Μέσα στην Ατλάντα: Η Elaine της Xocolatl Read και ο Matt Weyandt

Οι συνιδρυτές της Xocolatl μοιράζονται τα αγαπημένα τους σημεία στην Ατλάντα

Είμαστε πίσω με τη σειρά μας Μέσα στην Ατλάντα, κάθε εβδομάδα καθόμαστε με επιρροές ντόπιους για να μιλήσουμε για το τι σημαίνει Ατλάντα σε αυτούς. Σήμερα συζητάμε με την Elaine Read και τον Matt Weyandt, το δίδυμο δύναμης πίσω από το Xocolatl. Το Xocolatl ειδικεύεται στη σοκολάτα μικρής παρτίδας που έχει φτιαχτεί στο περίπτερο της στο Krog Street Market. Πριν από τη δημιουργία του καταστήματος, το ζευγάρι ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και κατοικούσε στις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα, όπου χτυπήθηκαν με το φασόλι κακάο.

Αφού μάθαιναν πώς να κάνουν σοκολάτα από σοκολάτες στην Κόστα Ρίκα, έφεραν αυτές τις τεχνικές πίσω στην Ατλάντα για να μοιραστούν μαζί μας. Σήμερα παίρνουμε μια περιοδεία στο The Big Peach με επικεφαλής τον Read και τον Weyandt.

Ζούμε στην…. " Τα τελευταία οκτώ χρόνια κατοικούσαμε στο Old Fourth Ward και αγαπούσαμε τη γειτονιά για τη ζωντάνια της - γεμάτη τέχνη και καλλιτέχνες, οικογένειες που έζησαν εδώ και πολλές γενιές, καθώς και νέοι που αναζητούν μια δυναμική γειτονιά και μικρά ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που φέρνουν χαρακτήρα και τοπικό χρώμα. Ήμασταν χωρίς αυτοκίνητο για σχεδόν δύο χρόνια, και αυτό είναι μια από τις μόνες γειτονιές όπου μπορείτε να περπατήσετε σε τόσες πολλές μεγάλες εστιατόρια, μπαρ, πάρκα και ακόμα να γίνει επιχείρηση. Μόλις μετακομίσαμε στο Adair Park και ενώ το γνωρίζουμε ακόμα, αγαπάμε τη νέα μας γειτονιά για τη ζεστασιά και τη φιλικότητα των γειτόνων μας. "

Επιθυμούμε να μάθουν οι άνθρωποι ... " Είναι δυνατόν να ζήσετε και να φτάσετε στην πόλη με ένα ποδήλατο.

Ο συνασπισμός ποδηλάτων της Ατλάντα συνεχίζει να κάνει πολύ μεγάλη δουλειά που υποστηρίζει και πιέζει την πόλη για να είναι πιο φιλική προς το ποδήλατο. Η ποδηλατική κοινότητα φαίνεται να απογειώνεται. Το Cafe + Velo είναι ένα εκπληκτικό καφενείο στο Edgewood που τροφοδοτεί ειδικά την ποδηλατική κοινότητα. "

Μπορείτε να μας βρείτε ... " στο μικρο-εργοστάσιο σοκολάτας μας στο Krog Street Market και μέσα και γύρω από το Old Fourth Ward και το Cabbagetown.

Έχουμε όλο τον καφέ ( Little Tart ) και το burritos (Bell Street Burritos) που πρέπει να το πετύχουμε μέσα από την ημέρα. "

Είναι ώρα δείπνου, κατευθυνόμαστε προς ... " Char στο Inman Quarter ή Gaja στο East Atlanta Village. Πριν να ανοίξει ο καθένας από τους δύο, να πάρει την κορεατική σήμαινε να κατευθυνθείτε στην εθνική οδό Buford, η οποία είναι πάντα ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε, αλλά έχουμε χάσει από το να μην χρειάζεται να ταξιδεύουμε πολύ για καλό φαγητό. Τα παιδιά μας ηλικίας 4 και 7 ετών (που είναι 1/4 κορεατικά) μπορούν να κατεδαφίσουν το kimchi και bulgogi όπως η δουλειά του καθενός ».

Το ρολόι χτυπά 5'ακόμα, Πίνουμε ... " ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα στο σπίτι ενώ κάνουμε δείπνο. Έχουμε δύο νεαρά παιδιά και ένα εργοστάσιο σοκολάτας για να τρέξει! Πίσω στη μέρα, θα μπορούσατε να μας βρεθήκατε στο σωστό δωμάτιο, την εκκλησία, το μπαρ Krog ή κάπου στην Ανατολική Ατλάντα ».

Αν έπρεπε να μείνουμε σε ένα ξενοδοχείο, θα ελέγχαμε στο ... " Δεν είμαστε ακόμα, αλλά το Hike Inn στο Amicalola Falls στη Βόρεια Γεωργία είναι το επόμενο οικογενειακό μας ταξίδι στο κράτος. Δεν υπάρχει τίποτα φανταχτερό γι 'αυτό, πολύ ρουστίκ ρύθμιση, και ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι πεζοπορία πέντε μίλια από την κορυφή των πτώσεων στο Inn. Δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές πρίζες στα bunkrooms, γεύματα οικογενειακού τύπου και επιτραπέζια παιχνίδια. Ίσως γερνάμε, αλλά ακούγεται τέλειο. "

Το καλύτερο κρυφό μυστικό της Ατλάντα είναι ... " πρόσβαση σε πάρκα. Υπάρχουν πολλά ωραία μικρά πάρκα γειτονιάς στην πόλη, όπως το πάρκο Duck Pond στο Inman Park, αλλά υπάρχουν επίσης πολύ ωραία φυσικά πάρκα μέσα και λίγο έξω από τα όρια της πόλης. Υπάρχει ένα υπέροχο βιβλίο και σελίδα Facebook από τον Jonah McDonald που ονομάζεται "Πεζοπορία κρυμμένα δάση της Ατλάντα." Ο τίτλος είναι αρκετά αυτονόητος. Ο Ιωνάς έχει συγκεντρώσει περίπου 60 πεζοπορίες που βρίσκονται όλες ή βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη. "

Όταν παίζουμε τουριστικές Πηγαίνουμε ... " Φυσικά το King Center και η γέννηση στο σπίτι του Dr. King - αυτά είναι τα must-stop για νέους επισκέπτες. Στη συνέχεια, ανάλογα με το ποιος θα εμφανιστεί γύρω, θα μπορούσε να είναι μια νύχτα στο Clermont ή Edgewood Ave, δείπνο στην αγορά Krog Street ή κατά μήκος της Beltline, ή ένα ταξίδι στο ενυδρείο της Γεωργίας. Σε μια ηλιόλουστη, αλλά όχι πολύ ζεστή μέρα, θα είχαμε ένα πικνίκ κάτω από ένα δέντρο στο κοιμητήριο του Όκλαντ ή στο ιστορικό τέταρτο πάρκο του Ward. "

Παίρνουμε τον ιδρώτα μας ... " ποδηλασία μέσα στην πόλη. Παίρνει λίγο πιο δύσκολο στους ψυχρότερους μήνες, αλλά μας άρεσε να ποδηλατούμε τα παιδιά μας στα σχολεία τους όταν βρισκόμασταν ακόμα στο Παλαιό τέταρτο θάλαμο. Τώρα που έχουμε μετακομίσει στην πόλη, προσπαθούμε να γυρίσουμε στην ποδηλασία για να δουλέψουμε. Να βγούμε από το αυτοκίνητο και να ταξιδεύουμε στις γειτονιές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε τμήματα της πόλης που ποτέ δεν έχετε λόγο να οδηγείτε αλλιώς και μας βοηθά να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με τη μεγαλύτερη πόλη μας ».

Αγαπάμε τα χρήματά μας ... " Οι μεγάλες αγροτικές αγορές της Ατλάντα . Είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε πολλές διαφορετικές επιλογές στην πόλη - η τακτική μας αγορά είναι το Grant Park τις Κυριακές, αλλά μας αρέσει να πηγαίνουμε στο Morningside ή το Freedom Park και τα Σάββατα. Εκτός από τις αγορές των αγροτών, υπάρχει όλο και μεγαλύτερος αριθμός λαϊκών παραγόντων γύρω από την πόλη. Η στήριξη των τοπικών γεωργών και των επιχειρήσεων είναι το κλειδί για την επένδυση στην ανθεκτικότητα και την ευημερία των γειτονιών και των κοινοτήτων μας και όλοι επωφελούνται όταν οι κοινότητες μας είναι ισχυρές και ευημερούσες ».