Πώς να Κήπος στο Σαν Φρανσίσκο

Κατακτήστε το μικροκλίμα

Ίσως θέλετε να ζωντανέψετε το μικροσκοπικό διαμέρισμα του Σαν Φρανσίσκο με λίγο πράσινο. Ή ίσως είστε ένας από τους τυχερούς που έχουν ακόμη μια μικρή αυλή στο πίσω μέρος. Όποια και αν είναι η κατάστασή σας , μην αφήσετε την ομίχλη να σας απογοητεύσει. Μπορείτε να αναπτύξετε πολλά πράγματα (ναι, ακόμη και ντομάτες). Εδώ είναι μερικοί σημαντικοί κανόνες για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου και ο κήπος σας ευδοκιμούν.

Πάρτε στη Ζώνη

Ή, αλλιώς γνωστή ως ζώνη κηπουρικής.

Γι 'αυτό, θα στραφούμε στο αξιόπιστο, σκονισμένο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Έχουν χαρτογραφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε 13 "ζώνες φυτών", ουσιαστικά το κλίμα κάθε περιοχής και τα φυτά που θα αναπτυχθούν εκεί. Βασίζεται στις μέσες χαμηλότερες θερμοκρασίες του χειμώνα σε μια περιοχή πάνω από 30 χρόνια, καλύπτοντας μια διαφορά 10 βαθμών Φαρενάιτ στην μέση ετήσια ελάχιστη θερμοκρασία. Οι ζώνες υποδιαιρούνται περαιτέρω σε διαφορές F των 5 βαθμών, που υποδεικνύονται με "a" και "b". Βρείτε την τοποθεσία σας στον διαδραστικό χάρτη τους πληκτρολογώντας τον ταχυδρομικό κώδικα.

Φυσικά, αυτός ο χάρτης θα σας πει μόνο πού φυτά θα επιβιώσουν το χειμώνα. Ο χάρτης κλιματικών ζωνών του περιοδικού Sunset σάς επιτρέπει να δείτε πού θα αναπτυχθεί το φυτό όλο το χρόνο. Στον χάρτη της Sunset για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, η πόλη βρίσκεται στη ζώνη 17 (ένα κλίμα που δεν έχει θερμότητα και όπου η ομίχλη τείνει να καταπνίξει το φως και τον ήλιο). Μην αφήνετε όμως αυτή την ομίχλη να σας κάνει να πιστεύετε ότι τα φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν.

Αντ 'αυτού, να γίνει ο κύριος του μικροκλίματος σας.

Μάστερ το μικροκλίμα

Δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω πηγές δεν εξηγεί τα φαινόμενα μικροκλίματος που δημιουργεί η αγαπητή μας ομίχλη. Σύμφωνα με τους τοπικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς Sloat Gardens, οι San Franciscans μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οτιδήποτε. Τα εσπεριδοειδή δέντρα (λεμόνια, πορτοκάλια, κουμκουάτς) κάνουν μεγάλη οπουδήποτε στην πόλη, όπως και όλα τα πράσινα - λάχανο, σπανάκι, ρόκα και μαρούλι.

Οι ντομάτες μπορούν να φανούν καλά και σε ομίχλη (όχι μόνο μεγάλες ποικιλίες).

Το κλειδί είναι η κατανόηση της μικρής σας φέτας μικροκλίματος. Ζείτε επάνω σε ένα λόφο με πολύ μικρό καταφύγιο άνεμου; Επιλέγετε χορτάρια όπως η λεβάντα, το φασκόμηλο ή το ξιφία, τα οποία έχουν προσαρμοστεί στην αντιμετώπιση των υψηλών ανέμων (και οι τρεις αυτές μυρωδιές είναι εξαιρετικές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μαγείρεμα). Έχετε ένα επιπλέον σκιερό έμπλαστρο στη γωνία του κήπου; Ρυθμίστε μερικές φτέρες ή δοκιμάστε μια μικρή μπαλώματα μαρούλι. Τα περισσότερα δέντρα και τα τροπικά φυτά μπορούν να αναπτυχθούν καλά οπουδήποτε σε αυτήν την πόλη, αρκεί ο άνεμος να μην τα χτυπήσει προς τα πλάγια. Ακόμα κι αν είναι ομίχλη στην περιοχή σας, είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν υγιείς ντομάτες, μόνο οι μικρότερες ποικιλίες όπως οι ντοματίνια. Εκείνοι στην αποστολή , στην κοιλάδα Noe και στον Κάστρο - έχετε τύχη. Έχετε αρκετό ήλιο για να μεγαλώσετε σχεδόν οτιδήποτε. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μεγαλώνουν χυμώδη. Είναι σχεδόν αδύνατο να σκοτωθούν και να ευδοκιμήσουν μέσα και έξω στο Σαν Φρανσίσκο.

Πάρτε έναν έμπορο

Ένας έμπορος φυτών, δηλαδή. Εάν δημιουργήσετε μια σχέση με έναν υπάλληλο σε ένα κατάστημα φυτών, θα χρησιμεύσει ως μια κρήνη των πληροφοριών κηπουρικής. Εκτός από το Sloat που αναφέρθηκε παραπάνω, μερικά άλλα αξιόπιστα καταστήματα φυτών σε όλη την πόλη είναι Plant Warehouse, Paxton Gate, Succulence, Flora Grub Κήποι, Bay Natives Nursery, Hortica και Cole Hardware.