Οι σκανδιναβικές γλώσσες: σουηδική, δανική, νορβηγική, ισλανδική, φινλανδική

Οι γλώσσες που ομιλούνται στη Σκανδιναβία ονομάζονται βορειο γερμανικές γλώσσες και περιλαμβάνουν τη δανική , τη σουηδική , τη νορβηγική , την ισλανδική , τη νήσο Φερόε. Αυτές οι γλώσσες ταξινομούνται γενικά στις γλώσσες Ανατολής - Δανίας, Σουηδίας και Δυτικής Σκανδιναβίας (Νορβηγίας, Ισλανδίας). Φινλανδικά ανήκει στην οικογένεια Φιννο-Ουγγρικής γλώσσας. Επίσης, ελέγξτε τα καλύτερα σκανδιναβικά βιβλία.

δανικός

Η δανική γλώσσα είναι βορειο-γερμανική γλώσσα, στον ίδιο κλάδο του ινδοευρωπαϊκού οικογενειακού δέντρου, όπως η ισλανδική, η νήσος της Φαρίας, η νορβηγική και η σουηδική.

Υπάρχουν περισσότεροι από 5.292.000 ομιλητές! Η δανική είναι η επίσημη γλώσσα του Βασιλείου της Δανίας, καθώς και η δεύτερη επίσημη ομιλούμενη γλώσσα των Νήσων Φερόε (μαζί με τις Φαρόες) και της Γροιλανδίας (μαζί με τη Γροιλανδία). Τα δανικά αναγνωρίζονται επίσης στην γειτονική περιοχή της Γερμανίας.

Η δανική γλώσσα χρησιμοποιεί το λατινικό αλφάβητο συν æ, ø, å. Γιατί να μην μάθουμε μερικές χρήσιμες δανικές λέξεις και φράσεις για τους ταξιδιώτες ;

Νορβηγός

Σχετικά με την Ισλανδική και τις Νήσους Φερόες, η νορβηγική κρέμεται επίσης από το βόρειο γερμανικό υποκατάστημα του ινδοευρωπαϊκού οικογενειακού δέντρου. Λέγεται από περίπου. 5.000.000. Τα νορβηγικά και τα σουηδικά είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές γλώσσες γλώσσας, που είναι μια γλώσσα όπου ο τόνος σε μια συλλαβή δύο διαφορετικών όρων μπορεί να αλλάξει το νόημά τους. Ο νορβηγός είναι συχνά κατανοητός και στη Δανία και στη Σουηδία.

Χρησιμοποιεί το λατινικό αλφάβητο συν æ, ø, å. Ας ρίξουμε μια ματιά σε χρήσιμες νορβηγικές λέξεις και φράσεις για τους ταξιδιώτες !

Σουηδικά

Η σουηδική γλώσσα είναι πολύ παρόμοια με τη δανική και τη νορβηγική, άλλες βορειογερμανικές γλώσσες. Υπάρχουν τουλάχιστον 9 εκατομμύρια ομιλητές σουηδικών. Η σουηδική γλώσσα είναι η εθνική γλώσσα της Σουηδίας και επίσης μία από τις δύο εθνικές γλώσσες της Φινλανδίας.

Το σουηδικό χρησιμοποιεί το λατινικό αλφάβητο και å, ä, ö. Στην ιστορία, το σουηδικό αλφάβητο χρησιμοποίησε επίσης þ, æ, ø.

Ας μάθουμε μερικές εύχρηστες σουηδικές λέξεις και φράσεις για τους ταξιδιώτες .

ισλανδικός

Η ισλανδική γλώσσα είναι επίσης μέρος των γερμανικών γλωσσών και σχετίζεται με τη σουηδική, τη νορβηγική, τη δανική / τη νήσο Φερόε. Δυστυχώς, υπάρχουν σήμερα μόνο 290.000 ομιλητές. Η Ισλανδική είναι η επίσημη γλώσσα της Ισλανδίας.

Το ισλανδικό χρησιμοποιεί το λατινικό αλφάβητο, συν Þ, ð, æ, á, é, í, ó, ú και ö. Θα βρείτε εύκολες ισλανδικές φράσεις και βασικά στοιχεία στο άρθρο Χρήσιμες ισλανδικές λέξεις και φράσεις για τους ταξιδιώτες .

φινλανδικός

Η φινλανδική είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Φινλανδίας (η σουηδική είναι η άλλη). Το φινλανδικό είναι επίσης μια επίσημη μειονοτική γλώσσα τόσο στη Σουηδία όσο και στη Νορβηγία, όπου κατοικούν πολλοί φινλανδοί ομιλητές.

Το φινλανδικό αλφάβητο χρησιμοποιεί το λατινικό αλφάβητο και Ä, Ö. Σημειώστε ότι η φινλανδική διάκριση μεταξύ μιας "τυπικής γλώσσας" (επίσημη φινλανδική για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και της πολιτικής) και της "ομιλούμενης γλώσσας" (χρησιμοποιείται παντού αλλού.) Πηγαίνετε να μάθετε μερικές χρήσιμες φινλανδικές λέξεις και φράσεις για τους ταξιδιώτες !