Μπορώ να μεταφέρω τα υγρά στις αποσκευές μου;

Μπορείτε να μεταφέρετε τα υγρά σε ελεγμένες αποσκευές, αλλά θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις.

Πρώτον, πρέπει να μάθετε ποια υγρά δεν επιτρέπονται στα αεροπλάνα, ανεξάρτητα από το πού τα συσκευάζετε. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) έχει έναν κατάλογο αυτών των απαγορευμένων υγρών στην ιστοσελίδα της. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τον κατάλογο επικίνδυνων υλικών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε αν μπορείτε να φέρετε τα υγρά αντικείμενα στον προορισμό σας.

Εάν σχεδιάζετε να μεταφέρετε αρκετές φιάλες κρασιού, για παράδειγμα, ίσως να μην μπορείτε να τις μεταφέρετε σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες λόγω των κανονισμών εισαγωγής υγρών. Οι ταξιδιώτες που πετούν προς ή από τον Καναδά θα θέλουν να διαβάσουν τους καναδικούς κανονισμούς αεροπορικών ταξιδιών και οι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να διαβάσουν τον κατάλογο των στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορείτε να μεταφέρετε (carry-on) και να κρατήσετε (παραδώσει) τις αποσκευές σας.

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε εάν θέλετε να συσκευάσετε χρωματιστά υγρά, όπως κόκκινο κρασί ή βερνίκι νυχιών, που θα μπορούσαν να βλάψουν ή να καταστρέψουν τα ρούχα σας. Η μεταφορά οποιουδήποτε χρωματισμένου υγρού μπορεί να είναι επικίνδυνη. Οι παράγοντες λήψης αποφάσεων περιλαμβάνουν εάν αυτά τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στον προορισμό σας και αν η διαδρομή σας είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορείτε να τα αναζητάτε και να τα αγοράζετε αντί να φέρετε αυτά τα υγρά μαζί σας.

Τέλος, θα πρέπει να συσκευάσετε προσεκτικά τα υγρά σας αντικείμενα ώστε να μην σπάσουν ή να διαρρεύσουν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

DIY τρόποι για να εξασφαλίσετε τα συσκευασμένα υγρά σας

Για να αποφύγετε διαρροές, τυλίξτε το επάνω μέρος της φιάλης ή του δοχείου με ταινία αγωγών έτσι ώστε το καπάκι να παραμείνει αναμμένο. (Μπορεί να θέλετε να συσκευάσετε ένα μικρό ζευγάρι ωμών ψαλιδιών ή ένα πολυεργαλείο στον ελεγμένο σάκο σας, έτσι ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε αργότερα την ταινία αγωγών.) Βάλτε το δοχείο σε πλαστική σακούλα με φερμουάρ και σφραγίστε τη τσάντα κλειστή.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την τσάντα σε μεγαλύτερη τσάντα με φερμουάρ και σφραγίστε την και κλείστε, πιέζοντας όλο τον αέρα καθώς το κάνετε. Τυλίξτε το όλο θέμα σε περιτύλιγμα με φυσαλίδες αν το δοχείο είναι χαλαρό. Τέλος, τυλίξτε το πακέτο σε μια πετσέτα ή σε ρούχα. (Πολλοί ταξιδιώτες προτείνουν τη χρήση βρώμικου πλυντηρίου για αυτό.) Τοποθετήστε το τυλιγμένο μπουκάλι ή δοχείο στη μέση της μεγαλύτερης βαλίτσας σας, που περιβάλλεται από ρούχα και άλλα μαλακά είδη.

Μια παραλλαγή αυτής της μεθόδου περιλαμβάνει τη χρήση δοχείου από σκληρό πλαστικό ή χαρτόνι για την προστασία του υγρού σας αντικειμένου. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτί από χαρτόνι ή ένα σφραγισμένο πλαστικό δοχείο. Διπλασιάστε το υγρό αντικείμενο όπως περιγράφεται παραπάνω. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο δοχείο και τοποθετήστε το με τσαλακωμένες εφημερίδες, μαξιλάρια αέρα από κουτιά Amazon.com ή τσαλακωμένες πλαστικές σακούλες παντοπωλείων. Συσκευάστε το δοχείο στο κέντρο της βαλίτσας σας.

Πηγαίνετε με τους επαγγελματίες

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φουσκωτούς ή φουσκωτούς "φορτωτές", οι οποίοι είναι σφραγιζόμενοι γεμισμένοι σάκοι όπως ο φουσκωτός VinniBag ή η μούμια κρασιού. Τα κουτιά που κατασκευάζονται ειδικά για τη μεταφορά γυάλινων και υγρών ειδών είναι μια άλλη επιλογή. Το τοπικό κατάστημα κρασιών ή το κατάστημα συσκευασίας-συσκευασίας μπορεί να φέρει φορτωτές. Να γνωρίζετε ότι οι σακούλες περιτύλιξης φυσαλίδων θα κρατήσουν διαφεύγοντα το υγρό από το να κηλιδώσουν τα ρούχα σας, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσουν τη σπάσιμο των γυάλινων φιαλών

Ο μεταφορέας του κιβωτίου θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στις αποσκευές σας και δεν μπορεί να αποτρέψει τη διαφυγή υγρού, εάν συμβεί το χειρότερο, αλλά ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο θραύσης.

Προσθέστε το Padding

Θα χρειαστεί να προστατέψετε τα υγρά σας στοιχεία τοποθετώντάς τα στη μέση της βαλίτσας σας, που περιβάλλεται εντελώς από ρούχα και άλλα αντικείμενα, ανεξάρτητα από το πώς τα συσκευάζετε. Να γνωρίζετε ότι η βαλίτσα σας μπορεί να πέσει ή να συνθλίβεται, ίσως περισσότερες από μία φορές, στο δρόμο προς τον προορισμό σας. Μπορεί ακόμη και να σύρεται στο έδαφος πίσω από ένα καλάθι αποσκευών. Εάν είστε σε θέση να επιλέξετε από πολλές βαλίτσες, πάρτε το ένα με τις πιο δύσκολες πλευρές και συσκευάστε το όσο πιο σφιχτά μπορείτε για να μαξιλάρετε τα υγρά σας αντικείμενα.

Αναμονή επιθεωρήσεων

Εάν συσκευάζετε υγρά αντικείμενα στην ελεγμένη τσάντα σας, υποθέστε ότι η τσάντα σας θα επιθεωρηθεί από έναν ασφαλειοδότη ασφάλειας αποσκευών.

Ο σαρωτής θα δει το υγρό σας αντικείμενο στον σαρωτή αποσκευών και ίσως χρειαστεί να το κοιτάξετε πιο προσεκτικά. Μην συσκευάζετε πολύτιμα αντικείμενα, ακόμα και υγρά, ή συνταγογραφούμενα φάρμακα στις αποσκευές σας.

Η κατώτατη γραμμή

Μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια τα υγρά αντικείμενα στις αποσκευές που έχετε κάνει - τις περισσότερες φορές. Η προσεκτική συσκευασία θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας.