Χρήσιμες Φινλανδικές λέξεις και φράσεις για ταξιδιώτες

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Φινλανδία , γνωρίζετε ότι θα ζήσετε μέρες που μοιάζουν σαν να μην τελειώνουν ποτέ αν πάτε το καλοκαίρι, δίνοντάς του το όνομα του ομόσπονδου κράτους του ήλιου ή του aurora borealis , τα βόρεια φώτα, κατά τη διάρκεια των μακριών φινλανδικών χειμωνιάτικων νύχτες. Θα είστε επίσης για μια γενναιοδωρία από άλλα θαύματα της φύσης και ενδιαφέρουσα σκανδιναβική κουλτούρα στο Ελσίνκι , πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας στη Φινλανδία, βοηθάει να γνωρίζετε ένα κομμάτι της γλώσσας, ειδικά εκείνες τις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους ταξιδιώτες.

Φινλανδική Προφορά

Η φινλανδική (Suomi) έχει τακτική προφορά χωρίς πολλές εξαιρέσεις. Συνήθως, οι φινλανδικές λέξεις προφέρονται ακριβώς όπως είναι γραμμένες, και αυτό κάνει την επικοινωνία λίγο πιο εύκολη απ 'ό, τι σε άλλες γλώσσες, όπως για παράδειγμα στην αγγλική γλώσσα. Διατηρήστε αυτές τις διαφορές ανάμεσα στα φινλανδικά και στα αγγλικά φωνήεντα κατά την προφορά φινλανδικών φράσεων.

Φιλανδικά χαιρετισμούς και μικρή συζήτηση

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζετε τις πιο βασικές λέξεις που χρησιμοποιείτε όταν βρίσκεστε σε μια πόλη και αλληλεπιδράτε με τους ξένους.

Η χρήση της γλώσσας των ντόπιων απλά φυσικά τους κάνει να είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσουν αν χρειαστεί και αφήνει μια θετική εντύπωση. Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές λέξεις για κοινωνική αλληλεπίδραση.

Φινλανδικές φράσεις ταξιδιού

Όταν ταξιδεύετε, η γνώση ορισμένων λέξεων έρχεται πραγματικά χρήσιμη σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Οι πράκτορες που έχετε να κάνετε μπορεί να γνωρίζουν τα αγγλικά, αλλά διευκολύνουν την επικοινωνία αν γνωρίζετε αυτές τις βασικές λέξεις στα φινλανδικά.

Φινλανδικοί αριθμοί και ημέρες

Οι αριθμοί και τα ονόματα των ημερών της εβδομάδας αποκτούν μεγάλη σημασία όταν προσπαθείτε να κάνετε κρατήσεις ξενοδοχείων ή μεταφοράς. Η γνώση τους διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.

Αριθμοί

Ημέρες της εβδομάδας