Σάρλοτ Στίνγκ (WNBA)

Γυναικεία μπάσκετ Pro βρίσκει επιτυχία, αποτυχία στην πόλη της Βασίλισσας

Ο Charlotte Sting ήταν ο ομόλογος της WNBA στη ΝΒΑ της Charlotte εκείνης της εποχής, τους Hornets. Ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της WNBA, η ομάδα ξεκίνησε το 1997 και θα έπαιζε μέχρι το 2007, όταν θα κατέπλευσε μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να μετακομίσει στο Kansas City.

Ιστορία

Το Sting θα μπορούσε να προκριθεί για τα πλέι-οφ της WNBA στην εναρκτήρια περίοδο, αλλά έχασε στον πρώτο γύρο στους τελικούς πρωταθλητές, Χιούστον.

Ο δεύτερος χρόνος θα έβλεπε το ίδιο αποτέλεσμα, με τον Sting να κάνει και πάλι τα πλέι-οφ, αλλά και πάλι να χάσει στον πρώτο γύρο σε τελικό πρωταθλητή Χιούστον. Η τρίτη σεζόν του WLBA του Charlotte θα έβλεπε την ομάδα να πέφτει στο χειρότερο ρεκόρ (15-17), αλλά ακόμα να αποκτήσει μια πίστα playoff και μια πρώτη νίκη πρίν πέφτει στη New York Liberty. Ο Charlotte θα χάσει τα πλέι-οφ για πρώτη φορά το 2000, αλλά θα επιστρέψει το 2001. Η ομάδα του 2001 θα ξεκινήσει την εποχή άσχημα, χάνοντας 10 από τα πρώτα 11 παιχνίδια. Αλλά η ομάδα θα πάει σε ένα απίστευτο δάκρυ μετά από αυτό, χάνοντας μόνο 4 ακόμα παιχνίδια, φινίρισμα με ρεκόρ 18-14. Έχουν ελάχιστα προσόντα για τα πλέι-οφ ως τον αριθμό 4 σπόρων. Αναζητώντας την ορμή, ο Sting αναστάτωσε πρώτα τον αριθμό 1 που έσπειρε τον Cleveland Rockers στον πρώτο γύρο, οπότε ο αριθμός 2 έριξε τη Νέα Υόρκη Liberty στο δεύτερο, μειώνοντας το καθένα σε 3 παιχνίδια. Η ομάδα ήταν στους τελικούς της WNBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το απίστευτο τρέξιμο χάθηκε, ωστόσο, όταν ο Sting σάρωσε από τους Los Sparks σε δύο παιχνίδια.

Η ομάδα θα επιστρέψει στα πλέι-οφ το 2002, αλλά θα δει ακόμα μια ακόμα απώλεια πλέι-οφ του πρώτου γύρου, αυτή τη φορά στην Washington Mystics.

Το 2002, το Charlotte Hornets θα έφευγε από την πόλη για τη Νέα Ορλεάνη, αλλά ο Sting δεν τις συνοδεύει.

Θα έπαιζαν μία σεζόν χωρίς ανδρικό αντίγραφο πριν το NBA απονέμεται στο Charlotte ένα νέο franchise - το Charlotte Bobcats. Λίγο μετά τον CEO της Black Entertainment Television ο Bob Johnson ανακοινώθηκε ως νέος ιδιοκτήτης του νέου franchise Bobcats, αγόρασε επίσης το Sting. Η ομάδα θα προσαρμόσει τα χρώματα τους από το μωβ και το μοσχάρι των Hornets σε πορτοκαλί και μπλε για να ταιριάζει με τη νέα ομάδα αδελφού τους. Οι ιδιοκτήτες θεωρούσαν ότι άλλαξε το όνομα Sting για να αντανακλά τη συνεργασία τους με τους Bobcats, αλλά σύντομα μετά την αναγγελία νέων χρωμάτων, εισήχθη ένα νέο λογότυπο - το ίδιο λογότυπο του γυναικείου hornet, μόνο με ενημερωμένα χρώματα. Το ίχνος "Sting" θα παραμείνει.

Το 2003 θα έβλεπε ακόμα μια πρώτη έξοδο πλέι-οφ του πρώτου γύρου για την ομάδα, αυτή τη φορά στα χέρια του Κοννέκτικατ Κυρ. Το 2004, το 2005 και το 2006 θα ήταν όλα ακατέργαστα χρόνια για το Sting, καθώς θα χάνονταν τα πλέι-οφ τα τρία χρόνια. Μετά την απόσπαση ενός χειρότερου ρεκόρ 6-28 του πρωταθλήματος το 2005, η ομάδα προσπάθησε να εισφέρει τη ζωή στην ομάδα ονομάζοντας το εικονίδιο καλαθοσφαίρισης Charlotte Muggsy Bogues ως νέο προπονητή. Παρόλο που η ομάδα εμφάνισε σημάδια βελτίωσης, το 2006 θα είναι το τελευταίο έτος της στο WNBA.

Λόγω της μειωμένης συμμετοχής και των εσόδων, ο ιδιοκτήτης Bob Johnson παραιτήθηκε από τον έλεγχο της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Μια προσπάθεια στην πόλη του Κάνσας προσπάθησε, αλλά προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων απέτυχαν. Η ομάδα διπλώθηκε το 2007, και όλοι οι παίκτες ήταν διασκορπισμένοι σε άλλες ομάδες.