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα χωρίς τη μνήμη για το πώς άρχισαν τα πράγματα.

Μία από τις βασικές στιγμές στην άνοδο της εξουσίας στη Ναζιστική ήταν η καύση του Ράιχσταγκ , η έδρα του γερμανικού κοινοβουλίου.

Μέσα σε μια οικονομική κρίση, ένας ξένος διαφωνητής είχε αρχίσει να ξεκινά επιθέσεις σε σημαντικά κτίρια.

Οι προειδοποιήσεις των ερευνητών αγνοήθηκαν, έως ότου άρχισε να καίει το Ράιχσταγκ, το γερμανικό νομοθετικό κτίριο και το σύμβολο της Γερμανίας. Ο ολλανδός τρομοκράτης Marius van der Lubbe συνελήφθη για την πράξη και, παρά την άρνηση του ότι ήταν κομμουνιστής, κήρυξε έναν από τον Hermann Göring. Ο Goering ανακοίνωσε αργότερα ότι το Ναζιστικό Κόμμα σχεδίαζε να «εξοντώσει» τους Γερμανούς κομμουνιστές.

Ο Χίτλερ, που κατέλαβε τη στιγμή, κήρυξε έναν ολοκληρωμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και δύο εβδομάδες αργότερα κατασκευάστηκε το πρώτο κέντρο κράτησης στο Oranianberg για να κρατήσει τους ύποπτους συμμάχους του τρομοκράτη. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την "τρομοκρατική" επίθεση, η νομοθεσία προωθήθηκε μέσω των ανασταλτικών συνταγματικών εγγυήσεων για την ελευθερία του λόγου, την ιδιωτικότητα και το habeas corpus. Οι ύποπτοι τρομοκράτες θα μπορούσαν να φυλακιστούν χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες και χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρους.

Η αστυνομία θα μπορούσε να αναζητήσει σπίτια χωρίς εντάλματα αν οι περιπτώσεις αφορούσαν την τρομοκρατία.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ράιχσταγκ σήμερα. Ένας αμφισβητούμενος γυάλινος θόλος στην αίθουσα της ολομέλειας προστέθηκε και σήμερα έγινε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ορόσημα του Βερολίνου.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την περιοδεία του Χίτλερ στο Μόναχο για να δείτε τις καταβολές του κινήματος του εθνικιστικού σοσιαλισμού. Μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με μια επίσκεψη στο μνημείο του Dachau.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις Περιηγήσεις Πεζοπορίας του Μονάχου - τη σελίδα του Χίτλερ στο Μόναχο . Επίσης, μάθετε περισσότερα για το μνημείο Dachau στο Visiting Dachau .