Δουλειές στη Δανία

Μπορεί να χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για άδεια εργασίας για να εργαστείτε στη Δανία

Οι θέσεις εργασίας στη Δανία έρχονται με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι περισσότερες θέσεις εργασίας στη Δανία είναι σταθερές θέσεις εργασίας με εξαιρετικά οφέλη και ανταγωνιστική αμοιβή. Εντούτοις, η δουλειά στη Δανία σημαίνει επίσης μεγάλες μειώσεις.

Οι θέσεις εργασίας στη Δανία είναι πιο εύκολο να έρθουν αν είστε εκπαιδευμένοι ή έμπειροι σε ένα εξειδικευμένο πεδίο εργασίας, ανεξάρτητα από το ποια. Ο ρυθμός της μετανάστευσης είναι χαμηλός στη Δανία και η χώρα προσπαθεί συνεχώς να προσλαμβάνει ειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό.

Επιπλέον, οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, της Ελβετίας και των σκανδιναβικών χωρών μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στη Δανία εάν θέλουν έως και τρεις μήνες. Για να παραμείνουν περισσότερο, πρέπει να λάβουν ένα ειδικό "πιστοποιητικό εγγραφής".

Το Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Ενσωμάτωσης

Το 2016, η δανική κυβέρνηση συνήψε μια συμφωνία γνωστή ως το "βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ολοκλήρωση". Ο στόχος αυτού του προγράμματος: να τοποθετηθεί περισσότεροι πρόσφυγες σε θέσεις εργασίας βραχείας διάρκειας (έως δύο έτη) στα ποσοστά μισθών των μαθητευομένων. Οι πρόσφυγες εκπαιδεύονται σε νέες δεξιότητες ή μπορούν να πάρουν μέχρι και 20 εβδομάδες σχολείου. Η συμφωνία ήταν επιτυχής. Η Συνομοσπονδία Δανών Εργοδοτών ανέφερε ότι η συμφωνία έχει βοηθήσει έναν αυξανόμενο αριθμό προσφύγων να βρουν δουλειά στη Δανία.

Οι εργαζόμενοι εκτός της ΕΕ στη Δανία

Οι πολίτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας πριν αναλάβουν δουλειά στη Δανία. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε μία από αυτές τις άδειες:

Εύρεση δουλειάς στη Δανία

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε τοπικές δανικές εφημερίδες για την αναζήτηση εργασίας σας, η καλύτερη αρχή είναι να αναζητήσετε θέσεις εργασίας στη Δανία online. Ορισμένες ιστοσελίδες περιλαμβάνουν:

Αν μιλάτε δανικά, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα δημοφιλή sites για δουλειές στη Δανία:

Μιλώντας δανικά

Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είστε άπταιστα στα δανικά για να αποκτήσετε δουλειά στη Δανία, αν και κάποιες θέσεις εργασίας το απαιτούν. Μπορείτε επίσης να βρείτε κάποιες εταιρείες που αναζητούν συγκεκριμένα αγγλόφωνους. Ωστόσο, βοηθά να μιλάτε και τα δύο.

Εάν δεν μιλάτε δανικά, μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένα μια εργασία αγγλικής γλώσσας στη Δανία. Ακόμα και η κυβέρνηση λέει πρόσφυγες που θέλουν να εργαστούν στη Δανία: Εργαστείτε πρώτα, μάθετε τη γλώσσα αργότερα.